Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Rota Virüs

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Aşılar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=17733
Tarih: 13 Eyl 2025 Saat 19:19

Konu: Rota Virüs
Mesajı Yazan: bulsara
Konu: Rota Virüs
Mesaj Tarihi: 15 Ağu 2009 Saat 16:07

Hocam,

Oğlum 3 aylıkken Rota..x ilk dozu oldu. Bundan sonraki dozları yaptırmayı düşünmüyorum.Ancak bir aşıyı tamamlamamak daha mı risklidir, endişeliyim. Bu konudaki düşüncelerinizi öğrenmek istedim. Bu asiya gercekten ihtiyac var mi?

Bir de 2. ayda yapılan karma ve verem aşısından 27 gün sonra Rota..x ve pnömokok aşıları yapıldı. Bir ay dolmadan yapılmış olmasının birsakıncası var mı?

Çok teşekkür ederim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Ağu 2009 Saat 16:42
1-2 gün evvel yapılmasının okadar önemi yok, 2. doz Rotarix aşısını 8. ay dolmadan yaptırın. Tabii diğer aşılarla ya aynı gün veya 1 ay ara ile. 

Mesajı Yazan: fatmabek
Mesaj Tarihi: 16 Ağu 2009 Saat 12:16
merhaba hocam, oğlum 3 gun sonra 2 aylık olacak sağlık ocağında BCG, DaBT-İPA-Hib, KPA  aşıları yapılacak rotavirusun ilk dozunu da bunlarla beraber aynı gün yaptırmak bebeğe cok ağır gelmez mi?? birde sağlık ocağı biz yapmıyoruz siz kendiniz alıp dr.na goturun diyorlar aynı gun ben alıp evde içirsem bir sakıncası olur mu? yoksa dr.kontrolunde mi verilmeli??

teşekkürler

-------------
"Evrendeki her şey senin içindedir. Her şeyi kendine sor." Mevlana
http://img197.imageshack.us/i/resim005vu.jpg/">

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 16 Ağu 2009 Saat 21:40
Aynı gün olması mühim, Rotarix'i hazırlamak gerekiyor, Rota-Teq aşısı hazır, hiçbirşey yapmadan kapağını açıp içiriyorsunuz. Yanlız Rota Teq aşısı 3 defada yapılıyor. Rotrix aşısı 2 defada... Eğer sulandırma işini düzgün yapabilirseniz, Rotarix kullanın. Her aşamada iyi çalkalamanız gerekir. Ayrıca hangi aşı ile başladı iseniz, o aşı ile devam edin.. (Ben 1 hafta izinde olacagım)

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat