Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

grip aşısı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Aşılar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=18316
Tarih: 24 Ağu 2025 Saat 09:23

Konu: grip aşısı
Mesajı Yazan: edipoyraz
Konu: grip aşısı
Mesaj Tarihi: 11 Eyl 2009 Saat 16:33
Merhabalar Kadir bey
oğlum 2 yaşında sizce grip aşısını kesinlikle yaptırmamız gerekiyor mu?
Ne önerirsiniz?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Eyl 2009 Saat 09:23
Sizin tercihinize kalmış bir durum. Eğer evde oturan bir çocuksa, yuvaya/kreşe gitmiyorsa, sizin olmanız yeterlidir.

Mesajı Yazan: durucan
Mesaj Tarihi: 15 Eyl 2009 Saat 00:58
doktor bey... bebeğim 22 aylık yuvaya veya kreşe gitmiyor ama giden komşu- akraba abileri var birde ben hastalanınca mutlaka kızıma da geçiyor. yaptırmalı mıyım? tercihinize bağlı diyorsunuz hiçbir zararı yoksa sanırım yaptırmak en iyisi... ama azda olsa zararı var mı?
domuz gribi aşısı gelince onuda mı yaptırmalıyız? 4 doz mu olacak bu aşılar... birde kulalnılan yarım doz atılacak sanırım?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Eyl 2009 Saat 10:13
Kalabalık ailelerde yapılması iyi olur. İlk defa yapılıyorsa, 1 ay ara ile yarım doz yapılacak. Yarım dozluk aşı bulamazsanız, tam dozu yarım yarım kullanın, atmanıza gerek yok, ama düzgün muhafaza edilmek şartı ile. Bir ay sonra ikinci yarımı yaptıktan sonra, "Domuz gribi" aşısı için gene 1 ay geçmesi lazım, bunu ikiye bölmenize gerek yok, tam doz yapılabilir.

Mesajı Yazan: durucan
Mesaj Tarihi: 15 Eyl 2009 Saat 14:53
bu şekilde yaptırırsam domuz gribi aşısı kasım ayının ortalarına denk geliyor. geç kalmış olur mu? grip aşısı yapmadan direk domuz gribi aşısı mı yaptırmalı?
-- birde kendim için soruyorum hafif kırıklığım var sanki hastalanacağım ve seyahate gidicez. aşı olayım mı bu halde.. direncimi artırmak için neler yapabilirim?

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat