Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

hocam boyu yıne uzamamıs bırde florda ne?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gelişim & Davranış Değişiklikleri
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=16099
Tarih: 13 Eyl 2025 Saat 21:43

Konu: hocam boyu yıne uzamamıs bırde florda ne?
Mesajı Yazan: sofialoren
Konu: hocam boyu yıne uzamamıs bırde florda ne?
Mesaj Tarihi: 26 May 2009 Saat 23:15
hocam lık once sabırla ısınızı gucunuzu bırakıp bızlere cvp yazdıgınız ıcın tesekkur ederım.hocam fıona rumuzlu arkadasımızın da yazdıgı gıbı benımde sutum bazen cok yogun bazı gunler ıse azalıyor.ancak ben bebegım 9 aylık olup gelısımınde eksıklık oldugunu dusunup sıze yazmadan ve sızde sutle besleyın demeden oncesınde cocuguma sutle hazırlanmıs hıcbısı yedırmedım.cunku 1 yasından once demır eksıklıgı yapıldıgı soylenıyordu.ah hocam ah bız bebekken annelerımız sut ıcırmek ıcın ellerınden gelenı yaparlarmıs ustelık kapıdan alınmıs kaynamıs vıtamını kaybolmus sutlerle.sımdı bızım ımkanlarımızı daha elverıslıyken...neyse cocugum 4 ay gecıkmeye ragmen artık gunde en az ve toplamda 300 mg sutle hazırlanmıs mama yıyor sızın sayenızde.sutumun az geldıgı gunler oglenlerı tavuk suyuna hazırlanmıs sehrıye yada mercımek corbası verıyorum.yogunsa oglen yemegını atlıyorum onun yerıne meyve puresı yada yogurt verıyorum.artık suda ıcıyor bazen cok bazen tadımlık.hocam bu aykı rutın kontrolunde yanı bugun saglık ocagındakı kontrolunde bebısımın boyu 70.5 cıktı.bılmem hatırlarmısınız daha oncekı yazımda 8 aylıkken 70 cm dı dıye yazmıstım.6 aylıkkende 69 cm dı.ondan oncekı aylar 4 er ve 3 er cm aldı.sımdı 6 aydan sonra gelısımde yavaslama olur olurda bukadarıda normalmı?tmm belkı cocuk genel bakıldıgında ayına gore normal ama ayrıntıya ınıldıgınde bayagı bı yavaslama var.mesela 5 aydan once cocuk 1.100 1 250 kg alırken bırden 500 300 gr amaya basladı.bu ayda sadece 300 gr almıs.4 aydır 300 gr mın altında alıyorda ustune cıkmıyor.kılosuna degılde boyuna cok takıldım hocam.bırde cocuıgun dıslerınde sıyahmı seffafmı acaıp ınce dalgalar var bunlar curukmu yoksa.flor nedır hocam gec kalmadan vermek ıstıyorum bende.boyu ve dıslerı ıcın ne yapabılırım?yada hocam en kısasından ben bu cocugu sıze getırmek ıstıyorum nasıl ulasabılırım?

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 26 May 2009 Saat 23:20
hocam cocuk okadar ınce kemıksız bır yapıdakı ve kucukkı bacakları zaten karısım kadar bırgun markette spetın ıcındeydı.dıger musterılerden bırı bırden cocuguma elını uzattı sonra gerı bagararak gerı cekıldı.cocugumu oyuncak sanmıs.uzuluyorum hocam.cok uzuluyorum.Tongue

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 May 2009 Saat 16:23
Öncelikle anne sütüne devam. Gittiği kadar gitsin, yetmeyen kısmına, süt ilave edin, eğer 3 defadam fazla süt veriyorsanız, sırası ile kahvaltı, yoğurt ve muhallebi başlayın. Boy ve kilosuna kafayı takma... Hepsi düzelecek. Sen su yerine süt içir, gerisi arkadan gelir. Dişlerdeki boya, "demir ilaçlarından " veya bazı antibiyotiklerden olur. Onları kesin. Fluor, diş çürümesini önleyen bir ilaç. 2 yaşına kadar günde 1 tane veriyoruz. Sütlü gıdalardan yarım saat evvel veya sonra olacak şekilde verin...

Mesaj Tarihi: 27 May 2009 Saat 22:53
hocam antıbıyotık saglık ocaklarından onlar dayadıkca ben vermedım ama 4 aylıktan berıdır demır 8 damla verıyordum vede acıkcası dıslerındekı o lekelerde demırden suphelenmıstım.bı bılgım oldugundan degıl demır baska bı sıvıyla karısınca sımsıyah oluyordu ordan bı suphe olustu.hocam cok tesekkur ederım.herhangı bı eczaneye gıtsem flour tablet desem verırler sanırım.cok sagolun sonsuz saygılar.

Mesaj Tarihi: 28 May 2009 Saat 09:43
Adı "Zymafluor tab 0.25mg." ... Dikkat et, pahalı olan damlasını kakalamasınlar.

Mesaj Tarihi: 30 May 2009 Saat 18:29
hocam sızde olmasanız herhalde kafayı yemıstım.hocam cocugun dıslerı 5.5 aylıkktan bugune yanı 9 aylık olana kadar sadece altta 2 taneyle kalmıstı.gectıgımız haftadan berı ustte 3 tane ve altta (bugun gulerken farkettım) o ıkı taneye ek olarak 1 tane daha dısı cıkmıs.cocuk bu dıslerı 2 3 gun aralıklarla patlattı butun damakları şiş.bukadar kısa aralıklarla yogun dıs cıkarmasına ragmen kılosu cok cok ıyı dıye dusunuyorum.pekı boy uzamasının durmasında gecen ay gecırdıgı ıltıhaplı ıshalın ve bu yogun dıs cıkarmasının etkısı rolu olabılır mi?ben dedıgınız gıbı sutle ve yogurtla beslemeye calısıyorum.ne zaman duzelır.buna etkı eden baska bır rahatsızlıgı olmadıgına ne zaman kanaat getırebılırım?3 aydır boyu aynı bu ayın sonunu getırene kadar sanırım catlıycam.devıt 3 ve zymafluor dısında bı vıtamıne ıhtıyacı varmı?

Mesaj Tarihi: 31 May 2009 Saat 22:57
Kesin yanlış ölçmüşlerdir. Bir veya iki önceki boy ölçülerine bakın, anormal bir artış göreceksiniz. Şimdi hatayı aralarda  yediriyorlar.

Mesaj Tarihi: 01 Haz 2009 Saat 19:34
hocam cocugu bugun kendım evde annemle bırlıkte olctuk.hem terzı mezurası ıle hem ınsaat metresı ıle kafasından topuklarına bır tahta dayayarak kılı kılına olctuk ıkısındede 72 cm cıktı.kendımı bosu bosuna saglık ocagının hatası yuzunden uzdum.ustelık cocugumuda uzecek bır arastırma hastanesıne goturecektım nerdeyse.kıme sorduysam tıpkı sızın gıbı yanlıs olcuyolar dendı.bende 6 aylıkkenkı olcumunde dıkkat etmıstım cocugun tam bacagını sabıtlemeden olcmuslerdı.nese bu ay sonu alıp ellerınden o tahta olcuyu kendım olcecem gıcık oldum.Geek

Mesaj Tarihi: 02 Haz 2009 Saat 13:34

Mesajı Yazan: zelioz
Mesaj Tarihi: 05 Haz 2009 Saat 22:17
Merhaba. Oğlum doğduğundan beri aynı sağlık ocağına aylık kontrollere gidiyordum. Taşındık ve bu ay evimize yakın başka bir sağlık ocağına gittim. Oğlumun boyuna eski sağlık ocağı 76 dedi, yeni olan 71 dedi. 5 cm. fark nasıl çıktı anlamadım. Eski sağlık ocağı baş çevresi 51 ve kafa gelişimi önde gidiyor dedi. Yeni olan 47 cm. ve bir sorun yok dedi. Eskisi kilosuna 11,5 dedi. yeni olan 11,3. Şimdi hangisine inanacağımı şaşırdım. 3. bi sağlık ocağına götürmeyi planlıyorum. acaba hangisinin ölçümleri doğru?

Mesaj Tarihi: 06 Haz 2009 Saat 10:59
Al birini , vur ötekine... En iyisi sen ölç. Kiloda 200g. fark olabilirde, boy ve kafa çapları nasıl bu kadar farklı oluyor hayret.. Boy ve başı sende ölçebilirsin. Kiloda zaten bir problem yok. Sen bir ölç, sonra konuşuruz.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat