Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

beslenme ve ayak

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=16354
Tarih: 16 Ağu 2025 Saat 09:39


Konu: beslenme ve ayak
Mesajı Yazan: nurneva
Konu: beslenme ve ayak
Mesaj Tarihi: 05 Haz 2009 Saat 01:06
merhaba kadir bey.
Kızım 6 ayını doldurdu,ek gıdalar başladık ama kafam karısıyor. Sabah emdikten sonra 1 çay bardağana yakın sütün içine cici bebe koyuyorum,yanında lab.peynir ve pekmez veriyorum.
Pekmez ve peynir vermek için erken mi daha,bide sütün yanıda pekmezin faydasını kaybettiğini duymustum.
öğleden sonra meyve püresi veya meyva suyu (kendim sıkıyorum,taze)+emiyor yada süt
akşam üstü yoğurt daha sonrada akşam sebze püresi yada çorba. sizce doğru bir beslenmemi?
2.sorum : kızım ayaklarını birbirine çok sürtüyo,bi kabarıklık kızarıklık yokk.kaşınıyomu bilmiyorum.yada kendince oyunmu yapıyor.sürekli ama,çoraplarını çıkarıyorum yine yapıyo bu sefer kızartıyo.neden kaynaklanıyor olabilir.



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Haz 2009 Saat 11:07
1- Pekmez, çok ahım-şahım bir gıda değildir, eskilerin şişirmesidir. Şeker fabrikaları yokken, çocuklar "reçele" saldırmasın diye, "-pekmez kan yapar-" lafını uydurmışlardır.
2-Çorap bu sıcak havalarda giydirmeyin, çoraplar yıkandıktan sonra iyi durulanmadılarsa, kaşıntı yaparlar. Önce bir güzel yıkayın, sonra da çorapsız gezsin.



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat