öksürük
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=16555
Tarih: 19 Eyl 2025 Saat 16:45
Konu: öksürük
Mesajı Yazan: didecik
Konu: öksürük
Mesaj Tarihi: 13 Haz 2009 Saat 17:59
kadir bey kızım 5 bucuk aylık ara ara öksürüyor.ama bu öksürük gıcık tutmuş gibi.uzun süredir böyle.genel durumu iyi.sadece anne sütüyle besliyorum.nedeni nedir huymu edinmiş sizce
------------- dide
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 14 Haz 2009 Saat 12:02
Bazı basit viruslar, vücut tarafından ciddiye alınmazlar ve bunlarda "ateş" çıkmaz. Bu vücudun virusu pek adam yerine koymadığı ve bağışıklık sistemini çalıştırmadığı anlamına gelir. Bunun faydası, vücutta (basit ve zararsız da olsa) bir virus varken, ne kadar ciddi olursa olsun, başka bir virusun içeriye girememesidir. Siz Kızamıklı bir çocukta "Suçiçeği" göremezsiniz.. İlk giren virus, kapıları kapatır. Bu sebeple sizin öksürük biraz devam edecek, ama "Domuz gribi" salgını çıksa bile, sizin çocuk almayacaktır.Öksürük için eski mailleri okuyun.
|
Mesaj Tarihi: 16 Haz 2009 Saat 12:18
kadir bey öksürüğümüzün şiddeti arttı artık gıcık tutmuş gibi öksürmüyorda hırıltılı ve daha şiddetli ve balgamlı gibi öksürüyor.ama genel durumu iyi burun akıntısı ateş hiçbişeyi yok..eski maillerinizi okudum zaten rutin bi şekilde takipde ediyorum..limonlu bal yapıyorum.serum fizyoloji kullanıyorum.viks ve cold mikste kullanalımmı gerek varmı bebeğim 6 aylık olmak üzere küçük olduğu için terettüt ettim..doktorada götürmiyim dimi
------------- dide
|
Mesaj Tarihi: 16 Haz 2009 Saat 13:58
Ateşi çıkarsa, beslenmesi azalırsa bir doktorun görmesi iyi olur. Cold-mix kullanabilirsiniz...
|
Mesaj Tarihi: 17 Haz 2009 Saat 13:33
kadir bey öncelikle sonsuz teşekkür size.. öksürüğümüzün şiddeti limonlu bal sayesinde baya azaldı...ama yinede var..başka hiç bir şikayetimiz olmadığı için doktora gitmedik.fakat 6. ay aşılarımızın zamanı geldi.öksürük aşılarımızı yaptırmamamızı engellermi..
------------- dide
|
Mesaj Tarihi: 17 Haz 2009 Saat 18:29
Hiçbir hastalık aşıları engellemez.
|
|