Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Oyuncak

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: F. Erkin Ültanır (Bebeğinize ürün satın alırken...)
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=14470
Tarih: 01 Ara 2025 Saat 10:26

Konu: Oyuncak
Mesajı Yazan: miss hugolina
Konu: Oyuncak
Mesaj Tarihi: 22 Mar 2009 Saat 19:55

Merhabalar  Erkin Bey,

20 aylık bir kızım var...Oyuncaklarını mağazalardan alıyorum ve CE ibaresine dikkat ediyorum.Ama malesef bir çok firma Çinde üretiliyorConfusedama haberlerde ce ibaresi bile olsa bazı ürünler kaçak geliyormuş ve kontrol edilmemiş şekilde Ce ibareli olarak satılıyormuş???fatalat olmadığını nasıl anlaycağız?Biz hiç bir şey alamayacakmıyız bu dünyada bebeğimizeCryoyuncak alamayacakmıyız artıkConfused

Bu konuda pek çok soru soruldu biliyorum,ama bizi biraz daha aydınlatırmısınız lütfen.

Şimdiden teşekkürler.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: erkinu
Mesaj Tarihi: 23 Mar 2009 Saat 15:47
Merhabalar,

CE ibaresi sizin de söylediğiniz gibi yeterli değil, çünkü ülkeye kaçak giren çok oyuncak var. Her zaman söylediğim şey; Daha az ama daha kaliteli oyuncak satın almak gerekiyor. Kaliteli oyuncak derken, hem ürünün fiziksel kalitesi, hem de işe yararlılığı bakımından değerlendirmek gerekiyor oyuncakları. Üründe fatalat olup olmadığını anlamanız mümkün değil. Bebeğinizi tam anlamıyla güvende hissetmek istiyorsanız markalı oyuncaklardan vazgeçmemek durumundasınız.

Sevgiler,

Erkin ÜLTANIR

Mesajı Yazan: ascioglu
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2009 Saat 12:51
Merhabalar
kaliteli markalardan vazgeçmeyin demişsiniz ama fisher price,tomy,mothercare deki oyuncaklar bile çinden gelenler bu durumda ne yapacağız çocukların hayatında öğrenmesi ve gelişmesi açısından oyuncakların önemi gerçekten görmezden gelinemez.......Ama bu markalar da bile varsa biz doğrusunu nasıl anlayıp alacağız ?
teşekkürler....

Mesajı Yazan: erkinu
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2009 Saat 14:47
Merhaba Özlem Hanım,

FP,Tomy gibi markaların ana işi oyuncaktır. Mothercare'ı bu markalardan biraz ayrı tutmak gerek zira bu marka oyuncaklarını kendisi üretmez.  Fisher Price, Tomy, Chicco,Playskool gibi okul öncesi ya da bebek oyucakları üreten ve satan markalar ürünlerini Çin'de üretirler. Bunun tek bir nedeni vardır, o da işçilik maaliyetinin Avrupa ya da diğer gelişmiş ülkelere göre çok daha az olmasıdır. Ama bu markalar ürünlerini Çin'de üretseler bile, üretimde kullanılan malzemenin kalitesinden, uluslararası standartlardan asla ödün vermezler. Sizlere her zaman bu nedenle Çin'de üretilmiş olsalar da bilinen uluslararası markaları tercih etmenizi tavsiye ediyorum.

Sevgilerimle,

Erkin ÜLTANIR

Mesajı Yazan: ascioglu
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2009 Saat 15:56
Açıklamanız için çok teşekkür ederim.Eminim benim bir çok annenin de içini rahatlattınız.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat