Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

sürekli ağliyor

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ebeveynlerin Kaygıları
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=15705
Tarih: 10 Eyl 2025 Saat 19:26

Konu: sürekli ağliyor
Mesajı Yazan: piraye
Konu: sürekli ağliyor
Mesaj Tarihi: 11 May 2009 Saat 12:00

merhaba özlem hanim 9 aylik bir kizim var ve son 2 haftadir benden başka kimsede durmuyor babasi da dahil..odadan dahi çiksam ağliyor eve misafir geldiğinde hepten kabusa dönüyor morarana kadar ağliyor kimseye kendini sevdirtmiyor sadece bende duruyor ve kendine bakarlarsa tekrar başliyor ağlamayaCrybende artik yoruldum nasil davranacağimi şaşirdim dişari çikiyoruz arabasinda durmaktansa benim kucağimda duruyor almazsamda bağirarak ağliyor hiç bir şekilde susturamiyoruzConfusedbabasi ile tek dişari çikiyor (ben olmadan)ama evde tek oda da durmuyor kucağinda gezdirdiğinde de durmuyor beni istiyor..tatile çikacağiz ama burnumuzdan gelir diye çikamiyoruzConfused

kizima insanlari nasil sevdireceğim. net ten okuyoruz ve bunun ayrilik kaygisi olduğu yaziyor da ne zamana kadar ve en hafif nasil aşariz bu süreci neler yapmamiz gerekiyor?  

teşekkürlerKizBebek

Cevaplar:
Mesajı Yazan: özlemmestçioğlu
Mesaj Tarihi: 14 May 2009 Saat 16:03
çocuklar kendilerinin annelerinden ayrı bir birey olduklarını fark etmeye başladıklarından anneyi kaybetme, ayrılma kaygısı yaşamaya başlarlar. anne gözünün önünden bir an bile ayrılırs aterk edildiği endişesini duyarlar. bunlara doğal ve yaşanması gereken gelişimsel kaygılar diyoruz. çocukların kaygıyla baş etmeyi öğrenmek için ilk deneyimleri. bir süre sonra uzaklaşsanız bile geri geleceğinizi anlayacak ve rahatlayacaktır. bu dönemde ondan gizli kaçmaya kalkmayın, bir yere gideceğinizde gidip döneceğinizi söyleyin ve inanması içinde sevdiğiniz ve size ait bir şeyi ona bırakın. geleceğinize duyduğu inanç artar,onu kandırırsanız size güveni sarsılır ve kaygısı çok artar

-------------
özlem

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat