Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Emzirmeyi kestim ama canım çok yanıyor ne yapıcamm

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Doğum sonrası yaşananlar
Forum Tanımlaması: (Doğum sonrası yaşananlar)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=15109
Tarih: 10 Tem 2025 Saat 10:35

Konu: Emzirmeyi kestim ama canım çok yanıyor ne yapıcamm
Mesajı Yazan: bernad
Konu: Emzirmeyi kestim ama canım çok yanıyor ne yapıcamm
Mesaj Tarihi: 17 Nis 2009 Saat 12:01

Herkese merhaba benim oğlum 20 aylık ve ben dün sonunda emzirmeyi bırakmaya karar verdim dünden beri de hiç emzirmedim ama inanılmaz süt birikti ve canım çok acıyor dayanamayıp gece yarısı sağdım pompayla ama şu an gene aynı. Siz nelerr yaptınız deneyimi olan var mı aranızda ): çok kötüyüm çookCry

Cevaplar:
Mesajı Yazan: edam
Mesaj Tarihi: 17 Nis 2009 Saat 12:28
yavaş yavaş kes bence, birden değil de azaltarak yani

-------------
http://www.glitterfy.com/">
........CANIM YAVRULARIM......

Mesajı Yazan: hilal
Mesaj Tarihi: 17 Nis 2009 Saat 12:31
eğer sağarsan süt gelmeye devam eder ve ağrın sızın hiç dinmez,bende oğlumu 24 ay emzirdim memeden kesitğimde süt sıtması oldum hemde kaç kere emzirirkende olmuştu bende,sık sık duş al duş jeliyle veya sabunla yuvarlak daire şeklinde hareketlerle masaj yap bol bol duştayken,çok iyi gelicektir,bu şekilde göğüsteki süt kurumaz ve sana ağrı yapmaz yavaş yavaş azalır ama sen sıkarsan ve pompayla sağarsan sütüm asla azalmaz..geçmiş olsun ağrısını bilirim çok çektim çünküUnhappy
ben oğlumu 24 aylıkken kestim sütten şuan oğlum 33 aylık ve hala göğüslerimde süt var malesefaf,ağrı sızı yapmıyor ama çok hafif sıksam veya üstüne uyusam bakıyorumki gelmiş,kaç kere dr. gittim kaç kere,hep normaldir dedi,seni çocuktan korur hamile kalmanı engeller dedi,aten çocuk düşünmüyorumda şimdi,çocuk isteyince ileç vericekmiş...

Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 17 Nis 2009 Saat 13:03
Ben yavaş yavaş azaltarak bıraktırdım,günde 2,sonra 1,sonra 3 günde 1 kendiliğinden bıraktı sonra 2 yaşından sonra başladık..Ama benim sütüm yoktu,şimdi sıkıyorum çıkıyo ama 6 aydan sonra hiç sütlenmedi göğsüm zaten sütüm azdı galiba..Kaç ay oldu emmiyo kızım ne ağrı var ne sızı nede dolgunlukStern SmileBu durum Hilal en iyisini yazmış, masaj..

Mesajı Yazan: münevver
Mesaj Tarihi: 17 Nis 2009 Saat 13:49
ay inanmıyorum sizeeeBig smilebende sütüm olsun diye k.... yırtıyorum yawLOLLOLLOLfazla  varsa gönderin lütfeeeennPig

Mesaj Tarihi: 17 Nis 2009 Saat 14:05
Hilalcim Çok çok teşekkür ederim dediklerinin hepsini deniycem eğilip kalkamıyorum bile çok kötü oldu:)

Sabrinacım sen de beni çok güldürdün walla:)) inşallah bol bol sütün gelir:)

Sevgili Emine ve Edam aslında azaltarak bırakmayı denedim ama oğlum gece bile bana yapışıp uyumaya başlamıştı ve bu yüzden inanılmaz sırt ağrısı çekiyordum bi anda artık zamanı geldi dedim kestim dün tepemden ayrılmıyodu memememe diye ama 2 kat fazal da yemek yedi:) bu sabah uyandığında çok ısrar etti şimdi çok sormuyor sürekli oynuyoruz öğünleri sıklaştırdım ara öğünleri yani taze meyve suyu gibi falan oğluş iyi gibi de ben ağrıdan duramıyrum napıcam bilmem şimdi geri de dönemem kararımından çocuğu o kadar alıştırdım vazgeçersem ilkokula kadar bırakmaz walla beni:)

Mesajı Yazan: _bilge_
Mesaj Tarihi: 17 Nis 2009 Saat 14:36
valla annem bana lahana yaprağı koy demişti yapmadım am arkadaşlar faydası oluyo dediler ben kızımı hastanede yattığı zaman kestiğimden lahana bulma şansım yoktu doktorda ılık kompres yapmamı sölemişti  yumuşak bi havluyu ılık ılık ütüleyip sıcağı geçmeden koyun sütün inmesini sağlıyo emilmediği için yeniden gelmiyo. bide üsrekli sıcağa yakın ılık duş demişlerdi geçmiş olsun hepinize

-------------
bi gün herkes yaptıklarının bedelini ödeyecek !!!... Ödemeyi yaptıysanız bu mesajı dikkate almayınız

Mesajı Yazan: hande
Mesaj Tarihi: 17 Nis 2009 Saat 14:49

OFFFF....CANIM ÖNCELİKLE KOLAY GELSİN....çok zor bir süreç..ben çok çektim, çok ağladım....şöyleki : ben 19.ocakta bir ameliyat oldum ve o günden sonra mecburen  memeyi kesmek zorunda kaldık.Kızım 19.ayını bitirmişti.

Eğer sağarsan süt üreriminde hiç bir azalma olmaz.Eski randımanında devam eder.ben ilk günü kolay atlatmıştımama ikinci gün bir kabustu.Ameliyat ağrımı unuttum gitti.Göğüsler resmne kaya olduStern Smileresmen kolumu kaldırama hale geldim.Sıcak bir tülbetle sıkı sıkı bağladım.iyice sıktım ama.Bir hemşire tavsiye etmişti:ve her gün bol bol sıcak duş aldım.sıcak oldukça yumuşamasına yol açıyor.Doğal yollardan ince ince de olsa akıyor.Ama sarmak çok önemli.Çünkü o ağırlıkta sarktıkça acı daha da kuvvetleniyor.çarşamba başlamıştım , pazartesine göğüs ağrılarım çok çok hafiflemişti.Yani 3-4 gün sabır arkadaşım.Sonra eski haline dönecekSmileBu arada sağma sakın, biraz emzirmede..hem psikolojisini bozmamış olursun bebişinin.Bir kere kestin mi bir daha dönüş yok...allah kolaylık versin..

-------------
http://bonbon-butik.blogspot.com/ - BEBEK ŞEKERİ VE BUTİK KURABİYE İSTEYEN TIKLASIN LÜTFEN :)

Mesajı Yazan: ALPELLA
Mesaj Tarihi: 17 Nis 2009 Saat 15:22
Bence de en güzel yol bol bol sıcak duş ve sıcak suyla ıslanmış havluyu göğüslere sarmak ilk bir kaç gün zor oluyor o sıcak suyun etkisiyle süt akıyor ve göğüs boşalıyor allah yardımcın olsun Wink

Mesaj Tarihi: 17 Nis 2009 Saat 15:51

Hiç bu kadar acı verici olacağını düşünmemiştim): Hepinize çok teşekkür ederim. hemen sıcak bi tülbentle saramayım umarım 3-4 güne geçer dayananırım artık nolcak yeter ki geçsin):

Bu arada oğlum baya oldu sormadı:) onun yanında şimdi duşa falan da giremiyorum görüpde aklına gelmesn diye:) Yaa ne zor işmiş bana çocuk doktorumuz demişti bırak diye bırakıyorum ama içim de burkuluyorda ... Neyse buraya kadar geldik dönüş yok:)

Mesaj Tarihi: 17 Nis 2009 Saat 17:40
aman dönme sakın...bu sefer çok etkilenir..psikolojisi mahvolur....
çok zor bir süreç..3 ay önce atlattım..sıcak havlu, tülbent..ama sıkı sıkı sar....yapışşsınlarLOL bol bol da sıcak duş...ağlarsa eğer oje sürmüştüm ben...bak uff olmuşşş dedim hep..kapa kapa diyooduLOLLOL

-------------
http://bonbon-butik.blogspot.com/ - BEBEK ŞEKERİ VE BUTİK KURABİYE İSTEYEN TIKLASIN LÜTFEN :)

Mesajı Yazan: SELİN2
Mesaj Tarihi: 17 Nis 2009 Saat 17:47
benım 22 aylık ama bı turlu emmekten vaz geçemıyo bana yardım edın nasıl bıraktırabılırim ?

Mesaj Tarihi: 17 Nis 2009 Saat 18:22
emme süreci sağlıklı bir bebekte faydaları açısında 2 yaş diyorlar.O bakımdan 2 yaşı tamamlasın bence.zaten şunun şurasında 2 ayı kalmış.2 ay sonra bakarsın bir çaresine yavaş yavaş? sen bilirsin yine de ama...

-------------

Mesajı Yazan: SELİN2
Mesaj Tarihi: 17 Nis 2009 Saat 18:38
Aslında haklısın ama bilemıyorum emzırmeyı kafamda bıtırdıgim için artık faydası olurmu onuda bilmıyorum...tavsiyen için teşekkür ederim

Mesaj Tarihi: 17 Nis 2009 Saat 20:04
Yok Handecim dönmem artık.. Ondan sonra çocuk kafasında ne canlandıracak bi öle bi böleDisapprove
oje iyi fikirmiş ama onu da deneyeyim acıp kontrol etmek istiyo habire:) Neyse bugun 2. günümüz yolun yarısı oldu mu acabaLOL

Yalnız acı hat saffa da dediklerinizin hepsini deniyorum hala taş gibi of off yanii sabır bu durumdaUnhappy Umarım o süt düğümlenmesinden falan olmaz bende doğumdan sonra olmuştu

Selin2cim sana kendi yaptıklarımı anlatayım ben önce gündüz emmelerini azalttım emmek istediğinde onun ilgisini dağıtacak bişeyler yapmaya çalıştım ama ben böle oldukça o daha çok yapıştı:) gece hiç ayrılmadan yapışık gibi uyuyorduk hattaEmbarrassed Sonra dün sabah bana temizliğe gelen bi abla var çok erken geldi saat 7 de ve ben yanından kalktığımda oğlum uyuyordu 15 dakka sonra uyandı evde birini görünce emmek aklına gelmedi kahvaltı falan derken ee ortalık karışık azıcık da yaramazlık bu esnada aa dedim bak kaç saat oldu daha emmedi demek ki o gun bugun dedim memeler uf olmuş dedim ama sürekli açmaya çalışıyor ben de o görmeden diş macunu sürdüm gördün mü bak ögh olmuşlar dedim şaşkınlık için de baktı sonra dakkabaşı kontrol etti ama çokca da yemek yedi o yedikçe ben mutlu oldumBig smile öğlen uykusunu da uyumadı  bugunde öğlen uyumadı ama geçecek ve düzene girecek diye düşünüyorum. aslında bizim cocuk doktorumuz 1 yaşından beri bana kes diyor ama ben daha yeni hazır olabildim demek ki bizim için vakit buymuş:) Walla bu işe karar veren herkese Allah yardımcı olsun  zor bişey hem pisikolojik hem fizyolojikLOL

Mesajı Yazan: fatma
Mesaj Tarihi: 18 Nis 2009 Saat 10:47

emzirmeyi bırakanlar için hap var kızlar...

araştırın nette ismini yazamıyorum
17-18 lira falan

-------------
http://lilypie.com">

Mesaj Tarihi: 18 Nis 2009 Saat 12:53
fatmacım ben P....L diye bir hap duydum ama o prolaktin hormonunu dengeleyen bir hap hormon hapı sonuç da yan etkisi falan olmasın ? Bir de ben bugun daha kötüyüm lahana bile koydum haşlayıp taş gibi oldu çok ağrıyor napıcam bilemedim azıcık daha sıkayımda dişimi olmadı gideyim eczaneyeCry

Mesajı Yazan: prensim2007
Mesaj Tarihi: 18 Nis 2009 Saat 15:52

ben 19 aylıkken bıraktırdım. gündüz emzirmeyi kestim önce.. bikaç hafta sonrada gece emzirmek yerine suluğu var onunla su verdim.bi daha gelmedi zaten. ben hapların yan etkisi olduğunu duydum ama doktoruna sormadan içme.

Mesaj Tarihi: 18 Nis 2009 Saat 17:09
Prensim2007 Ne güzel sorunsuz halletmişsin. zaten ecz. de doktor bilgisi olmadan vermiyor dayanamayıp sordum :)
Doktoruma da ulaşamadım.... ): Bekliyorum artık yapacak bişey yok. Arada bir hiç geçmeyecek diye sinirim bozuluyo sonra yok artık tabi kii geçecek diye kendimi avutuyorum:)
Ama en güzel yanı oğlum bana bakıyo meme gittiii diyo kabullendi sanırım ama gece uyanıp herhangi bişey yemiyor .. Yemeli mi acaba bunu sormak lazım çocuk doktorumuza dimi..

allahhımmm bitsin artık bu acıUnhappy

Mesajı Yazan: DENİZKIZI
Mesaj Tarihi: 19 Nis 2009 Saat 00:36
sıcak su masajı yap canım sonra çok az sağıyorsun tamamını değil sadece taş gibi beze yumuşadımı bırak !!günde iki sonra bire indir ama tamamını değil unutma !!!ve sıkı sıkı bağla sağdıktan sonra !!biranda bırakmışsın süt sıkışması olur, aman dikkat et sonra !!Unhappyarkadaşların dediği yavaş yavaş emme sayısını azaltınca olur ama sen bir anda kesmissin mutlaka sağman lazım !!ben bu şekilde bıraktım hiç sorun yaşamadım,dr tavsiyesidir bu bahsettiğim.. mecburen biranda kesmek zorunda kalmıştım bendeDisapprovegeçmiş olsun canım..

Mesaj Tarihi: 19 Nis 2009 Saat 16:47
Çok teşekkür ederim Denizkızı bende sağarsam devam eder diye işgence çekmeye devam ediyordum): Dediğin gibi yapıcam çok çok sağolSmile

Mesajı Yazan: kumru
Mesaj Tarihi: 04 May 2009 Saat 13:37
Öncelikle çok geçmiş olsun. Ben tersini yaşadım yanlışlıkla sütümü azaltan şeyi buldum. ADAÇAYI!!! Nane de oldukça sütün azalmasında faydalı. Adaçayını içmenizi tavsiye ederim, fayda göreceksiniz, tecrübe ile sabittir...

-------------
http://lilypie.com"> http://lilypie.com">

Mesajı Yazan: kumru
Mesaj Tarihi: 04 May 2009 Saat 14:07
Aklıma şimdi geldi her yemeğin içene KEKİK katın o da sizin sütünüzü kesmeye çok yardımcı olur.

-------------
http://lilypie.com"> http://lilypie.com">

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat