Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

İKİZ GEBELİKTE OLUŞAN RİSKLER

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: İkiz Anneleri
Forum Tanımlaması: (Çoğul Gebelikler ve Doğumlarla İlgili Tüm Konular)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=14742
Tarih: 07 Kas 2024 Saat 15:41

Konu: İKİZ GEBELİKTE OLUŞAN RİSKLER
Mesajı Yazan: yeşim
Konu: İKİZ GEBELİKTE OLUŞAN RİSKLER
Mesaj Tarihi: 02 Nis 2009 Saat 10:21
İkiz Gebeliklerde Oluşan Riskler Nelerdir ?

• Daha gebeliğin başından itibaren bulantı, kusma şikayetleri normalden daha fazla görülür. Yine düşük ihtimalinin de biraz daha fazla olduğu söylenebilir.

Erken doğum ve buna bağlı prematüre bebek riski en sık karşılaşılan problemlerin başında gelir. Normal tekil bir gebelikte gebeliğin sonlanması 39-40 hafta sürerken , ikiz gebeliklerde normal doğum süresi ortalama 37 hafta kadardır.

• Doğum tartıları tek bebeklere göre genellikle daha düşük olur. İkizlerden birinin daha fazla diğerinin daha az beslenme riski ve dolayısıyla aralarında belirgin kilo farkı olması da mümkündür.

• Anemi (kansızlık), hipertansiyon (preeklampsi) gibi riskler de ikiz gebeliklerde daha fazla görülmektedir.

İkizlerin solunum, dolaşım ve sindirim sistemleri tek fetus olan gebeliğe göre çok daha büyük bir gereksinimi karşılamak zorundadır. Bu nedenle ikiz gebeliklerin daha yakından izlenmesi gerekir. Normal gebeliklerde ayda bir kez izlemek gerekirken ikiz gebelikleri en az 3 haftada bir incelemek gerekir.

İlerleyen haftalarda gebenin yürüyüşü ve dengesi tekil gebeliklere oranla daha fazla etkilenir. Nefes darlığı gözlenir. Basur ve varis gibi sorunlar daha sık olarak görülür. Aşırı yük, omurgada zorlanmaya ve ağrılara da neden olabilir. Yine son haftalarda hastaneye yatma oranı da tekil gebeliklere oranla daha sıktır.

-------------
İkizlerim Azra ve Arda

Cevaplar:
Mesajı Yazan: SevgiYumaklarım
Mesaj Tarihi: 02 Nis 2009 Saat 12:03
nefes darlığı oldu bendede ama çok şiddetli değildi arada çarpıntım oluyor geçiyordu..hemoroid vardı önceden hamilelikte arttı.doktorum ilaç verdi biraz olsun rahat ettim..
5-6 aylıkken sokağa çıkınca millet bana bakıyordu..bu kadın kesin yolda doğurur diye LOL
son ayımda paytak paytak yürüyordum..bi sağa bi sola sallana sallana..Pig

Mesaj Tarihi: 02 Nis 2009 Saat 17:32
Orjinalini yazan: aşkitom aşkitom Yazdı:

nefes darlığı oldu bendede ama çok şiddetli değildi arada çarpıntım oluyor geçiyordu..hemoroid vardı önceden hamilelikte arttı.doktorum ilaç verdi biraz olsun rahat ettim..
5-6 aylıkken sokağa çıkınca millet bana bakıyordu..bu kadın kesin yolda doğurur diye LOL
son ayımda paytak paytak yürüyordum..bi sağa bi sola sallana sallana..Pig
Ayyyyyy şimdi gülüyoruz ama ağlamaklı halimiz vardı ya...LOLLOLLOLLOL

-------------
İkizlerim Azra ve Arda

Mesaj Tarihi: 02 Nis 2009 Saat 17:38
Hiç problemli bi hamilelik geçirmedim. 5 ayıma kadar çalıştım o ara beyaz eşya teknik serviste çalışıyordum.Ve iş yerinde tüm evli erkek arkadaşların eşleri hamileydi.Ben habire yiyordum imreniyorlardı bana yemek yiyişime ve kilo almayışıma.Evden meyve getiriyordum çekmecemde saklıyorum meyvemi ama yine çalıyorlardıLOLLOLLOLLOL

-------------
İkizlerim Azra ve Arda

Mesaj Tarihi: 02 Nis 2009 Saat 17:39
Sonra nazara geldim LOLböbreğimde ve safra kesemde taş çıktıWackoı.ve 10 gün hastanede 10 gün evde yattım.Çokkkk zor günlerdi......Ziyaretime gelenler utanmasalar ağlayacskt

-------------
İkizlerim Azra ve Arda

Mesajı Yazan: focus
Mesaj Tarihi: 05 Nis 2009 Saat 20:30
hamile olduğumu öğrendim doktora gittim 7 haftalık ikiz olduğunu söyledi merdivenden bacaklarım titreyerek iniyorum çok yorgun  halsiz bulantılı ilk 5 ay geçti.tansiyonum 5 e 3 e kadar düşüyordu.bulantı yüzünden bi süre hastanede yattım daha sonra düşük tehlikesinden sonra erken doğum sonra sancılarımı durdurmak için vs. gibi nedenlerden sürekli hastanedeydik.bağışıklık sistemim zayıflamışki sürekli grip oluyodum ateşleniyoeum.O YÜZDEN BEN EN ZO DÖNEMİM İKİZ BÜYÜTMEK DEĞİL DE HAMİLELİK OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM YAŞADIKLARIMDAN DOLAYI..Cry

-------------
http://lilypie.com"> www.leziznimetler.blogcu.com   

Mesajı Yazan: 2wins
Mesaj Tarihi: 05 Nis 2009 Saat 23:03
bende bayagı zor bır hamılelık gecırdım.sureklı kanamalarım vardı.24.haftada rahım acılmasından dolayı hastanede  yatmaya basladım.hıc bır sey yıyemedım..sureklı cıkarıyodum .serum +ılaclar+kortızonlarla beslendım.hıc kalkmadan 8 hafta  yattım .preeklemsı oldum.ama herseye ragmen 33 haftalık dogdu meleklerım.Smile
bu arada bende en zor gunlerımın hamılelık oldgugunu dusunenlerdenım.Big smile

-------------
http://lilypie.com">

Mesajı Yazan: zemrank
Mesaj Tarihi: 06 Nis 2009 Saat 19:13
ben ilk öğrendiğimde medipoldeydim mide bulantılaım inanılmazdı hastaneyi berbat etmiştim Embarrassed şoklara girdim ellerim ayaklarım titredi ilk  ay zor geçti bulantılardan ve son aya kadar rahattım son ay çok zorlandım ama hamilelik günleri 3 ay ile son ay hariç bu günlerden çok daha rahattı

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat