Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

banyo problem olmaya başladı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocukluk Korkuları
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=15500
Tarih: 16 Ağu 2025 Saat 17:01

Konu: banyo problem olmaya başladı
Mesajı Yazan: özge
Konu: banyo problem olmaya başladı
Mesaj Tarihi: 04 May 2009 Saat 15:50
özlem hanım iyi günler,21 aylık bir oğlum var.doğduğundan beri suya havuza banyoya bayılan çıkmamak için yada illaki girmek için kapıda bekleyen çocuk bir aydır banyo yapmak istemiyor.canı yanıyormuş gibi ağlıyor ama hiç bişey yok ortada.su sıcak yada soğuk değil,banyom biraz serin ama öncedende böyleydi.ilgisini çeksin diye küvete oyuncak kova koyuyorum.sakin davranıyorum onunla konuşarak oynayarak şarkılar söyleyerek yıkıyorum ama yinede çıkasıya ortalığı yırtıyor.anlayamadım nedenini onu hep ben yıkadım ve eminim hiç bişey olmadı onu korkutacak.kendi yıkanmak istiyor olabilirmi diye fiskiyeyi ona veriyorum onuda istemiyor.normalde uyumlu sorunsuz bir çocuksuyu tekrar sevdirmek için ne önerirsiniz ve neden olmuş olabilir sizce?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: özlemmestçioğlu
Mesaj Tarihi: 12 May 2009 Saat 23:42
bazen nedeni olmadan da çocuklar sudan rahatsız olbiliyorlar. bazen de yüzüne su gelmesinden huzursuzlanabiliyorlar. banyoyu doldurup içine oyuncak koyun ve oynamasına zin verin bir süre yıkamayın, sadece oynayın ve sonra hala yıkanmak istemiyorsa çıkarın. suyu tekrar severse yıknamayı sorun etmyebilir. eline sünger verebilir kendisini yıkamasınıda söyleyebilirsiniz yada sevdiği bazı oyuncaklaraı da o yıkayabilir siz de aynı zamanda onu yıkarsınız

-------------
özlem

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat