Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

grip süresi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=18846
Tarih: 19 Eyl 2025 Saat 17:33

Konu: grip süresi
Mesajı Yazan: Nida
Konu: grip süresi
Mesaj Tarihi: 06 Eki 2009 Saat 10:23
Merhaba doktor bey,
Bebeklerde grip süresi ne kadar?

Kızımın 1 haftadır grip, 5. gün geçiyor gibi oldu ama tekrar etme sinyalleri verdi, gözleri sulandı, yorgun hissediyor, çok öksürük yaptı.

Başka şeylere işaret ediyor olabilir diye endişeleniyorum.

İlaç kullanmalımıyım?

İyiki varsınız

Nida

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 Eki 2009 Saat 19:48
Grip, çeşitli viruslarla oluyor. Herbirinin seyri ve süreleri farklıdır. Bilhassa ateşsiz başlayanlar uzun sürer(3-4 hafta gibi) ..Ayrıca havalar ısınırsa hepsinin süresi kısalır, havalar soğursa uzar.

Mesajı Yazan: Nida
Mesaj Tarihi: 07 Eki 2009 Saat 16:07
çok teşekkür ederim Kadir Bey.

Mesajı Yazan: omerim
Mesaj Tarihi: 07 Eki 2009 Saat 18:52
hocam ben bu konuyu merak ediyorum. hani diyorsunuz ya yazin grip hafif seyrediyor. mikroplar mi gucten dusuyor bizim bagisikligimiz mi yazin daha yuksek? nedir bu mekanizma?

isimin arasinda bir de bu  sorularla mi ugrasayim derseniz cok haklisiniz Tongue.

Mesaj Tarihi: 07 Eki 2009 Saat 19:03
Sıcak ortamda damar capı daralmadığından,enfeksiyon bölgesine bol kan ve kanın taşıdığı bağışıklık maddeleri gelebildiğinden, vücut direnci iyi oluyor,nezle arazlarını pek farketmiyorsunuz bile..Sıcak içecekler o yüzden faydalı oluyor. Yoksa,ıhlamur veya kuşburnunda bir ilaç yok. Aklınıza her takılanı sorabilirsiniz..Neticede herşey "çocuklar" için...

Mesajı Yazan: toprakipek
Mesaj Tarihi: 07 Eki 2009 Saat 23:41
kadir bey kızımın 3 ekimde zatürre aşısının 3. sü  vardı.Geçen hafta grip oldu ve hala devam ediyor.Ateşsiz burun akıntısı ve hafif öksürük şeklinde.Henüz 8 aylık bal 1 yaşından evvel verilmez diye balda veremiyorum. sadece gifrer kullanıyorum burnuna ve geceleri yatağına coldmix damlatıyorum. 3-4 hafta sürerse aşı ne olacak iyileşince yapılacağı söylendi.aşının adı yazılarından okuyabildiğim kadarıyla  prevenar.Ne yapacağız biz şimdi ?ConfusedConfused

-------------
http://lilypie.com">

Mesaj Tarihi: 08 Eki 2009 Saat 10:28
Nezlenin geçmesini beklemeyin, ateşli devreyi geçirmesi yeterli.. Benim bal ile ilgili maillerimi okuyun.

Mesaj Tarihi: 09 Eki 2009 Saat 10:33
Orjinalini yazan: Dr. Kadir Tuğcu Dr. Kadir Tuğcu Yazdı:

Sıcak ortamda damar capı daralmadığından,enfeksiyon bölgesine bol kan ve kanın taşıdığı bağışıklık maddeleri gelebildiğinden, vücut direnci iyi oluyor,nezle arazlarını pek farketmiyorsunuz bile..Sıcak içecekler o yüzden faydalı oluyor. Yoksa,ıhlamur veya kuşburnunda bir ilaç yok. Aklınıza her takılanı sorabilirsiniz..Neticede herşey "çocuklar" için...

hocam o halde grip surecinde ev ortami isisini biraz artirmakta fayda var midir?

bir de 12 yasindaki kizim gecen yil grip asisi olmustu. bu sene domuz gribi icin olusturulan asidan olursa bagisiklik icin ikinci doza gerek var mi?

tesekkurler KizBebek

Mesaj Tarihi: 09 Eki 2009 Saat 15:21
Hayır, tek doz yeterlidir.

Mesaj Tarihi: 10 Eki 2009 Saat 11:03
Orjinalini yazan: Dr. Kadir Tuğcu Dr. Kadir Tuğcu Yazdı:

hocam o halde grip surecinde ev ortami isisini biraz artirmakta fayda var midir?

Mesajı Yazan: sdts
Mesaj Tarihi: 11 Eki 2009 Saat 10:43
hocam 2 hafta oldu hala burnu tıkalı  Cry ne uyuyor ne uyutuyoor
2 güne kadar tonimer sıkıyordum  bitince,damla önerinize uyup baby fiz.. aldım ama pek işe yaramıyor gibiler
cold-mix de başından beri kullanıyorum öksürük olmadığı için bal-limon vermiyorum peditusta kullanmadıım
2-3 hafta sürer diyosunuz biliyorum ama daha etkili bi burun açıcı varmııdır acaba
teşekkürlerStar

-------------
sdts

Mesaj Tarihi: 11 Eki 2009 Saat 15:50
Çok sıkıntılı olduğunda "İliadin ped. damla", 2x2 şer damla her iki burun deliğine damlat. 3 günden fazla kullanma..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat