Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Oğlum hiperaktif mi? yaramaz mı?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=14811
Tarih: 12 Eyl 2025 Saat 18:34

Konu: Oğlum hiperaktif mi? yaramaz mı?
Mesajı Yazan: betican
Konu: Oğlum hiperaktif mi? yaramaz mı?
Mesaj Tarihi: 05 Nis 2009 Saat 00:22
Doktor Bey,

Benim oğlum 1 Kasım 2006 doğumlu.Bebekliğinde kolik olmuştu ve altı ay sürekli ağladı.Bizde bu yüzden hep kucağımızda hoplattık, gazını çıkardık v.s. Daha sonra geçti ve oğlum 14 aylıkken yürümeye başladı.Bu arada bebeklikliğinden beri ne zaman bir şarkı duysa ya oynar, yada bir yerlere vurarak ritim tutar. Bu benim değil herkesin dikkatini çekiyor ve siz çocuğu davulcu yapın diyolar.Ben de biliyorum, müzik kulağı çok iyi ,ama daha çok küçük.Eğer gerçekten böyle bir kabiliyeti varsa nasıl anlayıp, geliştirebiliriz.
Ve ayrıca oğlum yerinde 5 dk. durmuyor.Evin içinde de , dışarıda da sürekli koşup oynamak, deliler gibi hareket etmek istiyor.Yorgunluktan ölüyor,ama zorla oturtturana kadar oynuyor.Sevdiği bişey olursa onu yarım saart kadar izliyor.Dikkat dağınıklığı yok ama, yani biz durdurmasak bayılana kadar bişeyler yapıcak.Akşam 9' da yatıp sabah 7'de kalkıyor.Öğlen uykusu var, yemekleri düzenli , ama gelin görün ki , bu hareketliliği yüzünden hiçbir yere gidemez, sığamaz oldum.Çünkü heryeri kurcalayıp, dağıttığı için sürekli insanlar dur yapma falan diyolar.Ben de haliyle rahatsız olup ya çocuğa kızıyorum yada alıp gidiyorum.
Önceleri ben abartıyorum sanıyodum,ama herkes söylemeye başladı. Bu çocuk 1 dk . durmuyor , bunu bir doktora götürün diye.Bende çocuktan huylanmaya başladım, çocuk dedğin zaten böyle olur ama ben kondurmasam da acaba gerçekten hiperaktif mi?
Eğer öyleyse nasıl anlarım, ve nasıl tedavi edebilirim.Bir ara kreşe gitmişti,oradaki pedagog çok hareketli ve çok akıllı.Sürekli bişeyler keşfetmeye, ve öğrenmeye çalışıyor demişti.
Yaşıtlarına göre aklı bence iyi, çünkü 20'ye kadar tek tek,100' e kadar on on sayıyor.Öğretsem daha fazlasını yapar biliyorum.Hatta ondan geri bile sayıyor,rakamları tanıyor.Bebekken dinlediği şarkıları söylüyor, yani hafızası çok kuvvetli.
Ben oğlumun zekasından bir problemi olup olmadığını anlamaya çalışıyorum.Varsa bir an önce öğrenip, önlem almak istiyorum.

Cevabınız için şimdiden teşekkürler,,

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Nis 2009 Saat 10:42
Çocuk psikiyatrisinde görülürse iyi olur. Bazan, "aktif" ile "hiperaktif" liği karıştırıyorlar. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat