Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Çocuğum tek göğsümü alıyor

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Doğum sonrası yaşananlar
Forum Tanımlaması: (Doğum sonrası yaşananlar)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=18538
Tarih: 06 Ağu 2025 Saat 06:38

Konu: Çocuğum tek göğsümü alıyor
Mesajı Yazan: superisi
Konu: Çocuğum tek göğsümü alıyor
Mesaj Tarihi: 22 Eyl 2009 Saat 13:01
Arkadaşlar doğumumu sezeryanla yaptığım içindir bilemiyorum 2 gün sütüm gelmedi. Bende mama verdim malum ilk zamanlar aç bırakılırsa sarılık olma ihtimali nedeniyle verdim. İlk çocuğumda da meme ucu olmadığı için kızım hiç emmedi ve ben 6 ay pompayla çekerek süt verdim. Bunda da daha deneyimli olduğum için direttim ve sonunda sol göğsümü tuttu ama maalesef sağı tutmuyor.Ne yapacağımı bilemiyorum.Mecburen çekip döküyorum. Sütüm ziyan oluyor.  Bu arada hemşireler şırıngayla çektikleri için göğsüm resmen parçalandı. Bildiğiniz en etkili krem varsa bana özelden yazarsanız çoook memnun kalırım.
Ve bu arada çocuğumun emmesi beni o kadar çok mutlu ettiki tarifi imkansız.. Emme olgusu kadar güzel bir duygu olamaz. Anne-bebek arasında en güzel bağ..

-------------
ZÜLAL(Bookworm)

Cevaplar:
Mesajı Yazan: meryem
Mesaj Tarihi: 22 Eyl 2009 Saat 13:30
zülal öncelikle geçmiş olsun.Allah analı babalı büyütsün...
ben yara olduğunda G...tan kullanıyordum...tam adını özelden yazayım sana...düzenli kullanıldığında çok iyi geliyordu...

hemşireler şırıngayla mı çekiyordu anlamadım oarayı tam olarak...meme başından mı çekiyorlardı sütü şırıngaylaConfused

keyifli emzirmelerSmile

-------------
http://lilypie.com"> http://lilypie.com">

Mesajı Yazan: sengul
Mesaj Tarihi: 22 Eyl 2009 Saat 16:17

taze anne hoşgeldin..Smile

inşallah çocuğunu istediğin kadar emzirebilirsin.. bugünlerin tadını çıkar arkadaşım....

-------------
Kesinlikle çocuğuna “çocuk gibi” davranma.

Bu anneler olarak yaptığımız en büyük kabahat aslında.

Küçük olabilirler ama onlar da birey birey.

Mesajı Yazan: oğuzkağan
Mesaj Tarihi: 22 Eyl 2009 Saat 22:18
zülalcim geçmiş olsun canım.allah analı babalı büyütsün.bende meryemin önerdiği kremi kullandım.canım benim oğlumda ilk başlarda sol göğsümü almıyordu.bende uyurken özellikle sol göğsümü veriyordum.öyle öyle alıştı.öyle bir alıştı ki 23 ay emdi.inşallah seninkide alışılır.emzirmek kadar güzel birşey yok.keyifli emzirmeler canım

Mesaj Tarihi: 23 Eyl 2009 Saat 12:55
Orjinalini yazan: meryem meryem Yazdı:

zülal öncelikle geçmiş olsun.Allah analı babalı büyütsün...
ben yara olduğunda G...tan kullanıyordum...tam adını özelden yazayım sana...düzenli kullanıldığında çok iyi geliyordu...

hemşireler şırıngayla mı çekiyordu anlamadım oarayı tam olarak...meme başından mı çekiyorlardı sütü şırıngaylaConfused

keyifli emzirmelerSmile

Canım öncelikle çok teşekkürler. şırınganın ucunu kesip meme ucunu koyarak çektiler. Tabiki canımdan can koptu.

-------------
ZÜLAL(Bookworm)

Mesaj Tarihi: 23 Eyl 2009 Saat 12:56
Orjinalini yazan: sengul sengul Yazdı:

inşallah çocuğunu istediğin kadar emzirebilirsin.. bugünlerin tadını çıkar arkadaşım....
Çok teşekkürler canım. Ahdim var asla ben vazgeçirmeyeceğim. Oğlum nezaman emmekten vazgeçerse ozaman. LOLAskere gidene kadar emzirebilirim.LOLPig

-------------
ZÜLAL(Bookworm)

Mesaj Tarihi: 23 Eyl 2009 Saat 12:58
Orjinalini yazan: oğuzkağan oğuzkağan Yazdı:

zülalcim geçmiş olsun canım.allah analı babalı büyütsün.bende meryemin önerdiği kremi kullandım.canım benim oğlumda ilk başlarda sol göğsümü almıyordu.bende uyurken özellikle sol göğsümü veriyordum.öyle öyle alıştı.öyle bir alıştı ki 23 ay emdi.inşallah seninkide alışılır.emzirmek kadar güzel birşey yok.keyifli emzirmeler canım
Emzirme olgusunu ilk defa yaşadım ve gerçekten de ömre bedel.

-------------
ZÜLAL(Bookworm)

Mesajı Yazan: sengul
Mesaj Tarihi: 23 Eyl 2009 Saat 13:11
Orjinalini yazan: superisi superisi Yazdı:

Orjinalini yazan: sengul sengul Yazdı:

Çok teşekkürler canım. Ahdim var asla ben vazgeçirmeyeceğim. Oğlum nezaman emmekten vazgeçerse ozaman.
İ NŞALLAH zÜLAL....
Askere gidene kadar emzirebilirim.LOLLOLLOLLOLO KADARDA DEĞİL.Wink...LOLLOLLOLLOLLOLLOL

-------------
Kesinlikle çocuğuna “çocuk gibi” davranma.

Bu anneler olarak yaptığımız en büyük kabahat aslında.

Küçük olabilirler ama onlar da birey birey.

Mesajı Yazan: fatmabek
Mesaj Tarihi: 24 Eyl 2009 Saat 01:10
bende ilk cocuğumda düzenli emzirirken ki 2 sene emzirdim, 1 sene sonrasında tek göğsümü almaya başladı diğerini almıyordu, bir zararı olmadı ama şimdi biri diğerinden daha büyükConfusedLOLLOLLOL
su anda da 2.cocuğumla bu dengesizliği düzeltmeye calısıyorumPig

-------------
"Evrendeki her şey senin içindedir. Her şeyi kendine sor." Mevlana
http://img197.imageshack.us/i/resim005vu.jpg/">

Mesajı Yazan: Elif Hansa
Mesaj Tarihi: 24 Eyl 2009 Saat 10:11
Emzirme duygusunu doya doya oglumda yasadim bende. Kizim 2 ay emmi-emmedi.
Simdi oglumla aramizda güzel bir ask var, o istedikce benim icim bir hos oluyor Big smile Hele aranmasi LOL BU aralar yeni yeni icatlar cikardi, oturarak emiyor, bir cekiyor bir bakiyor LOLLOL

Seni cok iyi anliyorum Zülalcim Approve

-------------
Sofra'ya buyurun...!

http://www.kucuksofra.blogspot.com/ - http://www.kucuksofra.blogspot.com/

Mesajı Yazan: edam
Mesaj Tarihi: 24 Eyl 2009 Saat 11:58
geçmiş olsun zülalcim, güle güle büyüt bebişini, benim kızımda 6 aya kadar iki göğsümüde emdi, sonra sağı bıraktı sadece solu emdi, emsinde tekini emsin sorun değil sütün yettiği sürece, kendine ve bebişine iyi bak..

-------------
http://www.glitterfy.com/">
........CANIM YAVRULARIM......

Mesajı Yazan: küçük kanaryam
Mesaj Tarihi: 25 Eyl 2009 Saat 11:45
zülal geçmiş olsun güle güle büyüt bebişini lans...las..n diye bi krem var onu dene bende bi yara olmadı ama kullananlar memnundu. birde sütünü neden döküyosun stok yap canım ya

-------------
Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!
zeynepim ve pınarım iki gerçek dostlarım...

Mesaj Tarihi: 25 Eyl 2009 Saat 13:02
Orjinalini yazan: küçük kanaryam küçük kanaryam Yazdı:

zülal geçmiş olsun güle güle büyüt bebişini lans...las..n diye bi krem var onu dene bende bi yara olmadı ama kullananlar memnundu. birde sütünü neden döküyosun stok yap canım ya
Canım sütüm yetiyor stok ne zamana kadar pabilirimki çok fazla kalmasıda iyi değilmiş. Ya Gar...tan kremini kullandım hiç yararını görmedim.  Lan..n deneyeyim bakayım inşallah yararını görürüm. Acaip derecede canım acıyor. Canımdan can kopuyor. Emzirmenin mutluluğunu yaşayamıyorum bile...

-------------
ZÜLAL(Bookworm)

Mesajı Yazan: edam
Mesaj Tarihi: 25 Eyl 2009 Saat 14:16
Orjinalini yazan: superisi superisi Yazdı:

Orjinalini yazan: küçük kanaryam küçük kanaryam Yazdı:

Canım sütüm yetiyor stok ne zamana kadar pabilirimki çok fazla kalmasıda iyi değilmiş. Ya Gar...tan kremini kullandım hiç yararını görmedim.  Lan..n deneyeyim bakayım inşallah yararını görürüm. Acaip derecede canım acıyor. Canımdan can kopuyor. Emzirmenin mutluluğunu yaşayamıyorum bile...
zülalcim geçmiş olsun....bana be...n ii gelmişti özleden yazayım sana

-------------
........CANIM YAVRULARIM......

Mesajı Yazan: küçük kanaryam
Mesaj Tarihi: 25 Eyl 2009 Saat 15:10
zülal canım tabiki şuan sütün yetiyo çok şükür ama dikkatli olmak gerek 3 ay sonrasını bilemiyoz malesef Confused sen yinede stoğunu yap derim atılması gerekirse ozaman atarsın hiç olmazsa kar kardır... ben çalıştığım için birazda acemiliğime son 10 gün kala başlamıştım stoğa sütüm bi gitti stoklar 2 günde bitti ve şimdi azaldı Confused

-------------
Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!
zeynepim ve pınarım iki gerçek dostlarım...

Mesajı Yazan: durukuşum
Mesaj Tarihi: 26 Eyl 2009 Saat 00:30
evet bence de stoklamak lazım.ben çalışmyorum ama yine de dışarı çıkmak ister insan çocuğu birine bırakmak istersin.hazır süt fena mı olur.hem buzlukta 6 ay saklanabiliyor bildiğim kadarıyla.uzun bir süre...Smile

-------------
hoşgeldin ipek tenli kızım hayatımıza!!!

Mesaj Tarihi: 28 Eyl 2009 Saat 13:17
Ya 6 ay nasıl saklanabilir ki bozulmuyormu? Gerçekten yeni duydum. Ben en fazla  24 saat tutuyorum sonra döküyorum ya da kullanıyorum. Peki nasıl muhafaza ediyorsunuz ki detaylı yazarsanız memnun kalırım.

-------------
ZÜLAL(Bookworm)

Mesajı Yazan: duygu
Mesaj Tarihi: 28 Eyl 2009 Saat 13:52
Derin dondurucuda 6 ay saklanıyor. Steril süt saklama poşetleri var. Onlara koyup atıyorsun dondurucuya. Süt saklama kabı da olabilir ama poşet daha az yer tutuyor. Bence de stokla. Eğer içerse çok faydasını görürsün. Şu sıralar sütün yağlıdır. Bebek küçükken Allah öyle besleyici ve yağlı bir süt veriyor ki... Sakın dökmeSmile

Mesaj Tarihi: 28 Eyl 2009 Saat 17:30

lans... saklama poşetlerinden kullanıyorum.sonra lazım olduğunda çıkar ısıt ver.biz çok bıraktık kızımı anneaneye babaanneye.onların da canına minnet tabi.sinemaya bile gittik wallaLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 29 Eyl 2009 Saat 13:12
Çok teşekkürler temin etmeye çalışacağım fakat steril süt saklama poşetlerini nereden temin edebilirim ki?

-------------
ZÜLAL(Bookworm)

Mesaj Tarihi: 01 Eki 2009 Saat 10:30

lan.. süt saklama poşetleri bebek eşyaları satan yerlerde  bulunur.ama internetten de temin edebilirsin.alışveriş sitelerinden falan.istanbulda olsan yer çok da.uzaksın o yüzden en ii yol internet.

-------------

Mesajı Yazan: ARCA
Mesaj Tarihi: 03 Eki 2009 Saat 15:11

Allah analı babalı büyütsün.Geçmiş olsun benim arcamda hep sol göğsümü alıyordu sağ göğsümü istemiyordu memeden kesene kadarda öyle devam etti ama çok zor oluyordu sağ göğsüm hep ağırıyor ve şişiyordu aklı ermeye başladığındada keyfi gelirse sağ göğsümü emiyordu.

-------------

Mesaj Tarihi: 11 Eki 2009 Saat 14:00
Arkadaşlar Allah a şüküler olsunki minik prensim artık sağ göğsümü tutmaya başladı. Büyük bir sabır ve uğraşlar sonucu başardım. Çok mutluyum çok şükür.Her ne kadar tekini tutsada sağma işlemi çok uğraştırıcı en güzeli emzirmek..Küçük mü ne den bilemiyorum ama her bir saatte  emiyor sütümde bol yetmeme diye bir şey yok. Saatte bir emmesi normal mi acaba? göğüslerimdeki çatlaklarda düzelmedi. Denemediğim hiç bir şey kalmadı. Ama zannedersem saatte bir emddiği için krem etkisini gösteremiyordur.

-------------
ZÜLAL(Bookworm)

Mesajı Yazan: meryem
Mesaj Tarihi: 11 Eki 2009 Saat 14:22
çok sevindim zülal sağ göğsünü de tutmasına...
sık emzirmek dediğin gibi iyileşmesini geciktiriyor olabilir...kremi her emzirmeden sonra sürüyor musun?

-------------
http://lilypie.com"> http://lilypie.com">

Mesaj Tarihi: 12 Eki 2009 Saat 12:33
Her emzirmeden sonra sürüyordum artık sürmüyorum. acıya dayanmaya çalışıyorum. zaten ilk 3dk acıyor sonra alışılıyor. Ayrıca bir arkadaşımın ablası almanyada tamamen e vitaminli silmeye gerek duyulmuyor bir krem(babylo..e) verdi süper bir şey inşallah faydasını göreceğim.

-------------
ZÜLAL(Bookworm)

Mesajı Yazan: melek uslu
Mesaj Tarihi: 15 Eki 2009 Saat 04:26
Zülalcim tebrıkler çok sevindim bebeişinin emmesine
ben emzirme konusunda çoook sorun yasadım uzun uzun yazacaktımkki sorun hallolmuş
bebeğini ne kadar emzirirsen sütünde o kadar gelmeye devaöm edecek
Eğer süt saklama poşeti istersen ben sana postayla yollamaya varım dondurucuda 6 ay saklanıyor ben 100 torba süt depoladım ek gıdaya gectıgınde yanı 6 aylık olunca memenden o kadar bol süt gelmeyecek o zaman bu sütleri bıberonla yada kahvaltıya gectıgınde mamasına kullana bılıyorsun canım ...Memeden sütü neyle sagıyorsun hala şırıngaylamı  acı verırı ....bıde emdıkce o catlatklar gecer memen hava alsın emmedıgı zamanlarda benım ılk 20 gun her tuttugunda cok acıdı sonra gectı zaten
      bır mememnı emerken dıgerınden sut akar onu barı bırıktır slıkon meme kalıpları var takıyosun akan sutu depoluyo canım
sevgıler

-------------
Asya Liva http://lilypie.com">
Yasam Kaynagim
Annemi ve anne olmayi anlama sebebim ben

Mesaj Tarihi: 18 Eki 2009 Saat 13:19
Orjinalini yazan: melek uslu melek uslu Yazdı:

Zülalcim tebrıkler çok sevindim bebeişinin emmesine
ben emzirme konusunda çoook sorun yasadım uzun uzun yazacaktımkki sorun hallolmuş
bebeğini ne kadar emzirirsen sütünde o kadar gelmeye devaöm edecek
Eğer süt saklama poşeti istersen ben sana postayla yollamaya varım dondurucuda 6 ay saklanıyor ben 100 torba süt depoladım ek gıdaya gectıgınde yanı 6 aylık olunca memenden o kadar bol süt gelmeyecek o zaman bu sütleri bıberonla yada kahvaltıya gectıgınde mamasına kullana bılıyorsun canım ...Memeden sütü neyle sagıyorsun hala şırıngaylamı  acı verırı ....bıde emdıkce o catlatklar gecer memen hava alsın emmedıgı zamanlarda benım ılk 20 gun her tuttugunda cok acıdı sonra gectı zaten
      bır mememnı emerken dıgerınden sut akar onu barı bırıktır slıkon meme kalıpları var takıyosun akan sutu depoluyo canım
sevgıler
canım ilgin için teşekkürler. Gönderirsen çok memnun kalırım. ben sana bilgi için özelden ulaşırım. sağma işlemini elektrikli pompa ile yapıyorum. sağıp döküyorum. sütüm allah nazarlardan saklasın çok bol. çoğu zaman sütlerim hep ziyan oluyor.yani döküyorum.

-------------
ZÜLAL(Bookworm)

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat