Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Tup Baglatma Hak. 3 sezaryanli Anneler Var mi ?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Doğum sonrası yaşananlar
Forum Tanımlaması: (Doğum sonrası yaşananlar)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=17840
Tarih: 15 Ağu 2025 Saat 00:11

Konu: Tup Baglatma Hak. 3 sezaryanli Anneler Var mi ?
Mesajı Yazan: Dilek77
Konu: Tup Baglatma Hak. 3 sezaryanli Anneler Var mi ?
Mesaj Tarihi: 21 Ağu 2009 Saat 15:08
Selamlar

Benim 3.dogumum olucak 17 gun sonra nasipse..
ilk iki cocugum da sezaryan ile olmuslardi mecburi olarak ...
Bu 3. dogumudan sonra doktorlar bana Tuplerini baglamani oneririz dediler..
Cunku 4. hamileligin benim icin riskli olabilecegini soylediler...

Benim icin en guvenli yolun bu yol oldugunu soylediler..
Diger korunma yontemlerinde bile risk varmis, benim ise boyle bir riski bile almamam gerekiyormus..

Cok kararsiz kaldim.. 32 yasimdayim, 9 yillik evliyim daha once hic korunmadim.. Ne ilac,ne sprial..vs
baska birsey.. Bende dogumdan sonra ilac ile korunum diye dusunuyordum.. Esimde korunur extra cifte korunma olur diyordum.. Ama buda stres olucak bizim icin.. Cunku ya hamile kalirsam ???
Korkarak yanasmak da var, her ay adet oldum mu,olmadim mi stresi var ?

Size Ne yapmaliyim ? Dinen de bir gunahi yokmus benim durumumda olanlar icin Diyanet`e sordum..

ConfusedConfused

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 21 Ağu 2009 Saat 15:58
canım benim de 3 çocuğum var, üçü de sezeryan... ben tüplerimi bağlatmadım çünkü 4.yü düşünüyorumLOLLOL
bir daha çocuk istemediğine eminsen bağlattırmak en güvenlisi benceWink şahsen ben 4.den sonra bağlatıcam (yuh dediğinizi duyar gibiyim)

Mesajı Yazan: ezel
Mesaj Tarihi: 21 Ağu 2009 Saat 16:04
Benim görümcemde 3. çocuğundan sonra bağlattı ama istemiyordu artık 3. bile sürpriz olmuştu onlar için..

Valla ben içimden en kocamanından dedim gönül LOLLOLLOLLOLLOL

-------------
SEVGİNİZ ADALETİNİZE, NEFRETİNİZ SAYGINIZA ENGEL OLMASIN....

Mesajı Yazan: Gülsen
Mesaj Tarihi: 21 Ağu 2009 Saat 16:25

Benim arkadaşımda bağlatmış 2. den sonra bende bağlatmadığıma çok pişman oldum çocuk istemiyorsan bağlatabilirsin bence

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesaj Tarihi: 21 Ağu 2009 Saat 17:08
Arkadaslar cok sagolun inanin ki cok kararsizim ...
Ne yapacagimi bilemedim .. :(

kac gundur bu konuyu dusunmekten mahvoldum yaaaa Cry
ben 4. sezaryanin riskli oldugunu biliyorum, nasil olabiliyor 4. sezaryan ????

Ben 4. ccocuk dusunmuyorum... 3 cocuk yeter diyoruz..
Zaten 3. cocuk da surpriz oldu bize..
1 hafta sonra son kontrolum var sanirim o zaman soyleyecegim baglattirin diye... ?

Mesajı Yazan: ALPELLA
Mesaj Tarihi: 21 Ağu 2009 Saat 17:27
Canım umarım yardımcı olabiirim
Benim eltimin 3 çocuğu var 2 düşük 2 de kürtajı
dr çok riskli 3. den sonra 4 sezeryanla doğum yapmak tüplerini bağlayacağız dedi ve bağladılar o kadar rahat ki korkusuzca yaşıyor 33 yaşında kendisi Wink eğer 4. yü düşünmüyorsan bağlat kurtul derim ben Wink

Gönüllllllllllllll inanmıyorum sana Wacko ne cesaret ClapClapClap şaka yapıyon demiLOLLOLLOLLOLLOL

Mesajı Yazan: krizantem
Mesaj Tarihi: 21 Ağu 2009 Saat 17:51
ben 3 sezeryan sonrası tüplerimi bağlattım. 4. hamile kalırsan doğuramazsın masada kalırsın dedi doktor. benimde canıma minnetti ben isteyerek bağlattım.sibel bilir ben 3. yüde mecburiyetten doğurdum.hiç istemedim. yalnız bir takım yan etkileri var bunları doktorunla etraflıca konuşmanı tavsiye ederim. bende adet düzensizliğine yoğun kanamaya sebep olmuştu şimdi herşey yolunda ve ben özgürüm. hiç takip etmeden düşünmeden gayet rahat LOLLOLLOL

Mesaj Tarihi: 21 Ağu 2009 Saat 18:34
Ayyy kizlar cok seviniyorum yaaa tamda konuyla alakali olan kisiler deneyimlerini yaziyor
Hepinizden Allah razi olsunn...
inanin cok rahatliyorum siz boyle yazdikca..

krizantem banada aynisini dedi doktor.. Masada kalirsin dedi cocukla ...
Daha rahat dimi ? baglatinca.. ?

Dusunmeden baglatmaliyim degil mi ?
Kizlar inanin psikolojik olarak morele ihtiyacim var ...

Herhangi bir tuhaflik olmuyor dimi hani psikolojik yonden ? Ondan cok korkuyrum bende
ne bilim birdaha cocuk olmayacagini bilmek dusuncesi beni uzuyor sanki :(
ama zaten de istemiyorum 4. cocuk, cunku istesemde riskli dimi ama ???

Ay ne olur bana morel verin kizlar dogumuma az kaldi lutfennnn

Mesaj Tarihi: 21 Ağu 2009 Saat 18:36
Orjinalini yazan: ALPELLA ALPELLA Yazdı:

Canım umarım yardımcı olabiirim
Benim eltimin 3 çocuğu var 2 düşük 2 de kürtajı
dr çok riskli 3. den sonra 4 sezeryanla doğum yapmak tüplerini bağlayacağız dedi ve bağladılar o kadar rahat ki korkusuzca yaşıyor 33 yaşında kendisi Wink eğer 4. yü düşünmüyorsan bağlat kurtul derim ben Wink

Gönüllllllllllllll inanmıyorum sana Wacko ne cesaret ClapClapClap şaka yapıyon demiLOLLOLLOLLOLLOL

Canim bende 32 yasimdayim...
Aynisini doktor banada dedi iste.. Baglamani oneririz dediler. risk dediler..
4.yu dusunmuyorum canim benim Allah olmayana versin dilerim..  

3 cocuk yeter bize zaten ...  Korkusuzca yasiyor dimi, yani bosu bosuna korunma stresine girmeme gerek yok degil mi ?????

Mesajı Yazan: nuriyeugur
Mesaj Tarihi: 21 Ağu 2009 Saat 18:49
Orjinalini yazan: kavs kavs Yazdı:

canım benim de 3 çocuğum var, üçü de sezeryan... ben tüplerimi bağlatmadım çünkü 4.yü düşünüyorumLOLLOLbir daha çocuk istemediğine eminsen bağlattırmak en güvenlisi benceWink şahsen ben 4.den sonra bağlatıcam (yuh dediğinizi duyar gibiyim)

helal olsun gönül ama sende bu enerji varken 5,6...
enerjine hayran kalmıştım buluştuğumuzda.Allah tüketmesin...

-------------

Mesaj Tarihi: 21 Ağu 2009 Saat 19:40
Orjinalini yazan: ezel ezel Yazdı:

Benim görümcemde 3. çocuğundan sonra bağlattı ama istemiyordu artık 3. bile sürpriz olmuştu onlar için..

Valla ben içimden en kocamanından dedim gönül LOLLOLLOLLOLLOL

CANIM gorumcen dogumdan sonra herhangi bir aci hissetmis mi acaba ???
Bir bilgin var mi ?
Baglatma aci veriyor mu yani sonrasinda keske yazsan bana...

Mesajı Yazan: münevver
Mesaj Tarihi: 21 Ağu 2009 Saat 20:42
ne acısı dilek yaaEmbarrassed..bağlıyolar o kadar..acı duyulcak bişi yok..

-------------
haya'T' ile haya'L' arasındaki tek fark 'TL' dir...

Mesajı Yazan: Elif Hansa
Mesaj Tarihi: 21 Ağu 2009 Saat 20:50

Benim annem sezeryanli, 3 kardesiz, ben sezeryanla olunca benden sonra gelenler de sezeryan olmak zorunda kalmis. 3.den sonra baglandi annemin. 6 sene once filan annem biraz babam biraz da diger kardeslerimin zoruyla doktora gitti bebek icin. O zaman 35-36 yasinda filandi. Cok zor demis doktor, hamile kalacak olsan bile bu yillar alabilir ama olmayabilir de... Ola ki bir daha istersen diye aklima geldi yazdim. S

Saglikla sihhatle gelsin melegin...Clown

-------------
Sofra'ya buyurun...!

http://www.kucuksofra.blogspot.com/ - http://www.kucuksofra.blogspot.com/

Mesaj Tarihi: 22 Ağu 2009 Saat 02:48
Orjinalini yazan: sabrina sabrina Yazdı:

ne acısı dilek yaaEmbarrassed..bağlıyolar o kadar..acı duyulcak bişi yok..

sabrina ne bilim canim yaaaa
ilkkez denemis olucam bunu..
hani baglandiktan sonra ve dogum sonrasi bir aci olurmu diye merak ediyorum..

sen de mi baglattin yoksa ????

Mesaj Tarihi: 22 Ağu 2009 Saat 02:50
Orjinalini yazan: Elif Hansa Elif Hansa Yazdı:

Benim annem sezeryanli, 3 kardesiz, ben sezeryanla olunca benden sonra gelenler de sezeryan olmak zorunda kalmis. 3.den sonra baglandi annemin. 6 sene once filan annem biraz babam biraz da diger kardeslerimin zoruyla doktora gitti bebek icin. O zaman 35-36 yasinda filandi. Cok zor demis doktor, hamile kalacak olsan bile bu yillar alabilir ama olmayabilir de... Ola ki bir daha istersen diye aklima geldi yazdim. S

Saglikla sihhatle gelsin melegin...Clown

Canim cok tsk.ederim sagol guzel dileklerin icin ..

Demek annende 3. sezaryanda sonra baglatmis.
Ya dikkat ediyorum 3 sezaryanli tum Anneler baglatmis, cogunluk boyle nedense...
Biz zaten 4. bebek istemiyoruz 3 tane yeter Allahin izniyle cocuk buyutmek cok zor cunku yaaaa

Annene sorar misin, hemen ayaga kalkiyosun dimi, agrin falan olmuyor baglaninca ???

Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 22 Ağu 2009 Saat 12:52
güzelim zaten sezeryanda karnını kocaman açıp ne var ne yok elden geçiriyorlar. tüplerini bağlattığında tüm bunlara ilave olarak sadece tüplerini kesip kapatıyorlar. tüp dediysek incecik bir yapı. kocaman karnın acısının yanında onu duyman imkansız merak etmeLOLLOL
bu arada destek olan, alkışlayan , yuh çeken ve hala inanamayan herkese teşekkürlerLOLLOL
nasip olursa 5 sene sonra bir bebek daha istiyorumWink

Mesaj Tarihi: 22 Ağu 2009 Saat 12:54

Ben senden yanayim Gonulum LOL Benim de hedefim 4 insaallah.

Ama soyle bir 5-6 sene sonra hayirlisiyla... Rabbim o zaman yazsin, simdi yazmasin.

-------------
Sofra'ya buyurun...!

Mesaj Tarihi: 22 Ağu 2009 Saat 13:48

güzelim zaten sezeryanda karnını kocaman açıp ne var ne yok elden geçiriyorlar. tüplerini bağlattığında tüm bunlara ilave olarak sadece tüplerini kesip kapatıyorlar. tüp dediysek incecik bir yapı. kocaman karnın acısının yanında onu duyman imkansız merak etmeLOLLOL
bu arada destek olan, alkışlayan , yuh çeken ve hala inanamayan herkese teşekkürlerLOLLOL

canim oyledir mutlaka haklisin.
ne bilim tup deyince bende mutfak tupleri gibi hissediyorum anacim LOLLOL
insan korkuyor dusununce..

Haklisin sanirim ben korkudan ne dedigimi bilmiyorum bide boyle bisey ilkkez olucak ondan..
yahu sende de iyi cesaret var ha..
4. cocuk hemde sezaryan ile helal olsun valla iyi cesaret sahiden de...

Bize 3 yeter zaten istesemde yapamam ben... riskli ...
insallah Allah seninde gonlune gore versin canim... Wink

Mesaj Tarihi: 22 Ağu 2009 Saat 13:49
Orjinalini yazan: Elif Hansa Elif Hansa Yazdı:

Ben senden yanayim Gonulum LOL Benim de hedefim 4 insaallah.

Ama soyle bir 5-6 sene sonra hayirlisiyla... Rabbim o zaman yazsin, simdi yazmasin.

Masallah kizlarrr LOLLOL
Kalabalik aileden yanasiniz sanirim.. Hersey gonlunuzce olsun insallah ...

Mesaj Tarihi: 22 Ağu 2009 Saat 14:28
2 kiz 2 erkek, ikisinin de dengi olsun. Hepsi hala dayi teyze filan olabilsinler.

Belli olmaz, kismet bu Rabbim verirse... Bir kizim bir oglum var. 3.yu de kiz istiyorum, 4. erkek... Tabi zamanin ne gosterecegi belli olmaz, ben ikisini normal yaptim, normal olarak devam ederse rahat olur ama yok sezeryan filan olursa Allah kerim...

Rabbim isteyene verir...

-------------
Sofra'ya buyurun...!

Mesaj Tarihi: 22 Ağu 2009 Saat 14:32
Amin canim tabikide ne guzel dusunuyorsun ...
Kalabalik aileler guzel oluyor..
Bende kizima bir kiz kardes isterdim ama ne yazik ki hakkim yok..
olsa da cok riskli yaaa :(

Onun icin baglaticam ya sanirim...

iki oglum olmus olucak.. Amca olucaklar..
Ama canim kizim TEYZE olamayacak :( ..... ne yapalim ALLAHIN takdiri iste...

Mesaj Tarihi: 25 Ağu 2009 Saat 11:04
Orjinalini yazan: Dilek77 Dilek77 Yazdı:

Ayyy kizlar cok seviniyorum yaaa tamda konuyla alakali olan kisiler deneyimlerini yaziyor

Herhangi bir tuhaflik olmuyor dimi hani psikolojik yonden ? Ondan cok korkuyrum bende

şimdi sana kesin bağlat diyemem bağlattığın anda geri dönüşü yok çünkü. birde dinen annenin sağlığı açısından ciddi anlamda sakınca yoksa kendini kısırlaştırmak caiz değil. bana 2 ayrı doktor masada kalırsın demişti daha öncede anlattığım gibi körün istediği bir göz Allah verdi 2 göz olmuştu benim için. tüpü bağlatmanın ekstra bir ağrısı acısı yok. sezeryanla doğum yaptığında çektiğin acı sancı o kadar. psikolojik yönden herhangi bir tuhaflık hissetmedim ben. kadınlığından hiçbirşey kaybetmiyorsun. ben senin yerinde olsam bu konuyu en ince ayrıntısına kadar doktorla konuşur ondan sonra karar verirdim.

Mesaj Tarihi: 26 Ağu 2009 Saat 03:02
Orjinalini yazan: krizantem krizantem Yazdı:

şimdi sana kesin bağlat diyemem bağlattığın anda geri dönüşü yok çünkü. birde dinen annenin sağlığı açısından ciddi anlamda sakınca yoksa kendini kısırlaştırmak caiz değil. bana 2 ayrı doktor masada kalırsın demişti daha öncede anlattığım gibi körün istediği bir göz Allah verdi 2 göz olmuştu benim için. tüpü bağlatmanın ekstra bir ağrısı acısı yok. sezeryanla doğum yaptığında çektiğin acı sancı o kadar. psikolojik yönden herhangi bir tuhaflık hissetmedim ben. kadınlığından hiçbirşey kaybetmiyorsun. ben senin yerinde olsam bu konuyu en ince ayrıntısına kadar doktorla konuşur ondan sonra karar verirdim.

Dinen benim durumumda olan bayanlar icin sakincasi yokmus baglamanin..
Diyanet islerini aradi Annem sorduk.. Muftu herhangi bir gunahi yok dedi... Nihat Hatipoglu hocada demis Annenin birdahaki dogumunda sagligi soz konusu ise bu islemin bir sakincasi yoktur demis..

3 sezaryan yapmis tum bayanlara bu oneriliyor doktorlar tarafidan..
Ben sonucta keyfi baglatmiyorum dogal olarak ... Confused
3 cocuk bize yeter cok sukur...

Allah olmayanlara versin dilerim ..

Doktorla konusucam zaten detayli olarak arkadasim...
Herhangi bir aci hissedilmemesi ise iyi olur benim acimdan...

sagolasin ...

Mesaj Tarihi: 26 Ağu 2009 Saat 09:34

Orjinalini yazan: krizantem krizantem Yazdı:

Dinen benim durumumda olan bayanlar icin sakincasi yokmus baglamanin..
Diyanet islerini aradi Annem sorduk.. Muftu herhangi bir gunahi yok dedi... Nihat Hatipoglu hocada demis Annenin birdahaki dogumunda sagligi soz konusu ise bu islemin bir sakincasi yoktur demis..

3 sezaryan yapmis tum bayanlara bu oneriliyor doktorlar tarafidan..
Ben sonucta keyfi baglatmiyorum dogal olarak ... Confused
3 cocuk bize yeter cok sukur...

Allah olmayanlara versin dilerim ..

Doktorla konusucam zaten detayli olarak arkadasim...
Herhangi bir aci hissedilmemesi ise iyi olur benim acimdan...

sagolasin ...
ben okudum yazdıklarını keyfi olarak bağlatmadığının farkındayım zaten. şundan emin olabilirsin extra ağrı acı kesinlikle olmuyor. Allah yardımcın olsun. yan etkilerini sormayı unutma doktoruna. sana hayırlı doğumlar dilerim.

Mesaj Tarihi: 26 Ağu 2009 Saat 11:36
Tamam canim, sorucam insallah gittigimde..
Insallah hicbir yan etkisi olmaz..

sagol arkadasim Allah razi olsun ..

Mesajı Yazan: eftalya
Mesaj Tarihi: 26 Ağu 2009 Saat 14:02

ne yani sağlık açısından bir sorun yoksa bağlatılamıyor mu!? ne saçma..!!! hamile kalıp kürtaj yaptırmak daha mı iyi!?  ben de 2 ay sonra 3. çocuğumu kucağıma alacağım nasipse ve tüplerimi de bağlatacağım..günaha mı gireceğim yani!!??

Mesajı Yazan: demet
Mesaj Tarihi: 26 Ağu 2009 Saat 23:37

hhhhiiiçççç ınanmamı kocum benım dünürüm ılk göz agrım sen dogur ben gelır bakarım.....valla yazan ellerıne gurban olam acık sözlulugune yolluk olam ...aaaaaabbbbbbbbuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLClapClapClap

-------------
Mevlam Sen'den gelene, gelmeyene; ne şekilde belirlemişsen kaderime, bu oyundaki biçtiğin rolüme, yürekten kocaman bir EYVALLAH

Mesaj Tarihi: 27 Ağu 2009 Saat 13:56
Orjinalini yazan: eftalya eftalya Yazdı:

ne yani sağlık açısından bir sorun yoksa bağlatılamıyor mu!? ne saçma..!!! hamile kalıp kürtaj yaptırmak daha mı iyi!?  ben de 2 ay sonra 3. çocuğumu kucağıma alacağım nasipse ve tüplerimi de bağlatacağım..günaha mı gireceğim yani!!??

Arkadasim Diyanet isleri oyle dedi bana.. internette bile bu yaziliyor..
Ben demiyorum, benim fikrim degil yani..
Sen de cok haklisin.. Kurtaj tabiki daha gunah.. Bende zorunlu kaldigim icin baglatmayi dusunuyorum zaten, sagligim soz konusu..

Herkesin fikri kendinedir..
Ama ben sana Diyanet`in soyledigini yazdim... kendi fikrim degil ...

Mesaj Tarihi: 27 Ağu 2009 Saat 13:58
"Dusun ben saglik acisindan zorunlu oldugum icin baglatmaliyim " dedigim halde bazi kendini bilmezler AY COK GUNAH!! HARAM !! diyorlar ...

insanlara laf anlatmak zor ...

senin yasadigin ulkedeki doktorlar oyle diyo, burda yasak degil 4. sezaryan diyorlar..
Hey Allahim yarabbimmmm yaaaa... doktor doktordur ben boyle sacmalik gormedim valla ...

Mesajı Yazan: eftalya
Mesaj Tarihi: 27 Ağu 2009 Saat 14:43

"Dusun ben saglik acisindan zorunlu oldugum icin baglatmaliyim " dedigim halde bazi kendini bilmezler AY COK GUNAH!! HARAM !! diyorlar ...

senin yasadigin ulkedeki doktorlar oyle diyo, burda yasak degil 4. sezaryan diyorlar..
Hey Allahim yarabbimmmm yaaaa... doktor doktordur ben boyle sacmalik gormedim valla ...

10 din adamına sorsak 5'i farklı der,diğer 5'i farklı eminim aynı drlar gibi..neyse bu konuda insanların fikri hiç önemli değil zaten benim fikrimce ...hem diyanet öyle dese de ben günah olduğuna da inanmıyorum..ama dediğin gibi  herkesin kendi fikri..
  sen de 3.çocuğunu sağlıcakla kucağına alırsın inşallah...

Mesajı Yazan: kumru
Mesaj Tarihi: 27 Ağu 2009 Saat 15:34
ayyy dayanamadım günlerdir okuyorum susuyorum yazayım diyorum vazgeçiyorum....
günahsa zaten adım attığımızda bile günahımız var, insanlar biraz görüş açılarını genişletip herşeye günah damgası vurmasalar daha iyi olmaz mı?
Arkadaşım senin için zorunlu ise, sağlığından daha önemli ne var? Allah korusun,sana bişey olsa o günah yapma diyenler mi gelip bakacak senin çocuklarına? hiç bunlara takılma derim, kimseye birşey anlatmak ispatlamak zorunda da değilsin. bence tek Allah bilir günah mı değil mi? vicdanın içindeki ses sana doğru olanı söyler...yok oje günah, yok şu günah yok bu günah....amaaaan asıl tohumların yapısını bozup insanları kasti kanser yapmak, atom bombasını kötüye kullanmak, yapay hastalılar çıkarıp bunlar için ilaç satıp kral olmak , başa geçip doğmamış çocukların haklarını cebe indirmek....daha neler sayarım?sen kordonlarını bağlatacaksın bunun kime ne zararı var?sen doktorunu dinle, eğer gerekli diyorsa yaptır...o günahçılara da söylemek zorunda değilsin...çok kalın kafalılarsa onların duymak istediğini söylersin, olur biter
Wink

-------------
http://lilypie.com"> http://lilypie.com">

Mesaj Tarihi: 27 Ağu 2009 Saat 16:23
Orjinalini yazan: eftalya eftalya Yazdı:

10 din adamına sorsak 5'i farklı der,diğer 5'i farklı eminim aynı drlar gibi..neyse bu konuda insanların fikri hiç önemli değil zaten benim fikrimce ...hem diyanet öyle dese de ben günah olduğuna da inanmıyorum..ama dediğin gibi  herkesin kendi fikri..
  sen de 3.çocuğunu sağlıcakla kucağına alırsın inşallah...

Bencede Gunah degil mantigim olarak diyorum ..
insallah Arkadasim cok sagol.. Darisi olmayanlarin basina insallah ...

sevgiler..

Mesaj Tarihi: 27 Ağu 2009 Saat 16:28
Orjinalini yazan: kumru kumru Yazdı:

ayyy dayanamadım günlerdir okuyorum susuyorum yazayım diyorum vazgeçiyorum....
günahsa zaten adım attığımızda bile günahımız var, insanlar biraz görüş açılarını genişletip herşeye günah damgası vurmasalar daha iyi olmaz mı?
Arkadaşım senin için zorunlu ise, sağlığından daha önemli ne var? Allah korusun,sana bişey olsa o günah yapma diyenler mi gelip bakacak senin çocuklarına? hiç bunlara takılma derim, kimseye birşey anlatmak ispatlamak zorunda da değilsin. bence tek Allah bilir günah mı değil mi? vicdanın içindeki ses sana doğru olanı söyler...yok oje günah, yok şu günah yok bu günah....amaaaan asıl tohumların yapısını bozup insanları kasti kanser yapmak, atom bombasını kötüye kullanmak, yapay hastalılar çıkarıp bunlar için ilaç satıp kral olmak , başa geçip doğmamış çocukların haklarını cebe indirmek....daha neler sayarım?sen kordonlarını bağlatacaksın bunun kime ne zararı var?sen doktorunu dinle, eğer gerekli diyorsa yaptır...o günahçılara da söylemek zorunda değilsin...çok kalın kafalılarsa onların duymak istediğini söylersin, olur biter
Wink

Cok sagol Arkadasim verdigin morelden ve destekten dolayi...
O kadar hakli ve dogru seyler yazmissin ki, katilmadan edemiyorum
Bende zaten 3 cocugumu dusunuyorum ...
Benim icin HAMILE KALMA olayi artik bundan boyle bir Risk ... Ben bu riski goze almamaliyim ...
Yazik degil mi cocuklarima.. Yazik degil mi kendime, sagligima..
sahiden de cok buyuk tehlikeleri varmis 4. sezaryan dogumun ...  4. cocuk bana yasak..
Niye kendimi strese sokayim?
Ben esimle birlikte olsam da, olmasam da o ilaci hergun almak zorundayim.. Ne gerek var diyorum ?
Bu strese girmeye.. zaten bana 4. cocuk yasak ... En guzeli Baglamak ...

Mantiklisi bunu yapmam...
Doktorumla da sonkez konusucam dogumdan 2 gun once..
Hakkimda hayirlisi ne ise o olsun insallah ... Dualarim bu yonde..

Sevgiler sanada.. sagol

Mesajı Yazan: kumru
Mesaj Tarihi: 27 Ağu 2009 Saat 16:38
canım bu son hamileliğin olacak, hayatında bir daha böyle bir dönemin olmayack bence güzel şeyler düşün, saçma sapan fikirli insanlarla vakit geçirme, zamanını kötü kullanmanı sağlayanlardan uzak dur. bi daha asla bebeğin içinde olmayacak, buna odaklan, sana kolay bir doğum diliyorum..Allah seni 3 çocuğuna bağışlasın, onlara uzun ömür versin...o günahçılar nasılsa senin ameliyatını yapmayacaklar ya da ameliyata da girmeyecekler boşveeeeer ne derlerse desinler sen hamileliğin tadını çıkart karnını okşa, diğer çocukların da kardeşleriyle konuşsunlar, biliyorsun bebiş kucağına gelince uykusuzluk olacak, o zamanların için güç topla..bu tiplere bişey anlatılaz çenene yazık he he de geç adamın enerjisini emerler, ben öyle yapıyorumWink

-------------
http://lilypie.com"> http://lilypie.com">

Mesaj Tarihi: 27 Ağu 2009 Saat 17:44
Orjinalini yazan: kumru kumru Yazdı:

canım bu son hamileliğin olacak, hayatında bir daha böyle bir dönemin olmayack bence güzel şeyler düşün, saçma sapan fikirli insanlarla vakit geçirme, zamanını kötü kullanmanı sağlayanlardan uzak dur. bi daha asla bebeğin içinde olmayacak, buna odaklan, sana kolay bir doğum diliyorum..Allah seni 3 çocuğuna bağışlasın, onlara uzun ömür versin...o günahçılar nasılsa senin ameliyatını yapmayacaklar ya da ameliyata da girmeyecekler boşveeeeer ne derlerse desinler sen hamileliğin tadını çıkart karnını okşa, diğer çocukların da kardeşleriyle konuşsunlar, biliyorsun bebiş kucağına gelince uykusuzluk olacak, o zamanların için güç topla..bu tiplere bişey anlatılaz çenene yazık he he de geç adamın enerjisini emerler, ben öyle yapıyorumWink

Arkadasim cok sagol gercekten. Bana cok guzel morel verdin... Allah razi olsun..
Evet ben kimseyi dinlemiyorum zaten.. Bazilari sahiden cok bos konusuyor.. Durumumun farkli olmasini bile goz onune almadan konusuyorlar. .. Cok tsk.ederim guzel dualarin icin gercekten cok iyisin .. cok sagol..

Cocuklarim konusuyor zaten karnimla.bende cok seviyorum bebegimi karnimda..
Zaten haklisin arkadasim tuplerimi baglatmamis olsam bile, bana 4. cocuk yasak bundan boyle..
Bu son hamileligim dedigin gibi.. Allah dilerim olmayanlara versin..

3. Anneligim cok sukur..

Hic Anne olamayanlar bile var, Rabbim onlarin yuzunu guldursun bu mubarek gunlerde insallah...

opuyorum canim seni...  

Mesajı Yazan: zelos
Mesaj Tarihi: 24 Kas 2010 Saat 14:19
ARKADASLAR BENDE TAM BU KONUDA  SIZLERIN FIKIRLERINI ALACAKTIMKI KONU DAHA ONCEDEN ACILMIS
BEN YINEDE  KENDI DURUMUMDAN BAHSEDIP  SIZDEN GELEN FIKIRLERI OKUMAK ISTIYORUM  BUTUN SAYFALARI OKUDUM

KORDONLARINI BAGLATAN ARKADASLARA DAHA OZEL SORACAGIM SORU VAR BURAYADA YAZACAGIM SORACAGIM SORUYU

GEL GELELIM BANA

3 HAMILELIGIMI YASIYORUM BILDIGINIZ GIBI
 3 DOGUMDA SEZERYAN OLDU YANI OLACAK DAHA  ALLAH BU COCUKLARIMA SAGLIK SIHHAT VERSIN BASKA DUSUNMUYORUM
TÜPLERIMI BAGLATMAYI DUSUNDUM AMA DUNYANIN BIN BIR TURLU HALI VAR DIYORUM SONRA  KONUYU ACAN ARKADASIM GIBI BENIMDE KAFAM KARISIK ACIKCASI

SPİRAL TAKTIRSAM DIYORUM  ACABA TAKILIRMI
ILK BEBEKTEN SONRA 2. AYDA GITMISTIM  NORMAL DOGUM YAPAMADIGIM ICIN TAKILMADI VE TAKTIRMAKTAN DA COKKKKK KORKUYORUM ACABA  BU BEBEKTEN SONRA DENESEM TAKILIRMI HOS ONUNDA GARANTISI YOK KAZARA BIR DURUM YASAYIP 4. BEBEGE HAMILE KALIRSAM YA  DOGURMAYA DOGURRUM AMA NORMAL DOGUM YAPMIS OLSAM HIC TEREDDUT ETMEZDIM SEZERYANDA KENDIMI RISKE ATMIS OLURMUYUM.

SON  SORACAGIM SORUYA GELINCE BIRAZ OZEL AMA YAZMADAN DANISMADAN GECEMIYECEM

BIR IKI TANIDIK VAR TÜPLERINI BAGLATAN VE ONLAR DEDILERKI
 KADINLIK HISLERIN ÖLÜYORMUŞ
  EŞİNLE OLAN BİRLİKTELİĞİNDE HİSSİZLESİYORMUSSUN VARMIDIR GERCEKLIK PAYI YOKSA BU SADECE ONLARIN BASINAMI GELDI YARDIMCI OLURSANIZ SEVINIRIM

-------------

Mesajı Yazan: şefo
Mesaj Tarihi: 24 Kas 2010 Saat 15:29
2cisinden sonra düşünüyorum ağır geçiyo hamileliğim kim bakacak bana sürekli çocuklarıma günah mıdır doğum kontröllerinede günah diyolar

-------------

Mesajı Yazan: nurdan
Mesaj Tarihi: 24 Kas 2010 Saat 19:42
bence tüpleri bağlamak doğru değil... yaratılış kanunlarına aykırı... hem insanın başına ne geleceği belli mi Alah korusun... dinimiz açısından da doğru değilmiş... bir sürü yöntem var korunmak için herhengi birini kullanılsa daha iyi olur.

Mesajı Yazan: MaRaL
Mesaj Tarihi: 24 Kas 2010 Saat 19:53
tup baglaninca ilerde fikir degi$irse tup bebekle çocuk olabiliyor :)
tamamen KISIrLA$miosunuz
bide  çokkkk nadirde olsa hamilelik riski varmi$ bilmiom kaçda kaç ama hamile kalan varmi$ bu yontemlle diye duydum

gunah tarafini bilemem beni a$ar

-------------
">
http://lilypie.com">

Mesajı Yazan: MaRaL
Mesaj Tarihi: 24 Kas 2010 Saat 19:55
2. soruyu bilmiyorum hiç duymadim ama bana mantikli gelmedi
hormonlarla onun ne alakasi varki
psikolojik olabilir sizin tanidiklarin ya$adiklari

-------------
">
http://lilypie.com">

Mesajı Yazan: hülya
Mesaj Tarihi: 26 Kas 2010 Saat 11:35
Nilgüncüm forum kuralları gereği küçük harf ile yazışmamız gerekiyor anlayışın için teşekkürler şimdiden canım

Mesaj Tarihi: 26 Kas 2010 Saat 12:17
saolun arkadaslar   cok kararsızım cokkkkkkkkkkkkkk  bır sonrakı randevumda doktorumla ıkı konuyuda yanı tüpleri baglattırmak ve spiral konusunu daha ayrıntılı konusup kararımı o zaman verırım  heralde

korkum cocuk dogurmak degıl  eger dogumlarımdan bırını normal yapmıs olsaydım hıc dusunmezdım baglattırmayı   3 kere bıcak altına yatınca ınsan 4 yu ya olursa dıye dusunmeden edemıyor bakalım hayırlı artık hakkımda

-------------

Mesaj Tarihi: 26 Kas 2010 Saat 12:20
Orjinalini yazan: hülya hülya Yazdı:

Nilgüncüm forum kuralları gereği küçük harf ile yazışmamız gerekiyor anlayışın için teşekkürler şimdiden canım
dalgınlıgıma gelmıs modum yoksam bılıyorum  buyuk harfle  yazmak bagırmak anlamına gelıyorTongueTongueTongueTongueTongueTongueTongue

-------------

Mesajı Yazan: hülya
Mesaj Tarihi: 26 Kas 2010 Saat 12:45
Orjinalini yazan: zelos zelos Yazdı:

Orjinalini yazan: hülya hülya Yazdı:

dalgınlıgıma gelmıs modum yoksam bılıyorum  buyuk harfle  yazmak bagırmak anlamına gelıyorTongueTongueTongueTongueTongueTongueTongue

aman aman nasılda biliyorrrLOLLOLLOLLOL

Mesajı Yazan: essenn
Mesaj Tarihi: 17 Ara 2013 Saat 11:27
6 aylık bir bebeğim var ve 3.  ye hamileyim 2 çocuk da sezeryan aralarında 3 yaş var 2 sezeryanda da bir problem yaşamadım Allah'a şükür yalnız beni korkutan 3. çocukla arasının az olacak olması 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat