beslenme konusunda yardım
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=15928
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 02:44
Konu: beslenme konusunda yardım
Mesajı Yazan: efsunlu_bulutum
Konu: beslenme konusunda yardım
Mesaj Tarihi: 20 May 2009 Saat 14:36
hocam kızıım 7 aylık. ama yemek ıstedıgı tek sey anne sütü dışında yooğurt ne bır meyveyı yedırebılıyorum ne de yogurdu ılk baslarda sebze corbası,tarhana vs vermıstım ama sımdı yoğurt dısında bır seye agzını acmıyor zorlamak ıstemıyorum ama suyu bıle agzına verınce ısterse alıyor ıstemeyınce puskurtuyor,genel anlamda cok keyıflı ve hareketlı bır cocuk. caffe eu latte dıye tabır ettıgımız o lekelerden capı 1,5 cm.i gecen 4 tane oldu vucudunda,kafama cok takılıyor ve onu duzgun besleyemem endısesıne kapılmaya basladım. yogurttan gunde 1,5- 2 su bardağı seve seve yiyor.ama baska bir sey yemiyor,ne yapmalıyım? zamana mı bırakmalıyım
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 May 2009 Saat 18:08
Benim 6 hastam tam 2 sene sadece anne sütü içtiler. Anne sütü yeterli geliyorsa, sadece anne sütü ilede devam edebilirsiniz.Anne sütünden yer açıldıkça diğer gıdalarıda yer merak etmeyin.
|
Mesaj Tarihi: 20 May 2009 Saat 18:26
peki ben şimdi acıkınca öncelikli olarak anne sütü mü vermeliyim? yoksa emzirip gun ıcınde baska seyler mı vermelıyım?yeterli geldiğine de emın değilim,cunku bu ay 20 gunde 250 gram aldı ve hareketlı olmasına baglandı bu. ve her seyı vermemı soyledıler. yeterli gelmesini anlayacağım işaret onun yıyeceklerı reddetmesi mi?
|
Mesaj Tarihi: 20 May 2009 Saat 18:35
Son damlasına kadar anne sütünü verin, üstüne sütlü gıdalardan teklif edin, aldığı kadar alır. Kakasına bakın, aç kalırsa top-top , kestane gibi kakalar yapar. İyi beslenen çocuk, altın sarısı renkte cıvık kaka yapar. (Bu bilgi sadece anne sütü alanlar için geçerlidir.)
|
Mesaj Tarihi: 20 May 2009 Saat 20:57
dediğiniz bu bilgi hep aklımda,hep altın sarısı ve cıvık kakası. kendını cok guzel ıfade edebılıyor,yani anlaşıyoruz. yoğurt istediğinde mamma dıyor,anne sütü istediğinde memme diyor. başka bir meyve ya da besini teklif etsem de pek istemiyor,uyku arasında bile anne sütü yetmediğinde uyanıp emıyor doymadığını hıssettıgınnde mamma dıyor,uyku arasında bıle versem yogurdu kana kana su içer gıbı yıyor,hatta bardagı tepesıne dıkınce cok memnun oluyor.(kendım mayaladıgım ıcın bıraz cıvık oluyor yogurt,koyu ayran gıbı)ustune bıraz daha emıp uyuyor ,hatta saatlerce uyanmıyor. ama yoğurdu vermedıgımde adeta yogurt ıstedıgını ıfade etmek ıcın memeyi reddediyor. sabah ogle ve aksam bır buyuk cay fıncanı dolusu yoğurdu seve seve yıyor. bir de ekmeği sevıyor sanırım,yoğurduna ekmek doğrayayım mı,yoksa yediği kadar yoğurt mu yesin. sanırım insan vücut cok akıllı küçücük cocuk bıle vucudun ıhtıyacı olan şeyı ıstıyor,dıgerlerını reddedıyor. o yüzden sanki kızımın ıstekleri bana vucudunun bır mesajı, ve onu dinlemeliyim.çünkü aynı şeyi kızım ishalken de yaşadım.2 ay boyunca ishalle su kaybeden cocuga sırf emmeyı de bırakır dıye su verdırtmedıler,sızın yazılarınızı okuduktan sonra ona teklif etmenin ,ve onun isteğinin birr kriter olduğunu anladım. aynı durum besinleri için de gecerlı mı?
|
Mesaj Tarihi: 21 May 2009 Saat 09:59
Geçerlide,,, ekmek lüzumsuz bir gıda. Yoğurdu istediği kadar yiyebilir. İshalli iken su verdirmemek yapılabilecek en büyük hata, bebeğin hayatına mal olabilirdi.. Haa bu arada belirteyim, anne sütü ile yoğurt verilmez, anne sütü kesilir, diyen bezı zeka özürlüler var, onların lafınıda takmayın.
|
Mesaj Tarihi: 21 May 2009 Saat 11:29
evet,haklısınız. Demek ki ben de aynı düşünmüşüm. Yıyebıldıgı kadar yoğurt yesin,kendini tok hissetmesi için ekmek doğramaya gerek yok demiştim. cok tesekkür ederim
|
|