agte testi sonucumuz/konuşmuyor
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Konuşma, Geç Konuşma, Kekemelik
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=17276
Tarih: 05 Ağu 2025 Saat 06:30
Konu: agte testi sonucumuz/konuşmuyor
Mesajı Yazan: sedaozer
Konu: agte testi sonucumuz/konuşmuyor
Mesaj Tarihi: 21 Tem 2009 Saat 17:07
Merhaba özlem hanım 27 aylık bir oğlum var konuşma geriliği sebebi ile agte testi yaptırdım fakat elde ettiğim sonuca göre dil-bilişsel 18-19 aylık ince motor 20-21 ay kaba motor 22-23 ay sosyal beceri ve öz bakım kronolojikyaşına uygun genel gelişim seviyesi ise 20-21 ay seviyesinde çıktı.... Her şeyi anlıyor yerine getiriyor 5'e kadar sayı sayıyor o gün psikolog burnunu gösterip bu ne diye sordu bilmesine ramen konuşmadı söylemedi sizce bu durum geçici mi yani yaşıtlarını yakalayabilir mi öğrenme bakımından bugün büyük küçük kavramını öğrettim çok güzel kavradı artık büyük küçük ayırt edebiliyor... konuşma gelişiminde ise işaret ederek istemeyi tercih ediyor bunu yavaş yavaş da olsa aşmaya çalışıyoruz iki heceli bir sürü kelime biliyor fakat 3 hecelileri söylemiyor söyletemiyorum oğlumun bu durumunu aşıp yaşıtlarını yakalamasını sağlamak için neler yapabilirim yardımcı olurmusunuz?....
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: özlemmestçioğlu
Mesaj Tarihi: 02 Ağu 2009 Saat 15:11
testleri değerlendiren kişi herhangi bir yorumda bulundu mu? aşılamayacak bir gerilik gibi gözükmüyor, bazı çocuklar biriktirir ve sonra kendini gösterirler. gerilmeden, sinirlenmeden ve üzülmeden ve ZORLAMADAN yapabilecekseniz bir şeyler öğretmeye devam edin. sizin içinde zor ve yoğun çaba gerektiren bu durumda bunaldığınızı düşünüyorsanız bir uzmandan yardım isteyin. destek veya danışmanlık işinizi kolaylaştırabilir
------------- özlem
|
|