Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ACİLLL...(kusma,ishal)

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İshal & Kabızlık & Kusma
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=16890
Tarih: 08 Kas 2025 Saat 00:53

Konu: ACİLLL...(kusma,ishal)
Mesajı Yazan: edipoyraz
Konu: ACİLLL...(kusma,ishal)
Mesaj Tarihi: 29 Haz 2009 Saat 19:51
Kadir bey sizi bu ara çok rahatsız ediyorum ama oğlum (22 aylık) 1 haftaya yakındır hasta. Önceki şikayetlerini yazmıştım ağır bir grip geçiriyo demiştiniz. Fakat 3 gündür doğru dürüst birşey yemiyo sürekli yatıyo ve 3 gündür fışkırarak kusuyo. Birde şimdi ishal başladı. Sizce kan tahlili falan yaptırmalı mıyım?
Teşekkürler... İyi ki varsınız...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 29 Haz 2009 Saat 21:12
İshalli hastalıklarda kan tahlili bir fikir vermez..Eğer kusma ishalden sonra da devam ediyorsa, "Rotavirus" ishali olabilir ve 1 hafta sürer. Su kaybına dikkat edin, belli bir tedavisi yoktur. Ağır vakalarda serum takmak gerekebilir. Eğer ishalden sonra kusma geçti ise, normal bir ishaldir, diyet bile gerekmez, kendiliğinden geçer

Mesajı Yazan: edipoyraz
Mesaj Tarihi: 30 Haz 2009 Saat 11:38
Merhabalar KAdir bey gene ben:(
oğlum hala hasta 3 gündür de kusuyor cumartesi 1 kere, pazar 2 kez, pazartesi 1 kez fışkırır gibi kustu. Kakasının rengi sarı  su gibi olmuyo fakat dün sabah biraz sıvı olarak yaptı ishalini. bol su içiyo hiç hali yok sürekli uyumak istiyo, iştahımızda hiç yok. Şİmdi doktorunu aradım getirin kan ve kaka tahlili yapalım dedi. KAn tahlili yapılmasını istemiyorum çok ağlıyo çok canı yanıyo dayanamıyorum.(Bu arada 22 aylık oğlum hiç kan tahlili yapılmadı .)Sizce yaptırmalı mıyız? Çoooooooooookkkkkkk Teşekkürler...
SAygılar...

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 30 Haz 2009 Saat 12:44
Günde 1-2 kusma ile su kaybı olmaz, korkma. Rotavirus enfeksiyonu olduğu kesin. İlk 4 günü geçirdiniz, kalan 3 gün zaten hafif geçer, kurcalatmayın çocuğu.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat