Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kızımın baba özlemi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Anne - Baba ve Çocuk İlişkileri
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=18816
Tarih: 06 Eyl 2025 Saat 21:04

Konu: kızımın baba özlemi
Mesajı Yazan: minee
Konu: kızımın baba özlemi
Mesaj Tarihi: 04 Eki 2009 Saat 22:22
merhabalar özlem hanım.
20aylık bi kızım var, eşim 1.5ay önce askere gitti. ilk zamanalar pek idrak edemedi ama zamanla aklı erdikçe ve sürekli baban asker işine gitti, sana yemek alacak vs gibi açıklamalarla kabul ettirdim babasının yakında olmadığı için gelmediğini.
eşim telefon ediyo hemen hergün ve kızımı da istiyo telefona. kızıma baban seninle konuşmak istiyo dediğimde bağırarak kaçmaya başlıyodu, küstüğünü düşünüp ısrarcı davranmadım. babasının resimlerini gördüğünde(evde asılı bi kaç resmi var) baba gel demeye başladı her seferinde aynı açıklamayı yaptım(asker işinde ...) sinirle elindeki resimleri attı ve mekandan uzaklaştı. gidişinden 1 ay sonra internette babasını gördü ekrana yapıştı sevdi öptü gel gel demeye başladı. babasıyla konuştu bildiği bütün kelimeleri sıraladı(daha yeni başkadı kelime söylemeye) oyuncaklarını getirdi gösterdi. çok rahatladı ve o günden sonra telefonda da konuşmaya başladı. son zamanlarda resimelere takmış durumda(kızımın babasıyla son dönemde  çekilmiş resmlerini bastırıp albüm yaptım. canı istedikçe bakıyo). her resme baba gel dio. benim resimlerime bile sölüyo ki ben olduğumu biliyo resmin. resimler gelemez annecim, ama baban seni ne kadar seviyo bak seni kucağına almış oyuncağa bindirmiş yemek yedriyo dieyerek resimleri anlatıyorum kızıma. ama başka da bişi söyleyemiyorum. tıkanmış durumdayım. nasıl bi açıklama yaparsam ikna edebilirim bilemiyorum.

şimdidden çok teşekkür  ederim ilginize. sıkıntılı dönemimizde yardımcı olursanız çok rahatlıcaz kızım da ben de.

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 12 Eki 2009 Saat 16:19
dr hanım merhabalar tekrardan. sanırım kaynamış konu aralarda. yoğunluktan da gözünüzden kaçmış olabilir. tekrar güncellmeek istedim sıkıntımı çünkü bir hafta oldu ve hala devam ediyo sorunumuz :(

Mesajı Yazan: özlemmestçioğlu
Mesaj Tarihi: 01 Kas 2009 Saat 15:17
babasını özlemesi ve bu tepkileri vermesi gayet doğal. eminim siz de eşinizi özlüyor,içinizden bu ayrılığa anlamsız da olsa isyan ediyorsunuz. onun resimlerini göstermek, eline kalam kağıt verip babaya bir şeyler kararlamasını söylemeki oyuncaklarından birini seçip babaya gönderelim demek, telefonda o istemiyorumdese de babasının onu sevdiğini söylemesi ve yaptığınız diğer şeyler. özlem her yaşta yaşamamız gereken ve aslında sevdiğimiz biri olduğunu gösteren bir duygu. bırakın yaşasın ve bu duyguyla baş etmeyi de öğrenecektir 

-------------
özlem

Mesaj Tarihi: 02 Kas 2009 Saat 13:10
çok teşekkür ederim özlem hanım. sölediklerinizi yapıcam oyuncak seçimi ve kağıt kalem uygulamasını. çok saolun iyi çalışmalar diliyorumClap

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat