Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

oğlum halen bez kullanıyor

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Tuvalet Eğitimi
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=18211
Tarih: 28 Tem 2025 Saat 00:51

Konu: oğlum halen bez kullanıyor
Mesajı Yazan: himenn
Konu: oğlum halen bez kullanıyor
Mesaj Tarihi: 08 Eyl 2009 Saat 13:10
merhaba özlem hanım ben bu siteyi arkadaşım tavsiyesi ve memnuniyeti üzerine üye oldum inş. bende memnun kalırım benim sorunum 26aylık oğlum halen bez kullanıyor herşeyi anlıyor herşeyi konuşuyor her şeyin bilincinde ama tuvalete diyince yapamam anne yok tuvalet yok diyo lazımlık aldım beraber oyun yaparak kullandık sadece bir kere yaptı benle lazımlığa annemlere gittiğim zaman annem çok üztüne düştüğü için bir kaç kere kakm var dedi ama bir daha demedi sanki inat yapıyor yaptığının farkındayım tuvaletinimi yapıyorsun oğlum diyorum evet anne ama bitti diyor neden tuvalete gitmiyoruz diyorum bitti anne bitti diyor acaba farkına varmıyormu geleceği anı birde biz tatile gittik geldik bizimle beraber yatıyo ışıksız yatmam diyo uykudan uyanıyo lambayı yak anne diye ağlıyo karanlığa dayanamıyo gece yarısı uyandığında dahi bizi ağlayarak kaldırıp ışığı yaktırıyoo sabaha karşı uyandığında baktım sayıklıyordu anne ışığı kapatma diye şimdiden teşekkür ediyorum size yardımlarınız içinSmile

Cevaplar:
Mesajı Yazan: özlemmestçioğlu
Mesaj Tarihi: 29 Eyl 2009 Saat 00:41
tuvalet eğitimi bu yaşlarda başlarsa da çocuk ruhsal olarak hazır değilse ve iş inatlaşmaya dönüşüyorsa vvazgeçmek en iyisi olacaktırr. bir iki ay süreyle bu konuyu rafa kaldırın ve sonra tekrar deneyin. bu dönem inatlaşma dönemi olduğundan tuvalet konusunda da inatlaşma başlayabilir. ayrıca tuvaletini yapıp yapmamak onun ilk irade sergilediği ve kişiliğini ilk ortaya koyduğu alan. ısrar ve inat bu dönemde önlenemezse ileride sorun yaratabilir. geç kalınmış bir şey yok tuvalet eğitimi açısından

-------------
özlem

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat