Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

boğaz kızarıklığı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=17508
Tarih: 28 Tem 2025 Saat 09:44

Konu: boğaz kızarıklığı
Mesajı Yazan: buzadam28
Konu: boğaz kızarıklığı
Mesaj Tarihi: 04 Ağu 2009 Saat 20:38

merhaba hocam.benim 4 aylık oğlum var kilosu 8.700gr.bebeğimiz 3 4 gündür kulağını tutuyor fakat ateş  uykusuzluk veya bir huzursuzluğu yok.acil poliklinik'e gittik ve boğazlarının kızarık olduğunu söylediler.agumentin ve ibufen verdiler.hocam kullanmak istemiyorum ama ne yapacağımıda bilmiyrum.yardımcı olursanız sevinirim.şimdiden teşekkürler. 

-------------
147394884

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Ağu 2009 Saat 09:54
Boğazı kızarık olan çocukta çok yüksek ateş olur... Antibiyotik verip sizi başından savmış.. Tabii, çocuğun oyun olarak kulağını tutmasını iş edinip, doktora giden sizlerinde az suç yok değil... İlk bir sene anneden bebeğe geçen antikorlar nedeni ile bebeklerde antibiyotik gerektirecek durumlar son derecede nadirdir.

Mesajı Yazan: buzadam28
Mesaj Tarihi: 05 Ağu 2009 Saat 19:23
hocam cevabınız için teşekkürler.ilaçları kullanmadım.birde hocam bebeğimizin beyin gelişimi için neler yapmalıyız,neler dikkatini çeker.bebeğimiz 3.5 aylık ama:kilosu 8.700 gr boyu:68.5 cm sadece anne sütü alıyor.ilk doğduğunda 4 kilo doğdu.

-------------
147394884

Mesajı Yazan: ebrue
Mesaj Tarihi: 06 Ağu 2009 Saat 10:55

Hocam,

Kızım 24 aylık. Dün 15.30 da öğlen uykusundan uyandığında sesi çatallı idi. Boğazı kızarmış ama bademciklerini anlayamadım. Boğazındaki balgamı temizlemek istiyormuş gibi yaklaşık 15 dakikada bir öksürüyor. Biraz daha seyrek hapşırıyor.

Henüz ateş olmadı. Öksürük ve hapşırık aynı şekilde devam ediyor. Halsiz, uyumuyor ama yataktan başını kaldırmıyor. Neredeyse hiçbir şey yemedi.

Hastalığı ne olabilir? Daha da ağırlaşacak mı?

Ne yapmalıyım ?

Hemen doktora gidelim mi ya da ne zaman gitmeliyiz?

Teşekkürler,

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 Ağu 2009 Saat 12:16
Hastalığının ne olduğunu bilemem. Eğer doktora götüremiyorsanız, bir kan sayımı yaptırıp bana yazın, belki yardımcı olabilirim.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat