Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

inmemiş testis

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=16435
Tarih: 16 Ağu 2025 Saat 17:00

Konu: inmemiş testis
Mesajı Yazan: nazlıcan156
Konu: inmemiş testis
Mesaj Tarihi: 09 Haz 2009 Saat 11:14
merhaba doktor bey benim bebeğim 36 haftalık ve tek umblical arter nedeniyle oldukça zayıf doğdu (1650) şimdiye kadar alt sınırda kilo alması dışında bir sıkıntı yaşamadık.premetürlerde sık karşılaşılan bir sıkıntımız var çift taraflı inmemiş testis. oğlum şu anda 5 ay 13 günlük.sürekli takip eden doktoru testislerin 1 yaşına kadar beklenmeli inmezse opere edilmeli ilaç tedavisinin bir anlamı yok dedi.bugün taşınma nedeni ile farklı bir çocuk doktoruna oğlumu götürdüğümde 1 yaşın geç olduğunu 6. aydan önce tedavi gerekli dedi.önce ilaç tedavisi dedi.ben hangisine güveneceğimi şaşırdım.basit bir operasyon olduğunu biliyorum.ama geç kalıp ilerde kısırlık gibi bi sorun olmasını istemiyorum.oğlum gayet sağlıklı ve neşeli gereksiz yere de doktor doktor gezip hırpalansın istemiyorum. sizin görüşünüz nedir?bir sorumda inmemiş testis ameliyatıyla beraber sünnet de yapılabilirmi??

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 Haz 2009 Saat 11:58
İlaç tedavisi hem anlamsız, hem ilerde ameliyat olursa, ameliyat bölgesinde aşırı damarlanma yaptığından, ameliyat esnasında çok kanama oluyor. 2 yaşına kadar dahi bekleyebilirsiniz. Bazan aileler bu durumu unuttuklarından, emniyet olsun diye 1 sene demek daha doğrudur. Ameliyat esnasında sünnet de olabilir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat