Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

yan basma ve boy-kilo

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gelişim & Davranış Değişiklikleri
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=16793
Tarih: 14 Eyl 2025 Saat 23:47

Konu: yan basma ve boy-kilo
Mesajı Yazan: tuba
Konu: yan basma ve boy-kilo
Mesaj Tarihi: 24 Haz 2009 Saat 23:12
hocam kızım nerdeyse 1yaşında.elınden tutup yuruyorum.ıkı elınden tututyoruz.ama ayagının bırı karşıya bakarken bırı sağ ayagı saga bkıyo.hemde karşıya dogru ıken bırı dıgerı nerdeyse 90 derece açı ıle sagas dönuk.tabanı yere düz bastıgı halde.kalçasında bı problem yok.ortopedıste göturecegım yanlız devlet hastanesınde muayne bıle etmıyolar.anneye soruyolar şikayetı ya ilaç verıyolar ya bi neden söyluyolar.başıma çok geldı.çocugumu muayne etmeden dedıklerımı dınleyerek ılaç verdıler.yada eve yolladılar. ne yapmalıyım. yenı bastıgı  içinmi böyle.ortopedıst şartmı.ıyı gunler dılerım

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 25 Haz 2009 Saat 11:02

O yaşta bebeklerin, anne karnındaki duruşları nedeni ile basma şekilleri biraz farklıdır. Zamanla düzelir. Kalça çıkığı  yok değilmi????

Mesaj Tarihi: 25 Haz 2009 Saat 12:10
yok hocam. kalçaçıkıklıgı felan.görenler sureklı bızı uyarıyor çok canımız sıkılıyo.zaten kızımın başka problemlerı de var.sızın bızı yönlendırdıgınız doktor sükrü buyukgedız bıze bır çocuk nörologu önerdı.kızım a westli demişlerdı hatırlarsanız.önerdıgı doktor önce westlı bu çocuk dedı.bız bişey demedıgımız halde..4 aydır görunuyoruzz kendısıne.şimdide sadece ınfantıl spazm olabılır dedı.takıpe alındı kızım.4 yaşına kadar anlamamam ıhtımalımız de var dedı.kızım çunku normal davranıyor.normal bebekler gıbı.bınde bır tuhaf hareketlerı oluyo.1 yaşınnda konuşma yok.mırıltı harıcı.yurumeye çalışıyo.oturuyo.ama tabıı havale geçırdıgı gunler halsız yatıyo......bizlerı bılgılendırıp yardım cı oldugunız için teşekkur ederım hocam

Mesaj Tarihi: 30 Haz 2009 Saat 11:57
hocam ıyı gunler tekrar. az önce kızımı aşıya göturdum.göturmuskende boy kılo ölçumu yapıldı.   kılo 9,500  boy 74     baş  44   bel 45 geldı.  hocam normal mı bu degerler .bilgi verırsenız sevınırım.bırde kızımın göz altları süreklı morarıyor.sankı yumruk yemiş gıbı. bu neden olur.başka bıyerınde olmuyor. teşekkur ederım şimdiden

Mesaj Tarihi: 30 Haz 2009 Saat 13:07
Boy ve kilo iyi, baş çevresi 1.5cm. ufak..Göz altları için bir şey diyemeyeceğim. Soya çekim olabilir. Şu bir senelik süreç, hadisenin, "West sendromu'ndan" ziyade, infantil spasm lehine. Bu daha tercih edilen bir durum.. West sendromunda daima kötüye gidiş vardır, sizin kız daha iyiye gidiyor.EEG çekilmedimi??

Mesaj Tarihi: 30 Haz 2009 Saat 13:28
eeg temiz.kameralı eeg de bı kaç sıkıntı saptadım dedı doktor fakat tekrar çekılecek.makıne bozuldu o gece tam bız çekılırken.başını düşürmeler devam edıyor.yada ara ara dalıp gıdıyor.fişi çekılmiş tv gıbı sankı.  doktorumuz 4 yaşına kadar muhlet var dedı.yanı kötu ye gıdebılırmiş ,bu dogrumu hocam.  bazı gunler oturmuyo bıle.sırt üstü yatıyo.düşüyo.ıyı oldugunda ayakta gezıyo bıle hocam.şuan tam 12 aylık.  kötu ye gıtme şansı varmı bu west in?  doktorumuz west dedı.ılk eeg temız miş.2.cisi bıraz bozukmuş.havaleler artınca getırın kameralı eeg çekılcek tekrar dedı.göz altları durduk yere bırden mos mor oluyo....abartılı şekılde.pandalara benzıyo aynı o an. ama bazen de ıyı.

Mesaj Tarihi: 30 Haz 2009 Saat 13:33
Bilemiyorum, biraz daha takip edelim.. Esas mühim olan "Nörolojik" değerlendirme..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat