Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ek gıdaya geçiş

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=17268
Tarih: 19 Eyl 2025 Saat 06:37

Konu: ek gıdaya geçiş
Mesajı Yazan: ecrin51
Konu: ek gıdaya geçiş
Mesaj Tarihi: 21 Tem 2009 Saat 12:01
Kadir Bey Merhaba,

Kızım 5.5 aylık kilosu 8, boyu 66 cm, baş çevresi 44 cm. Kızım son 10 güne kadar sadece anne sütüyle beslendi. 10 gündür anne sütünün yanında meyve suyu yoğurt vermeye çalışıyorum ama kızım ısrarla reddediyor. meyve suyu verdiğimde midesi bulanıyor almak istemiyor.  Ek gıda için biraz daha beklemelemiyim? Daha sonra başlarsam geç mi olur, alışmakta zorlanır mı?Bir de yoğurdu günlük mü mayalamalıyım? Teşekkürler...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Tem 2009 Saat 10:12
Kızınız, 8 aylık gibi. Şimdiye kadar gayet iyi götürmüşsünüz, saf anne sütüne devam edin derim. Benim birkaç hastamda da böyle oldu, sadece anne sütü ile gittik, rekor 2 sene. Ama '82 den beri sadece 6 anne yapabildi.. Deneyin, sizde bir rekor kırabilirsiniz.. Tabii, muntazam kontrolleri yapılmak şartı ile..

Mesajı Yazan: ecrin51
Mesaj Tarihi: 23 Tem 2009 Saat 00:40
Hocam anne sütü dışında hiçbirşey vermiyecekmiyim? Peki daha sonraya ek gıdaya geçmede problem yaşamazmıyız?

Mesaj Tarihi: 23 Tem 2009 Saat 09:52
Bu iddia sadece bizim doktorlara mahsustur. Ek gıdalara kolay veya zor geçmek, soya çekim bir özelliktir. Ek gıdaların erken veya geç başlanması diye bir problem yoktur. Tabii sadece anne sütü alan bir bebeğin doktora muhtaciyeti son derecede az olur. Uyanın artık.....

Mesajı Yazan: runya
Mesaj Tarihi: 23 Tem 2009 Saat 10:38
dr. bey ben bebeğimin 6. ayına kadar sadece anne sütüyle besledim su bile vermedim...6 aylık kilosu ise 8.200 gr...
çok güzel gelişiyordu bebeğim...ama etrafın baskısıyla ek gıdaya 6. ayımızı tam anlamıyla doldurduğumuz gün ek gıdaya geçiş yaptık ama malesef anne sütünü bıraktı şuan güzel ek gıdasınıda alamadığı için 10.5 aylık hala aynı kiloda....
keşke hiç ek gıda vermeseydimde oğlum anne sütünü güzel alsaydı.....daha güzel gelişecekti...
hala anne sütüm olmasına rağmen oğlum geceleri sadece 1 kere emiyor.....
çevremdeki insanlar oğlumun iştahsızlığını görünce beni suçlu hissettirmeye çalışıyorlar....çok geç başladın ek gıdaya onun için bebek iştahsız oldu vs..
ilk günler suçluluk hissediyordum keşke 4 aylıkken başlasaydım diye....ama şimdi anlıyorumki anne sütüyle daha güzel gelişiyordu....keşke sizi daha önce tanısaydımda rekoru ben kırsaydım....

Mesaj Tarihi: 23 Tem 2009 Saat 12:45
Yazdıklarınızda çok haklısınız. Maalesef sağlık konusunda herkez bilir bilmez genç annelere akıl vermeye çalışıyorlar. Keşke emsede saf anne sütüne dönebilseniz..Bundan sonra yapacağınız , süt ağırlıklı beslemek olacak. Sakın etrafın gazına gelip, bulgur-bulamaç ile çocuğunuzu beslemeye çalışmayın..

Mesaj Tarihi: 24 Tem 2009 Saat 00:26
dr. bey inat ettim 6 ay sadece anne sütü verdim bebeğim tombiş olmasına rağmen inanın burnumdan geldi ve karışmayan kalmadı.....yok çorba vercekmişim alışacakmış falan filan.......
sizin yazılarınızı okudukça sütlü gıdalar ağırlıklı vermeye başladım...
süt içirmeyede başladım bu seferde süt içerse miğdesi şişermiş çorba içemezmiş.......hiç rahat bırakmıyorlar.....hep konuşuyorlar....ama istedikleri kadar konuşsunlar artık dinlemicem onları....
uyuyorken emiyor anne sütünü...bende gündüzleri 2 kere uyuyor..uyuduğunda emziriyorum....
yeterki alsın elimden geleni yapıcam.......
sizin sayenizde benim oğlum süt içicek inş....
boyu uzatmak için sütün ne derece faydası var.......
soya çekim biliyorum ama acaba sütlü gıdaların boya ne kadar faydası olur...
bide bebeğim hala 6 aylık kilosunda kilo almasını nasıl sağlıyabilirim.....çok iştahsız olmasına rağmen muhallebiyi ,yoğurdu severek yiyor sütüde  uyurken içiyor ama uyanık içmeyede alıştırcam inş...yani sütlü gıdaları daha çok seviyor...
teşekkürler hocam ...

Mesaj Tarihi: 24 Tem 2009 Saat 10:07
Boy meselesi biraz karışık. Siz genetik olarak biralt, birde üst sınır veriyorsunuz. İyi besleyerek, alt sınırdan ancak üst sınıra kadar çıkarabilirsiniz. Kimisinde bu sınırlar çok yukarda, kimisinde aşağıdadır. Eskiden Türk'ler sadece et yer süt içerlerdi. O zamanlar "-Türk gibi kuvvetli-" diye bir terim vardı. Ne zamanki çiftçiliğe başladılar, tahıl tüketir oldular, olimpiyatlarda sırtımız minderden kalkmıyor. O zamanın güreşcileri için, "-bir oturuşta bir kuzu yer-" tabiri kullanılırdı, şimdi "makarna" ile besliyorlar.. Sonuç ortada.

Mesaj Tarihi: 24 Tem 2009 Saat 11:42
dr. bey yazılarınızı her okuduğumda yeni bişeyler öğreniyorum....
ne kadar yalnış biliyor ne kadar yalnış yönlendiriliyoruz....
dr. ların ve reklamların basbas bağırıyorlar hergün mutlaka her bebeğe tahıl şart diye......bebeğim tahıllı mamayı sevmiyor bende deli olucam tahıllı mama yedircem diye.....
bundan sonra hem boy hem kuvvet açısından et ve süt yedirmeye içirmeye çalışacam.......
teşekkürler dr. bey......ALLAH razı olsun bize doğruları aktardığınız için....KizBebek

Mesajı Yazan: faize
Mesaj Tarihi: 27 Tem 2009 Saat 13:39
hocam bu konuyla ilgili olarak bende şunu sormak istiyorum. ek gıda vermeye başladığımızda anne sütünün etkisi azalırmı bebeğe verdiği fayda değişirmi. bazı kişiler böyle söylüyor. doğrusunu sizden öğrenmek istedim.zaman ayırdığınız için teşekkür ederim

-------------
faizepehlivan

Mesaj Tarihi: 27 Tem 2009 Saat 17:44
Anne sütü midede diğer gıdalarla bir araya gelirse, anne sütündeki bazı kıymetli maddelerin emilimi azalıyor. Farklı zamanlarda verirseniz ve ikisi yanyana gelmezse, bir zararı yok.. Ayrıca bu emilim azalması hadisesi o kadar büyütülecek bir husus değildir. Siz boşverin, nasıl işinize geliyorsa öyle verin. Bazı bilgiler "Akademiktir" ve sadece Üniversite ortamında tartışılmaları gerekir. Bu konuda öyle bir konu..Sokaktaki insanın bilmesi gerekmez.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat