Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bebeğim kakasını yapamıyor

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Benal Büyükgebiz
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=1627
Tarih: 29 Ağu 2025 Saat 21:44

Konu: Bebeğim kakasını yapamıyor
Mesajı Yazan: ruyacan
Konu: Bebeğim kakasını yapamıyor
Mesaj Tarihi: 15 Eki 2007 Saat 16:35
Merhaba Benal Hocam
Benim 47 günlük bir oğlum var
anne sütü çok az geldiği için bebeğimianne sütüne ek olarak mama ile besliyorum. ANcak oğlum 2,5 - 3 günde bir kakasını yapıyor .Kakası sarı renkli ve il çıkan kısmı oldukça katı. Kakasının sonuna doğru sıvılaşmaya başlıyor. Bebeğim özellikle geceleri sabaha kadar ıkınıyor bu nedenle de uyuyamıyor. Ne yapmalıyım
Tşk

Cevaplar:
Mesajı Yazan: benalbuyukgebiz
Mesaj Tarihi: 15 Eki 2007 Saat 17:44
Bebeğinizi güle güle büyütün. İlk aylar bazı sıkıntılar yaşanır. Üzülmeyin, hepsi geçer ve siz de daha rahat hissedersiniz. Biberon maması alan bebeklerin bir kısmında kabızlığı görüyoruz. Conformil 1 kullanmanızı öneririm. Eğer sorun düzelmezse görüşelim. Birlikte çözümleriz. Sevgiler... 

Mesaj Tarihi: 15 Eki 2007 Saat 17:51

Merhaba Benal Hn

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Yeni doğduğunda ilk 3 hafta preaptamil kullandık ancak o çok gaz yapınca Conformil 1 e geçtik .Preaptamil kullanırken günde 3-4 defa kaka yapıyordu. Conformil  e geçince 2,5-3 günde bir kakasını yapmaya başladı. Arada tekrar preaptamil verdim ama çok gaz yapınca tekrar Conformil1 e döndük. Daha sonra düzelebilecek birşey mi bu ya dayapabileceğimiz başka birşey var mı?

çok teşekkür ederim

Mesajı Yazan: benalbuyukgebiz
Mesaj Tarihi: 15 Eki 2007 Saat 21:58
Bir de ılık su içinde poposunu 10 dakika kakaya tutar gibi bekletin. Hergün iki defa. GAz ve kaka yapabilir. Eğer sonuç alamazsanız bebeği muayene etmek isterim. Sevgiler...

Mesaj Tarihi: 16 Eki 2007 Saat 12:51

Merhaba Benal Hn

Söylediğiniz gibi günde iki defa ılık suda oturtmayı deneyeceğim.Eğer sonuç alamazsak bebeğimi muayenenize getirmek isterim.

BUnun dışında doktorumuz mamasına sabah ve akşam birer çay kaşığı zeytinyağı koymamızı söyledi. BUnun bebeğime bir zararı olmaz değil mi?

YArdımlarınız için Çok teşekkürler

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat