Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

anne sütünü sağmak

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=18103
Tarih: 25 Eki 2025 Saat 10:41

Konu: anne sütünü sağmak
Mesajı Yazan: rosefrom
Konu: anne sütünü sağmak
Mesaj Tarihi: 03 Eyl 2009 Saat 11:14
 dr.bey çok bıkamdan yanıtladığınız sorular kadar mutlu olursunuz işallah.bebeğimden bir tanesi sürekli mızmızlık içerisinde bu artık huy diye değerlendirmeye başladım ben.yerli yersiz ağlıyor.emmme aralıkalrını sıklaştırdım.bende 2 saatte bir emiyor aksi taktirde 1 defada memede ki sütü bitiremiyor sağınca anlıyorum.emer umuduyla 2 saat süresince memesini çekmiyorum bunun sonunda mastit oldum.diğer memeyi çekip veriyordum diğer bebeğe.her bir memeyi çektiğimde kaç saatte bir süt oluşuyor.çok sık aralarda göğüste süt olmuyor.mesele sabah 180-200 sağdığım bir memede 2 saat sonra sadece100 cc çıkıyor bu da bebeğe yetiyormu anlayamıyorum.örneğin bu sabah gece 11 den başlayarak 3 te emzirdim gece az emiyor.aynı memeyi 5 te emzirdim 8 de diğer memeyi emzirdim.azar azar emmesi endieşlendiriyordu.sabah 9.00 da banyo yaptı.9.5 ta emdi çok az uyudu.şua na saat 11.12 memesinde dolgunluk hissediyorrum.ve çekmediğim için ağrıyor.şu an uyuyor .ne yapayım şu an dr.bey.emzireyimmi sağayımmı meme dışında bişeyden çok mikterda içmiyor memeden emsin diye memede bırakmıştım hata bu mu yoksa.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 03 Eyl 2009 Saat 11:21
Bu kadar kendini paralaman uzun vadede zararlı olacak.. Memede 10 dakikadan fazla tutma, yetmiyorsa, mama(4 ayı geçtilerse, kutu sütü) teklif et.. Alırlarsa istedikleri kadar ver. Anne sütünün miktarını bilemiyeceğimiz için, deneme-yanılma ile gideceğiz. Bana biraz aç kalıyorlar gibi geldi...

Mesajı Yazan: rosefrom
Mesaj Tarihi: 03 Eyl 2009 Saat 11:25
hocam zaten  5 dk dan fazla emmiyor ki.o yüzden sıklaştırmıştım.anladım.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat