Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kilo alımı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Benal Büyükgebiz
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=1635
Tarih: 17 Haz 2025 Saat 04:07

Konu: kilo alımı
Mesajı Yazan: drydrn
Konu: kilo alımı
Mesaj Tarihi: 15 Eki 2007 Saat 20:59
merhaba
kızım 6 ay 24 günlük.6 ay sadece anne sütüyle beslendi ve yeni ek besinlere geçtik.Fakat 1 hafta eksik tartısında sadece 100gr almış boyu ise 1cm uzamış olduğunu gördük.Doğum kiloso 3,430gr-50cm di şimdi ise 8,600gr-67cm .Doktorumuz değerlerinin zaten normalin üstünde olduğunu o yüzden kilo almamasının normal sayılabileceğini söyledi. Sizcede öyle mi?Birde bebeğim son zamanlarda geceleri sadece beslenme amaçlı saatte bir kalkıyor sütüm yeterli ama doyurmuyor galiba. Gece nasıl tok tutabilirim?
teşekkür ederim

Cevaplar:
Mesajı Yazan: benalbuyukgebiz
Mesaj Tarihi: 15 Eki 2007 Saat 21:37
Merhaba...
&. aydan sonra bebeğin kilo artışı yavaşlar. Bu normaldir ama 100 gr çok az. Kabul edilebilir sınırın altında. Gece yatmadan önce bebeği tok tutacak besinler verilebilir. Bu, muzlu mama veya muhallebi (biberon maması ile  yapılarak) olabilir. Hazıe gece mamaları da kaşık mamsı olarak kullanılabilir. Ama öncelikle bebeğin bu kadar az kilo almasının altında yatabilecek tıbbi sorunların olmadığından emin olmak gerek. Aksi takdirde benim önerilerim sizi yanlış yönlendirmek olur ve zaman kaybettirir. Sevgiler...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat