Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ateş!!

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=16564
Tarih: 21 Mar 2025 Saat 10:06

Konu: ateş!!
Mesajı Yazan: meltem
Konu: ateş!!
Mesaj Tarihi: 14 Haz 2009 Saat 10:04
merhaba doktor bey
oğlum 7.5 aylık dünden beri ateşi var dün hep 38.3 gibiydi akşam 39'akadar çıktı calpol verdik.sabah yine 38.8 de yine şurup verdik şuan 37.3 ama başka şikayeti yok dün gündüz ve gece birerkere kustu.emmesi iyi.şuan halsiz ama yine oyun oynamak istiyor.ishal yok. 
cevabınız için şimdiden çok teşekkürler.

-------------
mert

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 14 Haz 2009 Saat 12:20
Tek başına "ateş" pek bir fikir vermez.. Ateşin düşürülmesi bir tedavi değildir. Mühim olan "ateşi" yapan hastalığı tesbit etmektir. Bunun içinde bir doktorun görmesi, gerekirse kan sayımı yapılması lazımdır. 

Mesaj Tarihi: 14 Haz 2009 Saat 12:34

sabahtan beri iki kez ishal gibi yaptı.doktoruna götüreceğiz.bugün kapalı başka doktorada götürmek istemiyorum şuan iyi gözüküyor ama ateş artarsa bir yere götürürüz mutlaka yoksa hemen gidelimmi ?teşekkür ederim

-------------
mert

Mesaj Tarihi: 15 Haz 2009 Saat 10:31
Bak şimdi iş anlaşıldı... Cumartesi günü bayat (mikroplu) bir gıda yemiş... Kusarak ve ishalle kendini tedavi eder. Sakın bizim doktorların bunları durdurucu tedavilerini kullanmayın. Kusmayı ve ishali durdurursanız başınız belaya girer... Siz sıvısı (su,süt, ayran,Cola ne olursa)  verin, bünye kendini tedavi eder...

Mesaj Tarihi: 15 Haz 2009 Saat 11:35
teşekkürler hocam
bugün genel durumu daha iyi neşesi yerinde ishalide yok.ateşi çıkmaya devam ediyor.şurubundan veriyorum.iyiki varsınız içim rahatladı.Big smile

-------------
mert

Mesaj Tarihi: 15 Haz 2009 Saat 11:38
bir soru daha kendi yaptığım yoğurdu kaç gün verebiliriz ben 3 gün veriyorum ama bundan olabilirmi?

-------------
mert

Mesaj Tarihi: 15 Haz 2009 Saat 17:41
Tadı bozulmadığı sürece verebilirsin. Vermeden önce sen bir tadına bak...

Mesaj Tarihi: 16 Haz 2009 Saat 11:45
hocam dediğiniz gibi dün ishalle attı ateşi çıkmıyor artık yalnız yüzünde kızarıklık oldu kulak arkalarına kadar ama sadece yüzü ateşindenmi yoksa şuruptanmı oldu ateşli olduğu sürece 8 kez kez calpol vermiştim.
bizim derdimiz bitmicek:(

-------------
mert

Mesaj Tarihi: 16 Haz 2009 Saat 13:53
Önemli bir şey değil... Ayrıca bunlar dert değil... Dur bakalım, daha "torun" bakacaksın.

Mesaj Tarihi: 16 Haz 2009 Saat 14:27

inşallah torunlarada bakarız:)Yardımlarınız için çok teşekkürler.iyiki varsınız hocam bütün güzellikler sizinle olsun.KizBebek

-------------
mert

Mesaj Tarihi: 17 Haz 2009 Saat 12:16
merhaba kadir bey oğlum yüzündeki kızarıklıklar attı boynuna doğru yayıldı özellikle kulak arkaları ve göz çevresi çok kırmızı kulaklarını kaşıyor gövdesindede az miktarda çıkmaya  başladı.değişik bişeyler yemedi ama o haftasonundan yediği bayat yiyeceklemi alakalı yada şurupmu yaptı.birde ben bu günlerde çok kiraz yedim :)

-------------
mert

Mesaj Tarihi: 17 Haz 2009 Saat 18:28
sizin yediğiniz kiraz veya onun yedikleri ile ilgili değil   ... Sıcak tutmayın.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat