Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Emziğe alıştırsam mı alıştırmasam mı?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Biz Bize Sorularımız
Forum Tanımlaması: Çocuklarımız hakkında birbirimize sorularımız...
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=16412
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 22:55

Konu: Emziğe alıştırsam mı alıştırmasam mı?
Mesajı Yazan: nellyy
Konu: Emziğe alıştırsam mı alıştırmasam mı?
Mesaj Tarihi: 08 Haz 2009 Saat 14:50
Arkadaşlar merhaba
Mert bebeğim 2 aylık. Sürekli gülen çok pozitif bir bebek.  Onunla konuşulunca güzel sesler çıkarıyor. Mutlu oluyor. Fakat sürekli kucağa alınıp gezmek istiyor. Yatırınca bazen basıyor çığlığı. Uyurken meme arıyor. Bu sürekli kucağa alınıp gezmek istediğinde emzik veriyorum ve emiyor. Hatta bir süre sonra uykuya dalıyor. Şimdi ne yapsam emziğe alıştısam mı? Emzik varken acıktığını nasıl anlayacağım? Birde o çıkardığı güzel seslerden mahrum kalır mıyım? Sürekli istermi? Yoksa sadece gece uykuya dalarken mi vermeli? Offf bilemiyorum ne yapacağımı.. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
Sevgiler

Cevaplar:
Mesajı Yazan: hülya
Mesaj Tarihi: 08 Haz 2009 Saat 15:37
maşallah canım evladına. ben alpere emzik alıştırmak istedim ama benim kuzum almadı
kullanan anneler rahat olduğunu söylüyor ama bıraktırma aşamasında kuzular sıkıntı çıkarıyorlar gördüklerim
karar senin tabiki

Mesajı Yazan: küçük kanaryam
Mesaj Tarihi: 09 Haz 2009 Saat 14:29
aynı şeyler benim oğlumdada var ama benim oğlan meme almadı beğenmedi Confused sürekli göğsümde uyuyo yada kucak istiyo gezmek istiyo bende napıcamı şaşırdım

-------------
Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!
zeynepim ve pınarım iki gerçek dostlarım...

Mesajı Yazan: DENİZKIZI
Mesaj Tarihi: 09 Haz 2009 Saat 14:40
canım rahat edersin o zaman uyku zamanı ver sadece öylede gider yada çok huysuzluk yapıp ağladığında verirsen sakinleşirWinkzararı yok bebekleri çok sakinleştiriyorSmile acıktığını mutlaka anlarsın o sana anlatır merak etme LOLLOLLOListemez zaten acıktımı ağlar sürekli,yada çok fazla vakumlayarak emer LOLLOLLOLayy hakanın o halleri geldi aklıma nasıl emerdi yavrumBig smile

Mesajı Yazan: nurten...
Mesaj Tarihi: 09 Haz 2009 Saat 15:03
benim oğlumda 4 ay kaç tane denediysek hiçbirini almadı daha 3 haftalıktı bir baktım ağzının kenarında şeker var meğer kaynanam alışsın diye şekere batırmış ne inatsa oda almadı
bir gün ben çok ağlıyor diye verdim aldı şimdi yaşını dolduracak sadece uyutacağım zaman veriyorum uyuyunca alıyorum
bence iyi oldu böyle

-------------
KOLLARIMDA İKİ MELEK:)

Mesajı Yazan: ilal
Mesaj Tarihi: 09 Haz 2009 Saat 15:09
ben emme içgüdüsünü tatmin doyasıya tatmin etmesini istediğim için alıştırdım...
hoş bizimki daha çok oynamayı tercih ediyor..
acaba beni emmeyi istemezmi diye düşündüm ama olmadı öyle birşey...
geneldede zaten uykuya dalmasını istediğim yada aklına uyku vaktini getirsin diye veririm....
o güzel seslerini emin ol ağızlarında emzik varkende çıkarıyorlar....

-------------
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.

Mesajı Yazan: ifakat
Mesaj Tarihi: 09 Haz 2009 Saat 15:17
uykudan uykuya ver sadece derim hele uyanıkken hiç verme alışmasın ben ilk gn verdim emziğini emmesi kuvetlensin diye meme ucum yoktu ve küçük doğmuştu çokda rahat ettim en büyük kurtarıcım oldu kimi zaman

-------------
Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!

Mesajı Yazan: TÜBAY
Mesaj Tarihi: 10 Haz 2009 Saat 08:23
benimkide sadece uyuyacağı zaman alıyor. uykuya kolay dalmasını sağlıyor.

-------------
ALDIĞIM İKİ NEFES;EŞİM VE KIZIM

Mesajı Yazan: nuriyeugur
Mesaj Tarihi: 10 Haz 2009 Saat 12:01
ben de bu konuda ne yapacağını bilemeyenlerdenim.kızım tutuyo emziği ama ben vermek istemiyorum vicdan azabı çekiyorum onu boş memeyle kandırmış gibi hissediyorum.ama herkes emziğin sakıncası olmadığını emzik vermezsem beni emzik gibi kullanacağını söylüyor. Ablamın kızı da tutmadı emziği ve ben doğum yaptığım gün ablamın bana ilk tavsiyesi emziğe alıştır rahat edersin hem çalışacaksın dedi. Artık işe başlayacağım zaman uyku vakitlerinde vermeyi düşünüyorum.zaten uyuyunca emzik kendiliğinden düşüyo ağzından

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesajı Yazan: burcu
Mesaj Tarihi: 10 Haz 2009 Saat 13:50
bence sadece uykuda ver eğer uyku sorunu varsa. onun  dışında verme derim ben.. dediğin gibi o güzel sesinden mahrum kalırsın..kucak işinde de biraz idare et.. şunun şurası 6-7 ay daha .. o da maksimum. sonra sen istesen de durmıcak zaten kucaktaWink

-------------
http://www.glitterfy.com/"> ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Mesajı Yazan: nellyy
Mesaj Tarihi: 11 Haz 2009 Saat 11:59
Evet en iyisi uykusu geldiğinde vereyim... Zaten sıkılınca atıyor ağzından ve almıyor. Bir yandanda gerçektende rahatlık çünkü emzik ağzındayken ağlamıyor. Dediğiniz gibi uykusu gelipde uyuyamadığı huzursuzlandığı zaman vereyim bari.

Mesajı Yazan: NeLLy
Mesaj Tarihi: 17 Haz 2009 Saat 17:13
arkadaslar mert bebek şimdide elini ağzına götürüyor parmak emmeye çalışıyor.. :( sanırım emzik versem şyi olacak dimi:;(

Mesajı Yazan: münevver
Mesaj Tarihi: 17 Haz 2009 Saat 23:37
benimkide uyurken alıyo aradan parmağını ağzına sokmuyo değilLOLLOLama onada şükür emziği aldıya tüm inatlaşmamıza rağmen ,zafer benim olduLOLLOLLOL

Mesajı Yazan: NeLLy
Mesaj Tarihi: 18 Haz 2009 Saat 17:49
Bugün aşıya gittik orda keşke emziği getirseydim dediğimi duyunca sağlık ocağındaki hemşireler neredeyse üzerime yürüyeceklerdi. Sakın emzik vermeyin diye... pöfff yaa pöfff

Mesajı Yazan: münevver
Mesaj Tarihi: 18 Haz 2009 Saat 19:49
canım bi sor bakıyım onlar vermemişmiBig smilekesin vermişlerdir..öyle  gazel okumasınlar bi zahmetBig smile

Mesajı Yazan: zeynep
Mesaj Tarihi: 18 Haz 2009 Saat 20:38
en büyük kurtarıcım oldu emzik oğlum ağlarken katılıyodu aşıda,doktor kontröllerinde hep ağzında o olmasa basar çığlığı hiç biride birşey demedi bugüne kadar ama işin garip tarafı bazen emziği atıp elini emmeye başladıTongueLOLLOL

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat