Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

tekrar bir soru

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=16084
Tarih: 12 Ağu 2025 Saat 19:10

Konu: tekrar bir soru
Mesajı Yazan: dtuncer
Konu: tekrar bir soru
Mesaj Tarihi: 26 May 2009 Saat 18:04
merhaba hocam affınıza sığınarak bugün ikinci bir soru daha sormak istiyorum.24 aylık oğlumla yaz tatilini yaklaşık 3 buçuk ay memlekette geçireceğiz geçen senede aynı sorunu yaşamıştık bu senede yaşamaktan korkuyorum babaannesi dedesi vb.oğlumla güzel ilgileniyorlar fakat beslenmesi esnasında kendi bardak,kaşık ve çatallarını kullanıyorlar onları defalarca bu konuda uyarmama rağmen bizde çocuklarımzı böyle büyüttük bizimkilere bişey oldumu sende fazla titizsin bırak çocuk mikroplara alışsın diyorlar,acaba bu şekilde başkasının çatal kaşık vs.kullanmasıyla çocuğuma hastalık geçer mi bu konuda bilgi verirseniz svinirim hocam, iyi ki varsınız...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: kaymağım
Mesaj Tarihi: 27 May 2009 Saat 08:33
hocam bende bu başlık altından sorayım bizimde hepatit c li tanıdığımız var yaz tatili dolayısıyla beraber zaman geçireceğiz 8 aylık oğlum var onun kullandığı malzemeleri kullanmamızda sakınca varmı kaşık vs.ayrıca başka ne şekilde bulaşabilir
sanırım kendi ailesi aşı oldular
bilgilendirirseniz sevinirim teşekkür ederim

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 May 2009 Saat 16:32
Hepatit A bir tek gıdalarla, sularla bulaşır, diğer Hepatit; B,C,D(delta), E,F ve G sadece kan yolu ile bulaşır. Hepatit A ve B'nin aşıları vardır.Diğerlerinin aşıları yoktur, birtek D-Hepatiti eksik bir virus olup sadece B-Hepatiti varlığında hastalık yapabildiğinden, B-Hepatiti aşısı olmuş olanlar, D-Hepatitine karşıda korunmuş olurlar. Bu sebeple, Hepatit bulaştırmazlar ama, genede estetik olmayan davranışlardan (kendi ağızında çiğneyip yumuşattığı lokmayı yedirmek gibi) kaçınmak faydalıdır.  Size çokmu iğrenç geldi? Anadolu'da çok yaygındır, "-Dedesi guguk yaptı derler.-"

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat