Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

burun tıkanıklığı öksürük

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=15374
Tarih: 18 Eyl 2025 Saat 08:27


Konu: burun tıkanıklığı öksürük
Mesajı Yazan: karaca
Konu: burun tıkanıklığı öksürük
Mesaj Tarihi: 29 Nis 2009 Saat 14:28
doktor bey bebeğimde 3 gündür burun tıkanıklığı,hapşırık,halsizlik var.sabahlarıda tek tük öksürüyordu.ancak bugün öksürüğü çoğaldı.ateşini kontrol ediyorum ateşi yok.doktora götürmelimiyim veya ne yapmamı önerirsiniz.
 
saygılar,



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 29 Nis 2009 Saat 19:43
Eski maillerde "Gripal Enfeksiyon" tedavilerine bakın.


Mesajı Yazan: karaca
Mesaj Tarihi: 30 Nis 2009 Saat 07:25
doktor bey önceki yazılarınızı okudum.kafama takılan nokta şu , bebeğim 8 aylık  3 gündür hafifleyerek süren hapşırık ve burun tıkanıklığı dışında sorunumuz yoktu ancak öksürük özellikle geceleri ve sabahları 2 gündür yoğunlaştı.dışarı doğru sümük akışı da yok acaba genzine akmasından kaynaklı olabilir mi ? genel hali iyi,ateş yok,iştah yerinde.doktora götürmelimiyim.yazılarınızdaki bol serum fizyolojik kullanıyrum temizliyorum.syg. 


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 30 Nis 2009 Saat 09:59
Grip ilk başladığında, burundaki akıntı su gibidir. Zamanla beyazlaşır, iyileşirkende "bally" gibi olur. Bu safhada, öksürük sesi değişir, normaldir..


Mesajı Yazan: karaca
Mesaj Tarihi: 03 May 2009 Saat 22:24
hocam oğlumun burun tıkanıklığı ve burundan ses gelmesi sorunu hafiflemekle beraber devam ediyor ama öksürük çok kötü bir hal aldı.sabahları ve gece çok kötü öksürüyor..artık gündüzleride öksürmeye başladı,bu halini görünce doktorumuzla görüştüm bana ; peditüs yatmadan evel yarım kaşık önerdi soğuk algınlığı olarak nitelendirdi.ilacı sadece 2 akşam verdim.ancak bu sabah oğlum nefes alamayacak kadar kötü öksürmeye başlayınca aynı hastanede nöbetçi doktora götürmek zorunda kaldım. muayne sonrası hırıltı olmadığını ciğerlerde sorun olmadığını belirtti.ama alerjimi nezle-grip mi yorum yapmadı..her ikiside olabilir dedi.sanırım alerjiden daha fazla şüphelendi ; zaditen damla sabah akşam 20 damla ve hydrilin şurup yazdı.oğlum 8 aylık 10 kilo civarı.şurup 1 yaşından önce verilmemeli diye not düşülmüş.damla da toplam 40 damla abartı gibi geldi.bütün ilaçları evde stokladım ama size sormadan vermek istemiyorum.
 
fikrinizi almak istedim ilaçları kullanmalımıyız yoksa serum fizyolojikle devam mı edeyim? ilaç kullanmazsam öksürüğün 1 ay süreceğini söyledi.yardımızı rica ederim.
 
syg.


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 May 2009 Saat 11:12
Nezle iyileşirken, akıntı koyulaşır, çocuğu biraz sıkıntıya sokar. Bol serum fiz. burnuna damlatarak üstesinden gelmeye çalışın. İlaçlar daha da kötü yapacaklar. Kış mevsiminde olsa idik, uzun sürebilirdi, merak etmeyin, havalar ısınıyor, 1-2 haftada geçer. Birde akşamları pijamasının yakalarına birer damla "Cold-mix" damlatın.



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat