Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

BETA

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İç Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=16373
Tarih: 23 Nis 2025 Saat 06:05

Konu: BETA
Mesajı Yazan: ankara
Konu: BETA
Mesaj Tarihi: 05 Haz 2009 Saat 19:25
iyi ginler Kadir Bey
oğlumun 1 haftadır burun tıkanıklığı vardı sonra öksürük ve balgam eklendi size bu konuda yazmıştım ateşi yoktu. bugün öğlen okuldan eve geldiğinde 39 derece ateşi vardı doktora götürdüm muayene etti viral enfeksiyona benziyo dedi fakat benim içim rahat etmedi sizden edindiğimiz tecrübelerle kan tahlili istedim .doktor strep A  da yapalım dedi. 
SONUÇ:
WBC: 20.38
STREP A    pozitif çıktı.
doktor  BETA  mikrobu dedi ve Augmentin  BID  600 ES    2X10 ml  10 gün  kullanın ateş düşmezse iğne yaparız dedi.Teşhis ve tedavi doğru mudur  ben augmentin in bu dozunu daha önce hiç kullanmamıştım.ilacın dozu yüksek mi diye tedirgin oldum.
Şimdiden teşekkürler.

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 05 Haz 2009 Saat 20:37

bu arada oğlumun yaşını yazmamışım  12.05.2002  doğumlu yaklaşık 27  kilo.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 Haz 2009 Saat 09:14
Laboratuvar bulguları, A-grubu,(beta) hemolitik Stertokok enfeksiyonunu gösteriyor. İlaç dozu uygundur. İlk kaşık ilacı aldıktan 12 saaat sonra ateşin düşmesi, taşhisin doğru olduğunu gösterir. Benim "Beta diye bir virus..." makalemi okuyun.

Mesaj Tarihi: 06 Haz 2009 Saat 11:01
oğlumun ateşi  antibiyotiğe başlamadan önce verdiğim 1 kaşık dolven le  düşmüştü. akşam da antibiyotiğe başladım gece hiç ateşi olmadı şimdi de durumu iyi. Bu kadar çabuk iyileşmesi beni biraz şaşırttı.15 gün önce ben de boğaz enfeksiyonu geçirdim faranjit dendi augumentin içtim bir hafta daha kötü oldu bu sefer doktor ZİNNAT  verdi 5 gün içtim.Acaba ben de taşıyıcı olabilir miyim?
oğluma 10 gün sonra tekrar test yaptırmalı mıyım?

Mesaj Tarihi: 06 Haz 2009 Saat 13:05
Çabuk iyileşme bu bakterinin özelliğidir. Sizin geçirdiğiniz, "Gripal enfeksiyon" idi o yüzden antibiyotiğe cevap alamadınız. 10 gün sonra test'e gerek yok. Benim makalemi okuyun.

Mesaj Tarihi: 06 Haz 2009 Saat 14:29

verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkürler. İyi çalışmalar.İyiki varsınız.

Mesaj Tarihi: 07 Haz 2009 Saat 11:18
merhaba hocam bir sorum daha olacak size,
oğlum iki gecedir antibiyotik verdikten 1 saat sonra uykudan kuru bir öksürükle uyanıp kusuyor.öksürük gelince midesi bulanıyor ve tüm yediklerini çıkarıyor.acaba bu 1 saat sonraki kusmayla antibiyotikte çıkıyo mudur? Tekrar teşekkürler.

Mesaj Tarihi: 07 Haz 2009 Saat 19:14
Aç karnına 1 saat sonra kusarsa, çıkarmamıştır ama tok karnına emin değilim.

Mesaj Tarihi: 07 Haz 2009 Saat 22:51
yemek yedirip yarım saat sonra antibiyotik verdim 1 saat sonra da kustu iki gece .bu durumda eğer ilaç çıktıysa 2 gün  tedavinin süresini mi uzatmalıyım yoksa ilaç bitiminde bir test daha mı yaptırayım ?beta mikrobu olduğu için biraz tedirgin oldum hocam .

Mesaj Tarihi: 08 Haz 2009 Saat 09:53
Streptokoklar, 1 kaşık antibiyotik ile bile yokolurlar. Bundan sonraki tedavi, bu Streptokoku bir daha  almaması içindir. Benim makalemi okuyun.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat