Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Beslenme düzeni( ve flor tablet)

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=16377
Tarih: 01 Mar 2026 Saat 22:47

Konu: Beslenme düzeni( ve flor tablet)
Mesajı Yazan: keskine
Konu: Beslenme düzeni( ve flor tablet)
Mesaj Tarihi: 05 Haz 2009 Saat 22:53
Merhaba Kadir Bey,
Kızımız yakında 17. ayını bitirecek.Şimdiye kadar doktorumuz hiç flor tableti vermedi.Sizden duydum ve kullanmak istiyoruz.Hangi ilaçtan ne kadar kullanılması gerekir.Birde tb.olarak demişsiniz.Tableti nasıl verebiliriz?
Ayrıca kızımız yoğun şekilde anne sütü alıyor 12 aylıktan beri kilosu aynıydı yeni yeni yemeye başladı.Günde 1 defa etli sebze püresi yiyor.Bizim yemeklerimizdende sevdiği olursa azıcık yiyor.Onun haricinde kahvaltıda sütlü tahıllı kaşık mamalarının içine 1yumurta sarısı badem-ceviz-fındık karışımı azıcık bal bazende bunlara ilave biraz muz ekliyorum.Yumurta koymassam içine 1 yumurtaya yakın omlet yediriyorum gün içinde tereyağ yada zeytinyağlı.Diğer öğünlerde genelde siz sütlü besleyin dediğiniz için yoğurt ve muhallebi tahıllı sütlü kaşık mamaları biraz meyve oluyor.Yoğurdu çok şimdiye kadar hep bebekler için yapılan probiyotik ve prebiyotik yoğurt babymix yiyordu yeni yeni meyveli yoğurtlardan da yiyor meyveli yoğurtları  günde 2 tane yemesinde sakınca varmı? yada bu kadar çok sütlü beslenince fazla kalsiyum alıp zararlı olur mu? 
Birde ben çok makarna pilav vermiyordum.Bugün sağlık ocağında bol bol makarna pilav ver tereyağlı enerjiye ihtiyaçları var dediler.Doğru mu?
Balık pek tüketmiyor.Balık yağı verilmeli mi?
Teşekkür ederim.Saygılarımla.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 Haz 2009 Saat 12:50
Zymafluor tab. 0.25mg. günde 1 tablet, az bir suyun içinde ezip veriyoruz. Biraz zor ezilir, 3-4 dak. su içinde bekletin, yumuşuyor. 2 yaşından sonra, 2 tab. verilecek. Sütlü gıdaları istediği kadar verebilirsiniz, fazla gelmesi diye bir şey yok... Pilav-makarna gereksiz gıda, bebekler tereyağını sütten alırlar. Pilavdan değil. Balık şart değil, severse yer. Bir yaşından sonra, vitamin veya balık yağı, keyfe keder...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat