Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

bebeğim gündüz uyumuyor

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Benal Büyükgebiz
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=1837
Tarih: 15 Kas 2025 Saat 22:25

Konu: bebeğim gündüz uyumuyor
Mesajı Yazan: bilgeakgun
Konu: bebeğim gündüz uyumuyor
Mesaj Tarihi: 24 Eki 2007 Saat 14:29
Benal Hanım Merhaba

Bebeğim 22 günlük,akşam  21-22 gibi uyuyup gece 2 kez uyanıyor,yani gece uykusu çok güzel,sabah da 6 gibi uyanıyor,fakat benim sorunum gündüz uyutmakta zorluk çekiyorum,sadece memede uyuyabiliyor,uyuduğunda yatağına yatırıyorum hemen uyanıyor,sonra tekrar ağlıyor,tekrar memeye alıyorum uyuyor derken günün büyük bir bölümü böyle geçiyor,günde kesintisiz sadece bi kaç saat uyuyor,bebeğimin gelişimi için uyku çok önemli biliyorum fakat ne yapabilirim,bu zamana kadar her istediğinde meme verdim bundan sonra beslenme düzenine ne zaman geçebilirim ve o ağlarken ben ne yapabilirim?Gündüz bu kadar sık meme vermem zararlı mıdır?Kusmaları da fazlalaşmaya başladı,Bana yardımcı olursanız çok sevinirim.İyi Çalışmalar.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: benalbuyukgebiz
Mesaj Tarihi: 25 Eki 2007 Saat 21:22
Merhaba...
Bebeğinizi güle güle büyütün. Bebeğiniz daha çok küçük. İlk iki ayda yaşanan düzensizlikler normaldir. Bir süre sonra bir şekilde düzen kurulur. Soık meme vermek zararlı değildir. Ama bir aydan sonra iki saatte bir emzirme düzenine uymaya gayret edin. Kusmalarının fazlalaşması çok normal değil. Daha detaylı değerlendirmek beslenme hataları üzerinde teker teker durmak gerek. Bu satırlarla bunu gerçekleştirmek zor ve sakıncalı. Devam ederse görüşelim. Sevgiler...

Mesajı Yazan: ikizlerim
Mesaj Tarihi: 27 Eki 2007 Saat 23:12
merhaba,
aynı sorunu ben de yaşıyordum hem deher iki bebeğimde de.sabah 5-6'lara kadar oturduğumu bilirim Unhappy herkes,bebeğin emmek istediğini ve yalancı meme verirsem rahat olabileceğini söylüyordu.emziği vermeyi hiç istememiştim ama mecbur kalarak denedim.gerçekten de haklılarmış.emzikten sonra bebeklerim de rahat rahat uyudular ve taabi ben de biraz rahat ettim.zaten uyuyunca ya da emmek istemeyince atıyorlar...denemek isterseniz tavsiye edebilirim...
kolay gelsin...Smile

Mesajı Yazan: poyraz
Mesaj Tarihi: 28 Eki 2007 Saat 00:38
Orjinalini yazan: ikizlerim ikizlerim Yazdı:

merhaba,
aynı sorunu ben de yaşıyordum hem deher iki bebeğimde de.sabah 5-6'lara kadar oturduğumu bilirim Unhappy herkes,bebeğin emmek istediğini ve yalancı meme verirsem rahat olabileceğini söylüyordu.emziği vermeyi hiç istememiştim ama mecbur kalarak denedim.gerçekten de haklılarmış.emzikten sonra bebeklerim de rahat rahat uyudular ve taabi ben de biraz rahat ettim.zaten uyuyunca ya da emmek istemeyince atıyorlar...denemek isterseniz tavsiye edebilirim...
kolay gelsin...Smile

Merhaba benim bebeğimde 20 günlük siz yalancı memeye ne zaman başladınız?bende başlamak istiyorum ama daha erken diyolar 2-3 aylıkken başla diyorlar.Birde araştırmalarıma göre emzik daha sonra parmak emme alışkanlığı edindirebiliyomuş ve çok emilirsede çene bozukluğuna ama bunun yanında dediğiniz gibi büyük kolaylık sağlıyo anneye ne yapacağımı bilmiyorumConfused

-------------
http://lilypie.com" rel="no follow"> http://b1.lilypie.com/NgFWp2/.png[/IMG][/URL]

Mesajı Yazan: bilgeakgun
Mesaj Tarihi: 28 Eki 2007 Saat 15:19
Poyrazcım ben de yalancı emziğe yeni başladım,biraz çare oldu derdime sanırım ama yinede gündüz çok çabuk uyanıyor,ben de araştırdım bir ay olduktan sonra verin diyorlar ama nerdeyse bir aylık olmuş senin bebeğinde,bebekler sadece aç olduğu için değil emme ihtiyacı duyduğu için emmek istiyorlar,sadece memede uyuyan bebeğimi bugün emzikle uyuttum Tongue ama ne var ki ağzından düşünce hemen uyanabilme riski de var,bi kaç hafta önce denemeye başladım ama damaklı siikon emziği kabul etmedi bebeğim,geçen gün ise damla uçlu kauçuk emzik aldım onu aldı,sen de deneyeceksin zevk bebişlerimize kalmış
Güle güle büyüt bebeğini

Mesajı Yazan: benalbuyukgebiz
Mesaj Tarihi: 28 Eki 2007 Saat 16:52
Merhaba...
Annelerin birbiri ile deneyimlerini paylaşmaları çok güzel. Söylenilenler de doğru ve yol gösterici. Emzik denenecek ve bebek alırsa ve hangi tip emziği alırsa o kullanılacak. Her uygulamada en doğru olanı yapmak söz konusu değil. Çünkü doğruyu belirleyen bir de bebeğin tercihidir. Hepinize bebeklerinizle sağlıklı günler diliyorum...

Mesajı Yazan: ikizlerim
Mesaj Tarihi: 30 Eki 2007 Saat 17:37
merhaba poyraz,

ben biraz geciktim cevap için ama Embarrassed ben 47 günlükken emzik verdim.aynı şeyleri ben de duyduğum için emzik vermeyi hiç istememiştim , ama mecbur kaldım.gerçekten de o günden sonra bebek de uyuyabildi ben de biraz nefes alabildim.zaten istemeyince hemen atıyor ve ben de bu zamanlarda zorlamıyorum.genelde uyurken atıyorlar,uykuya dalmak üzere iken emzik verince uyuması gerektiğini anlıyor ve dalıyor.sanırım tüm çocuklar için geçerlidir bu.
ben de sizin duydyğunuzun tam tersine,emmek isteyen bir çocuğa emzik verilmediği takdirde ya parmak emiyor ya t-shirt ya da vs...diye duydum.açıkçası ben de bir artı eksi hesabı yapıp emziğe başladım.en fazla da 1 yaşına kadar emziğin verilmesini,sonrasında bıraktırılmasını tavsiye ediyorlarmış.
rahatlık açısından tavsiye ederim ama tabi tercih sizin...

kolay gelsin...Smile

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat