Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Ağlama

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Diğer Sorular
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=14554
Tarih: 04 Ağu 2025 Saat 18:40

Konu: Ağlama
Mesajı Yazan: ascioglu
Konu: Ağlama
Mesaj Tarihi: 25 Mar 2009 Saat 12:17
Merhaba Özlem Hanım
Öncelikle bizlere bu imkanı ulaştıranlara ve size çok teşekkür ederim.
Benim 7 yaşındaki oğlum bu sene ilkokula başladı.(Öncesinde 2 sene de yuva ya gitti).Öğretmeni ile görüşmeye gittiğimde bana herşeye çok çabuk ağladığını söyledi.( Mesela derste defterini bulamamış,öğretmen yazarken ben geri kalacağım endişesiyle ağlamaya başlamış, yada öğretmeni bir problem çözlemelerini istemiş ilk gelen 3 kişiye 3 yıldız vereceğim,ikinci 3 kişiye iki yıldız vereceğim,sorakilere birer yıldız vereceğim demiş  ben mutlaka 3 yıldız almalıyım diye acele ediyomuş alamazsa da oturup ağlıyomuş) Öğretmeni bazen bu hali haklıyken haksız duruma düşürüyo onu diyo haklı olarak.Ama nasıl çözüm bulacağımızı bilemiyoruz.Yardımcı olursanız çok sevineceğiz.Nasıl bir yol izlememiz lazım.....?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: özlemmestçioğlu
Mesaj Tarihi: 30 Mar 2009 Saat 20:06
sorunlarını çözmek yerine ağlamayı tercih ediyor olabilir. sorunlarını kendisi çözebileceğine güvendiğinizi söyleyin ve hissettirin. onu yerine sorunlarını siz çözmeyin onunla çözüm yollarını konuşun. özgüvenini geliştirebilmesi için öncelikle sizin ona sonrasında da onun kendisine inanması gerekir. özgüveni yerine gelip yapabileceğine inandığında ağlamaktan da vazgeçecektir.

-------------
özlem

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat