iyi çalışmalar özlem hanım. 14 aylık bir oğlum var. bu zamana kadar hep ben yanındaydım. ama 2 gün sonra işe başlıyorum. 2 ay süreyle güvendiğim bir komşum bakacak oğluma. bulunduğumuz yer çok kırsal ve mahrumiyet bölgesi. bu sebeple tecrübeli birini bulmam mümkün değil.2 ay sonra tayinimiz çıkıyor ve oğlum yaklaşık 17-18 aylıkken kreşe vermek zorundayım. bu oğlumu nasıl etkiler tüm yönleriyle? birde beni çok rahatsız eden bir kaygım var. özellikle tv programınızı izledikten sonra bu kaygım ciddi boyutlarda arttı. 0-1 yaş döneminin zemin olduğunu biliyordum. ama bunu sizin gibi işinin uzmanı insanlardan duyunca daha da pekişti ve tedirginliğim daha da arttı. ben oğluma yemek yedirmek için çok zorlandığım zamanlarda çok bağırdım. kendimi hakim olamadım.ani çıkışlarım oldu. bu oğlumu ileriki dönemlerinde nasıl etkiler? ne gibi olumsuz davranışlarla karşılaşmama neden olur? güvensizlik duygusu ne derece etkili olur?biraz sinirli bir bebek.bazen vuruyor. şiddet eğilimli davranışları oluyor. benim ona davranışlarımdan kaynaklanabilir mi? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. iyiki varsınız. sevgilerr
|