Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

emmek istemiyor

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=17212
Tarih: 24 Kas 2025 Saat 01:25

Konu: emmek istemiyor
Mesajı Yazan: bulsara
Konu: emmek istemiyor
Mesaj Tarihi: 17 Tem 2009 Saat 10:59
Hocam merhaba,
daha once de oglumun sut allerjisi ile ilgili sizden yardim rica etmistim. Kakasi surekli mukuslu hala. Oglum su anda uc aylik ve bu ay sadece 500 gr. almis. Doktorumuz on gun sure tanidi kilo takibi icin. Dogum kilosu 3135. İkinci ayin sonunda 5460 idi, simdi ise 5960. Son iki haftadir meme emmekte isteksiz, hatta bazen gogsume koydugumda siddetli sekilde agliyor. Onceden cok hirsla meme emerdi. Ilk ay duzenli olarak uc saate bir emzirdim, ikinci ay ise sicaklardan dolayi iki saatte bir. Artik kesinlikle iki satte bir emziremiyorum. Hatta uc saat, dort saat oluyor aciktigina dair hicbir emare olmuyor. Ne yapacagimi bilemiyorum. Bunun disinda klinik muayenesi cok iyiydi. Oglum cok canli ve mutlu bir bebek. Etrafla cok ilgili, kahkalar atiyor. Bu sorunu ise nasil asacagimi bilmiyorum. Ucak yolculugu yapacagim icin on bes gun once emzige alistirdim, ama bu sorun ortaya cikinca belki emziktendir diye dusunerek iki gun once emzigi kestim. Buna ragmen hala istahi yok. Bu arada emis sureleri iki uc dakika ile sinirli oluyor. Bazen bes dakikayi buldugunda mutluluktan ucuyorum. İlk iki ay ise cok daha uzundu. Sutumun az oldugunu sanmiyorum, cunku cogu zmaan sut kanallarindan fiskiriyor. Tazyikten emmedigini de dusunmuyorum, cunku emmek istediginde bu kesinlikle problem olmuyor. Ne yapmaliyim? Lutfen bana yol gosterin hocam. Simdiden cok tesekkur ederim. Saygilar,

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 Tem 2009 Saat 12:36
Anormal bir durum yok, ilerleyen zaman içinde bunlar hep rastlaşacağın durumlar. Giderek memede kalması azalacak, her ay aldığı kilo azalacak, öyle her ay 1 kilo alacak diye bir şey yok, nerde o yoğurdun bolluğu?? 3. aydan, 4 . aya giderken, sadece 600g. alacak..Eskiden memede 10 dakika oyalanan çocuk, 2-3 dakikada işini bitirecek, dili ile memeyi itip, sana sırıtacak... Sakın anne memesinden başka alternatif beslenmeler düşünme..

Mesaj Tarihi: 17 Tem 2009 Saat 12:49
Hocam cok ama cok tesekkur ederim...

Mesaj Tarihi: 22 Tem 2009 Saat 20:50
Hocam, birkac gunluk zorlugun ardindan oglumun istahi duzeldi. Ancak bagirsak problemlerimiz maalesef hala bitmek bilmiyor. Bugun dort kakasinda da kan gordum yine ve bolca yaptigi kakasinda ayni spagetti makarnaya benzer krem rengi seritler vardi. Bu neden kaynaklaniyor olabilir hocam? Cok tesekkur ederim...

Mesaj Tarihi: 23 Tem 2009 Saat 09:44
Gördüklerin muhtemelen kan değil, kakada gizli kan baktırırsan "negatif" çıkacaktır. Gördüğün "şerit" tarzındaki oluşumlar ele geliyor ve şerit halinde kakadan çıkarabiliyormusun?? Gerçi o aylarda solucan olma ihtimali son derecede düşüktür ama, gene de görmediğim için bir daha bir bakın.

Mesaj Tarihi: 23 Tem 2009 Saat 13:06
hayir hocam ele gelmiyor, parcalaniyor. seritler ince ve kucuk degil, ayni makarna gibi. birkac hafta once yaptirdigimiz tahlillerde gizli kan negatif cikmisti, ama mikroskopik incelemede nadir eritrosite rastlanmisti. oglumun az emdigi donemde de kakasi hep yogun sekilde mukusluydu. inanin ne yapacagimi sasirmis durumdayim. kilo alimi da son ay iyice azalinca sindirim problememiz oldugunu dusunmeye basladim. seritler solucan degilse ne olabilir hocam? ne yapmaliyim?

Mesaj Tarihi: 23 Tem 2009 Saat 13:50
Bazan fazla yiyince bu şekilde kakalar çıkar, normaldir. Kilosundan belli olacak. Barsak kanamsı olanlar iyi gelişmez, kilo alamazlar.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat