Rabiş merhaba canım..öncelikle bebeğin analı babalı büyüüsn sağlıklı büyüüsn hayırlı evlat olsun inşalalh...sorularına gelince..8 aylık bir bebek annesi olarak cevaplıyorum sorularını..bunu söylüyorum çünkü çok yakın zamnda aynı sorunları bende yaşadığım için sağlıklı cevaplar verebileceğimi düşünüyorum sana...
birincisi eğer bebek kendini kasıyor ayaklarını kendine çekiyor yada kasılıyorsa ve çığlık çığlığa emmeyi bırakıyorsa canım bunun tek nedeni olabilir..gaz..gaz..gaz...aylarca gazdan çok çeken bir anne olarak bunu çok net söyleyebiliyorum canım...bunun için sana önerebileceğim şey..rezene çayı..bebeğin ayaklarına sıcak su torbası ...ve seninde yediklerine çok ama çok dikkat etmen..gaz yapıcı şeylerden uzak durman..ayrıca gaz için bize çok faydalı gelen bitkisel bir damla vardı ismini burada yazmam doğru olmayabilir bilmiyorum ama kısatarak yazayım..sabs... tam bir kurtarıcıydı bize..tavsiye ederim..tavsiye ederim diyorum bitkisel olduğu için o kadar rahat söylüyorum cnm...
emme süresinin kısalmasına gelince...ağlamıyor dediğine göre artık hem sütün çoğaldı hemde bebek daha seri emiyor canım seni..doymuyor diye üzülme doymasa ortalığı inletiyorlar:))) tecrübeyle sabit..tabi doyup doymadığını kilo alımındanda anlamak mümkün...
pişiğe gelince..ıslak bez kullanmıyorsun ve altını açıp yıkıyorsan ilk düşünülen şey ya bez markasını değiştirdin yada iyi bir bez tercihi yapamadın cnm..bunlardan hangisi neyi kullanıyorsun bez olarak..bebeklerin ciltleri çok hassas ve piyasada pri....aktif bebek üürnü var eğer onu kullanmıyorsan ben onu kullanmanı öneririm...
ayrıca pişiğide gçirmen için sana önerim..saf zeytinyağı sür aralarda..ve ayrıca bepantenle pişik kremini karıştır...ama zeytin yağı sürdüğün zaman pişik kremi falan sürme..sık sık havalandır canım...
umarım yardımcı olabilmişimdir sormak istediğin her ne olursa yardımcı olmak isterim...
sağlıkla büyüüsn meleğin..hepimiizn evlatları inş.
|