|
KAdir Bey merhaba.
Bugün bir mail geldi arkadaşımdan.Pastörize sütün hiç faydası olmadığı yönünde.
evet bunu defalarca konuştuk.Bunun mama şirketlerinin bir oyunu olduğunu da konuştuk.
Çünkü artık 3 yaşa kadar mama verilmesi yönünde söylemler var.Bu da gösteriyor bunu.
Benim sormak istediğim tanıdığımız, bildiğimiz bir yerden taze sağılmış inek sütü alsak ve bunu içsek nasıl olur.Benim ikizler 21 aylıklar.Ve bir yaşa kadar mama, bir yaştan sonra günlük süt, şimdide
pastörize kutu sütlerden kullanıyorum.Ama taze inek sütünün daha sağlıklı olduğunu söylüyor eşim.
Bense korkuyorum, dokunabilir, alerji yapabilir diye.Biz sürekli alıyoruz, yoğurdumuzu yapıyoruz hatta kendimiz içiyoruz.Ama çocuklara veremedim bir türlü.Siz de ok derseniz bundan sonra taze inek sütü vermeyi planlıyorum.HA bu arada pastörize sütler bağışıklık sistemimizi çökertiyormuş.
Bana gelen mailin bir kısmını copy yapıyorum size.Lütfen görüşlerinizi bildirirmisiniz.
Markettesiniz.
Süt içip kemikleri geliştirmek gibi bir inancın peşinde, dolaşıyorsunuz raflarda.
O, beyaz sıvının içinde protein, vitamin, bir sürü bakteri, mineral filan olduğunu düşünüyorsunuz.
Nasıl söylemeli, bilmem ki?
Aramızda kalsın ama, onun içinde artık bir şey yok!
İyisi mi bunu size, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Ahmet Aydın söylesin "Süt sağlıklı bir içecekken, raf ömrünü uzatmak için pastörizasyon, yüksek ısı uygulaması (UHT) ve homojenizasyonla çok zararlı bir ürün haline getiriliyor. Bu işlemlerle sütün içindeki tüm bakterileri öldürülüyor. Pastörizasyon, sütün vitamin ve mineralle zenginleşmesini engelliyor, sindirim enzimlerini tahrip ediyor, tahrip olan ve sindirilmeyen protein parçacıkları, bağırsaktan kanımıza geçiyor, vücut da bunları düşman olarak algılıyor ve bağışıklık sistemini tahrip ediyor. İnsan vücudu tahrip oluyor ve alerjik hastalıklara, (buraya DIKKAAAT) bağışıklık sistemi hastalıklarına, romatizmal hastalıklara neden oluyor. Çocuklarda görülen kronik orta kulak iltihabının altında da süt kullanımı vardır..."
------------- www.damlamvekaryam.blogspot.com
|