Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Doğum öncesi izni uzatma

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Hamilelik
Forum Tanımlaması: (Hamilelik hakkında her şey)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=14660
Tarih: 02 Eyl 2025 Saat 19:29

Konu: Doğum öncesi izni uzatma
Mesajı Yazan: rabisp
Konu: Doğum öncesi izni uzatma
Mesaj Tarihi: 30 Mar 2009 Saat 11:09

Merhaba

Ben 32 haftalık hamileyim ve bu hafta çalışabilir izni alacağım. biliyorsunuz 5 hafta doğum öncesi izninizi kullanarak 37. haftaya kadar çalışabiliyor ve sonra doğum sonrasına aktarabiliyoruz. Mesela ben 37. haftaya kadar çalışamadım. 35. haftada ayrılmak istedim yapabilir miyim? Nasıl yapabilirim?

Ya da 35. haftaya kadar izin aldım, iyi hissedersem 37. haftaya kadar yeniden uzatabilir miyim?

Sayfaları kontrol ettim sadece 37. haftaya kadar çalışabilirsiniz yazıyor, ama sorularımın cevabını bulamadım. Cevaplarsanız sevinirim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: ALPELLA
Mesaj Tarihi: 30 Mar 2009 Saat 11:23
Ben son aya kadar çalıştım. SSK dan iznimi aldım aynı zamanda işyerinden maaşımı aldım.  Araya 9 gün bayram tatili girmişti kestim ilişiğimi. Doğum sonrası 2 ay yasal iznimi, 1 ay da süt iznimi kullandımWink

Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 30 Mar 2009 Saat 11:43
sen 32. haftada aktarmanı 37. haftaya kadar çalışacakmış gibi yap canım. arada ayrılmak istersen hekimden .. haftalık gebelik, doğum öncesi izne ayrılması uygundur diye rapor alırsın. kaç haftan kaldığı hesaplanıp doğum sonrasına aktarılır

Mesajı Yazan: rabisp
Mesaj Tarihi: 30 Mar 2009 Saat 11:59
37. haftaya kadar izin alıp arada ayrılabiliyorsun yani ole mi?
Ben de tam bunu soruyordum. Peki prosedürü nedir bunun?
Teşekkürler

Mesajı Yazan: duygu07
Mesaj Tarihi: 30 Mar 2009 Saat 12:45
İş yerindeki personel işleriyle konuş canım. Çok detaylı birkaç işlem var. Ben bu yüzden 2 hafta eksik izin yapmış oldum. Mesela 32. haftada vermem gereken raporumu 33. haftada verdim. Ordan bir haftam çalındı. Sonra bir hafta erken doğum yaptım gözüktü o nedenle 2. hafta da kayboldu. Yani detaylı olarak konuşarak bence işlemleri hallet ve öyle izne çık derim.Wink

Mesajı Yazan: duygu07
Mesaj Tarihi: 30 Mar 2009 Saat 12:46
Bir de ssk'lı anneler doğum parası alıyormuş. Ben almadım emekli sandığına bağlı olduğum için. Haberin olsun canım. Onu unutma.Wink

Mesaj Tarihi: 30 Mar 2009 Saat 13:33
tabii ki arada ayrılabilirsin. 32. haftada herşey yolunda diye 5 hafta hep aynı mı olacak? prosedürü sadece doktora şu haftadadır, doğum öncesi izne ayrılması uygundur yazdırıyosun ve işyerine hesaplattırıyosun devredeceğin gün sayısını. yani 34+3 de ayrılırsan doğum sonrasına5+4 doğum öncesi kullanır, doğum sonrasına 2+3 aktarırsın

Mesajı Yazan: hülya
Mesaj Tarihi: 30 Mar 2009 Saat 15:38
arkadaşım öncelikle allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin yavrunu

1-32.haftadan sonra istediğin zaman dr ile görüşüp ben çalışamayacağım dediğin günde dr ayrılması uygundur der ve ogün itibariyle ayrılırsın. kalan sürende doğum sonrasına aktarılır arkadaşım

2-ancak bir kere ayrıldıktan sonra tekrar dönüş yapman için (37. haftaya kadar dönüş yapabilmen için) dr tekrar işe dönebilir raporu alman gerekecektir

3-32. haftadan 37. haftaya kadar eğer yıllık iznin varsa kullanabilirsin arkadaşım

Mesajı Yazan: ALPELLA
Mesaj Tarihi: 30 Mar 2009 Saat 15:43
Eğer 2 ay doğum öncesi 2 ay doğum sonrası doğum izni kullanıyorsan eline geçen net maaşının 4 katını alıyorsun ssk dan duygucuğum Wink doğumunun 60. günü raporunu kapatmaya gidip hastaneye, bağlı bulunduğun ssk dairesinden nakit veriyorlar eline

Ama en doğrusu işyerinizin muhasebecisi ile konuşmak ince detaylar, ufak takdikler var burada Wink

Mesajı Yazan: hülya
Mesaj Tarihi: 30 Mar 2009 Saat 15:48

arkadaşım benim açıklamaların devlet memurları içindi ssk için uygulamayı ben bilmiyorum

Mesajı Yazan: münevver
Mesaj Tarihi: 30 Mar 2009 Saat 15:49

doğuma 8 hafta kala resmi olarak ayrılabiliyorsun!yasal olarak son 21 gün çalışamıyorsun..sezeryan sonrası resmı iznin 8 hafta..normal doğumlarda 40 gün..ben 37.haftama kadar çalıştım..sonra  doğum öncesi iznine ayrıldım..sanırım izin alıp tekrar çalışma için doktorunun kurumuna resmi yazı ile bildirmesi gerekiyor..doğum sonrasına  ne kadar izin atabilirsen o kadar iyi oluyo inankiSmile

-------------
haya'T' ile haya'L' arasındaki tek fark 'TL' dir...

Mesajı Yazan: küçük kanaryam
Mesaj Tarihi: 31 Mar 2009 Saat 15:09
ben 32 haftalıktım tam iznimi uzattım 5 hafta çalıştım hastaneden çalışabilir raporu aldım 37. haftaya kadar için. sonra 17 martta 3 haftalık artık izne çıkmıştır diye genel rapor aldım ve bunların birer kopyasını muhasebeme verdim. şimdi 7 nisana kadar raporluyum doğurdum doğurdum olmadı gene doğum sonrası 13 haftamın içinden bana rapor yazacaklar...

ayrıca ssk lı olduğum için doğum öncesi ve sonrası toplada 16 hafta raporlu olduğum için rapor parası alıcam. birde doğum parası veriyolarmış yapkalış 100 ytl gibi birde süt parası veriyolarmış.. ayrıca birde işverenin durumuna göre insiyatifine kalmış yani çalışmadığın süre içinde maaşından 3/1 ini veriyomuş yanlış bilmiyosam... bende izindeyim şuan bakalım görecem nasıl oluyo Big smile

-------------
Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!
zeynepim ve pınarım iki gerçek dostlarım...

Mesaj Tarihi: 31 Mar 2009 Saat 15:15
sibel doğum sonrası izninden çalmadan araya sürmatür raporu alamıyor musun? 10 gün sürmatür raporu almıştım ben ilkinde, doğum sonrası iznimden kesilmemişti. aklında olsun da bi sor var yani ööle bişey

Mesaj Tarihi: 31 Mar 2009 Saat 15:21
sürmatür raporu  dediğin bebek 7 nisana kadar doğmazsa alacağım rapor dimi?

-------------
Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!

Mesaj Tarihi: 31 Mar 2009 Saat 15:31
evet canım ama bende doğum sonrası iznimi etkilememişti

Mesaj Tarihi: 31 Mar 2009 Saat 22:15
inşallah o güne kadar doğar da gerek kalmaz LOL

-------------

Mesaj Tarihi: 01 Nis 2009 Saat 12:12
bak o da güzel fikirTongue LOL

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat