Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

emzirme hakkında tartışma

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=18202
Tarih: 22 Ara 2025 Saat 06:32

Konu: emzirme hakkında tartışma
Mesajı Yazan: ilkay
Konu: emzirme hakkında tartışma
Mesaj Tarihi: 08 Eyl 2009 Saat 00:30

Merhaba Kadir Bey,

18 aylık olan oğlumu hala emzirmeye devam ediyor ve bunun için çabalıyorum sizin verdiğiniz bilgiler sayesinde. Teşekkürlerimiz sonsuz.

Geçen gün babası pediatrist olan bir arkadaşımla bu emzirme meselesi yüzünden tartıştık. Babası diyormuş ki: bir bebek 9 aylık olduktan sonra, ek besinleri alıyorsa, et, meyve yiyorsa artık aldığı anne sütü su gibi bir şeydir. Bebek ve annenin duygusal ihtiyacını karşılamaktan başka işe yaramaz. Yani gereksizdir niteliksel olarak. Bu konuda bilimsel yayınlar olduğunu da iddia etti. Ben de bu yayınları görmeden inanmayacağımı söyledim kendisine.

Çok konuşuldu, tartışıldı ancak bu konuda ne düşünüyorsunuz acaba ? Biz anneler boşuna mı uğraşıyoruz bu çocukları 2 yaşına kadar emzirelim diye ?

Çok sağolun,

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 Eyl 2009 Saat 09:53
Bunlar mama firmalarının "sempatizanı" doktorlar. Siz anne sütüne devam edin, Benim '82 den beri 6 hastam sadece anne sütü ile 2 sene çocuk büyüttü. Hepside canavar gibi.. O doktor size tek bir yayın bile gösteremeyecek.  Kuran'da bile "-anneler 2 sene emzirsin-" der.. İstiklal harbinde, yiyecek kıtlığı olduğundan, anneler çocuklarını 7 yaşına kadar emziriyorlardı. Siz o doktora "Nelson Textbook of Pediatrics'e" bir bakmasını tavsiye edin...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat