Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kızım Aseton içti!

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Düşmeler & Çarpmalar & Yaralanmalar ve Ortopedi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=14858
Tarih: 02 Ağu 2025 Saat 16:40

Konu: Kızım Aseton içti!
Mesajı Yazan: N.Y.
Konu: Kızım Aseton içti!
Mesaj Tarihi: 07 Nis 2009 Saat 08:54

Merhabalar Doktor Bey,

Kızım 14 aylık.

Bu sabah sütünü ısıtmak için mutfağa gitmiştim, kızım yatağındaydı ve arkamdan ağlamasın diye, o anda televizyonun yanında duran aseton kutusunu verdim oyalansın diye. 2-3dk sonra geldiğimde asetonu yatağın içine dökmüş, üzeri, elleri hep aseton olmuştu. Ağzı da kokuyordu, kesin içmiştir bir kaç damla bile olsa. (Kutunun kapağını nasıl açtı hala inanamıyorumConfused)

Hemen ellerini yüzünü yıkadım ve su içirdim, ardından da süt.

Doktor Bey, aseton çok tehlikeli midir? Ne yapmamı önerirsiniz?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 07 Nis 2009 Saat 09:41
Eğer tehlikeli dozlarda içti ise, bulantı,kusmalar, karın ağrıları olur, beden derecesinin(ateşine bakın), nabzının, nefes almasının çok düşmesi  gerekir. Eğer bu arazları görmüyorsanız, boşuna telaş ediyorsunuz demektir. Gözünüz üstünde olsun....

Mesaj Tarihi: 07 Nis 2009 Saat 09:54

Teşekkür ediyorum Doktor Bey,

Ben çalışıyorum, kızıma annem bakıyor. Şimdi aradım annemi kızım gayet iyiymiş, herhangi bir problemi yokmuş.

Mesaj Tarihi: 07 Nis 2009 Saat 10:29
KizBebekGEÇMİŞ OLSUN...................

Mesaj Tarihi: 07 Nis 2009 Saat 14:14

Çok teşekkür ediyorum Doktor Bey.

İnşallah olmaz ama, diyelim ki akşama rahatsızlandı ve kusma v.s. gibi şeyler oldu, ne yapmamı önerirsiniz? En azından aklımda olsun!

Mesaj Tarihi: 07 Nis 2009 Saat 17:42
Yok öyle şey, olsa idi anında olurdu..

Mesaj Tarihi: 08 Nis 2009 Saat 09:39

Doktor Bey,

Kızım bu sabah kustu, ayrıca dünden beri yürürken sanki yorgun olupta, hali yokmuş gibi anında oturuveriyor. Önemli bir durum var mıdır?

Mesaj Tarihi: 08 Nis 2009 Saat 10:58
Asetonla ilgili değil, bu kadar geç araz vermez... Ateşine bakın. Aseton zehirlenmesinde ateş düşer..

Mesaj Tarihi: 08 Nis 2009 Saat 15:15

Doktor bey çok sağolun, vücut ısısı normal.

Şimdi siz olmasaydınız, direk hastaneye giderdik ve doktor bir poşet ilaç yazar ve onlarca tahlil isterdi. Bebeğimin vücuduna gereksiz onlarca ilaç yüklemek zorunda kalacaktık.

İyi ki varsınız! Bir de o kadar çok sakin yaklaşıyorsunuz ki, üşenmeden, sıkılmadan her yazıyı yanıtlıyorsunuz.

Çok ama çok teşekkür ederim.Clap

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat