Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

HAMİLELİKTE ALINAN KİLOLAR

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Hamilelik
Forum Tanımlaması: (Hamilelik hakkında her şey)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=14268
Tarih: 02 Eyl 2025 Saat 10:34

Konu: HAMİLELİKTE ALINAN KİLOLAR
Mesajı Yazan: hülya
Konu: HAMİLELİKTE ALINAN KİLOLAR
Mesaj Tarihi: 14 Mar 2009 Saat 00:35
Hamilelikte Alınan Kilolar
Hamile kalan kadınların en büyük derdidir alınan aşırı kilolar. Ancak gebelik diet yapmak için uygun bir zaman değildir. Gebeliğiniz ilerledikçe iştahınız da artacaktır. Bu iştah artışı sizin ve bebeğinizin yeterli derecede besin almasını sağlayan doğal bir yoldur.
Gebe bir kadın aldığı günlük kaloriyi artırmalıdır – bir çok hamile kadın hamilelik öncesinde aldığı kaloriden günlük 300 kalorilik bir artışa ihtiyaç duyar – ve hamileliği süresince de kilo alır. Seyrek yapılan yada artan fiziksel aktiviteler sonrasında alınacak kaloride ayarlamalara gidilebilir.

Boyu kilosuyla orantılı bir kadın için hamilelik süresince alınması gereken ortalama kilo 12.5 olup bu değer önerilen 11 ila 16 kilo arasındadır. Fakat boyu kilosuyla orantılı olmayan daha zayıf olan kadınlar için önerilen kilo artışı 18 kg dir. Şişman kadınlar için önerilen kilo artışı 7 ila 11 kg dir. Şişman kadınlar hamileleik süresince ne diyet yapmalı ne de kilo kaybetmeye çalışmalıdır. Bununla birlikte hamilelik dönemi şişman bir bayan için yemek alışkanlıklarını değiştirmesi için ideal bir dönemdir. Annedeki kilo artışı hamilelik süresince anne ve bebek arasında ayrı bir şekilde paylaşılır. Annede yağ , hamileliğin erken dönemlerinde depolanır ve gebeliğin ortalarında besin depolanması en yüksek seviyeye ulaşır. Bu erken depolanma işleminin hamileliğin son 10 haftasında hızla büyüyecek olan bebek için gerekli olabilecek enerjiyi sağlamak için yapıldığı düşünülmektedir.Hamileliğin son döneminde bebeğin hızlı gelişimiiçin ihtiyaç duyulacak enerji ve anne adayının artan metabolik ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla gebeliğin ortalarında plasental büyümede ve organların ağırlıklarında hızlı bir artış yanında kan yapımında da hızlanma görülür. Hamileliğin erken döneminde depolanan ve hamilelik süresince kullanılmayan yağ deposu emzirme için gerekli olan enerji ihtiyacını karşılamak için kullanılır.

Özellikle hamilelik öncesinde sağlıklı olmayan kadınlarda görülmekle birlikte hamilelik döneminde yeterli besin alamayan anne adaylarının bebeklerinin düşük doğum ağırlıklı olma şansının daha fazla olduğu araştırmalar ile gösterilmiştir. Bu risk annenin yaşam tarzıyla da ilgilidir, mesela hamilelik döneminde sigara içmek gebeliğin sonucunu etkileyecektir. Bununla birlikte fazla kilo almak da iyi değildir. Şişman kadınlar gebelik süresince problemler yaşayabilirler. Kolların ve uylukların üst kısımlarında biriken yağ dokusunun doğum sonrasında geri dönüşü çok zordur.

Sağlıklı beslenme fazla kilo almadan gerekli besin ve kaloriyi almak için iyi bir yoldur. Patates cipsleri , soda , ve çikolatalar yerine meyva, yoğurt ve şekersiz tahıl yemek gerekli besinleri almak için bir yoldur.

İdeal olarak gebeliğin ilk 3 ayında –birinci trimestri dönemi – 1.3 kg ila 3.6 kg ve bundan 1 hafta sonra da 400-450 gr alınmalıdır. En hızlı kilo artışı son 3 ay içerisinde olur. Bebek doğduktan 1 yada 2 hafta sonra yaklaşık olarak 8 – 9 kilo kaybetmelisiniz. Eğer gebelik süresince aşırı kilo almadıysanız hamilelik öncesi kilonuza 4 – 6 ay içinde geri döneceksiniz.

Nadiren de olsa bazı kadınlarda gebeliğin son haftalarında sıvı birikimi görülür.Bu sıvı birikimi bir haftada aşırı kilo almaya ve ayaklarda ve yüzde ödem oluşmasına sebep olabilir. Aynı zamanda bu sıvı birikimi pre-eklamsi ( gebelikte şiddetli tansiyon yüksekliği ile seyreden riskli bir hastalık) adlı hastalığın işareti olabilir. İşte bu nedenlerden doktorunuz her hafta sizi muayene ederek kilo artışınızı ve sağlığınızı kontrol edecektir.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: superisi
Mesaj Tarihi: 14 Mar 2009 Saat 12:33
Güzel ve yararlı bir konu canım teşekkürler.

-------------
ZÜLAL(Bookworm)

Mesajı Yazan: nuriyeugur
Mesaj Tarihi: 14 Mar 2009 Saat 20:38
teşekkürler paylaşımın için...

Mesaj Tarihi: 14 Mar 2009 Saat 20:41
ben 30 haftalık hamileyim ve şimdiye kadar 8 kilo aldım. bundan sonra daha kaç kilo daha alırım acaba. 64 kiloyum 70 kiloyu geçmem inşallah hamileliğin sonuna kadar.

Mesaj Tarihi: 15 Mar 2009 Saat 00:44
nuriyecim imdiye kadar iyi gitmişsin canım aman hamur işlerinden ve tatlıdan uzak dur
ben 30 lu haftalara ilk girdiğimde 8-9 kila almıştım ondan sonra ne oldu bilmem hamileliği bitirdiğimde 26 kilo almıştım
16 kilosu doğum vedoğmu takip eden 15 gün içinde gitti
10 kiloda 1 yıl içinde

Mesaj Tarihi: 15 Mar 2009 Saat 11:46
aman Allahım korktum ben şimdi. hamur işlerine dayanamıyorum. ben de iyi gidiyorum diye seviniyordum inşallah böyle devam eder.

Mesajı Yazan: MERTCİK
Mesaj Tarihi: 15 Mar 2009 Saat 13:11
ben hamile kaldığımda 47 kiloydum 60 kiloyla doğm yaptım
şuan oğlum 11 ayın içinde ve ben 50 kilodayım kızken giydiğim kıyafetleri
çok rahat giyebiliyom

-------------
http://www.tickershack.com">

Mesajı Yazan: edam
Mesaj Tarihi: 17 Mar 2009 Saat 13:09
teşekkürler hülyacım

-------------
http://www.glitterfy.com/">
........CANIM YAVRULARIM......

Mesajı Yazan: özlemve meleği
Mesaj Tarihi: 19 Mar 2009 Saat 16:28
anlaşılan en şişko hamiş benimmmm Disapprove Pig72 ile başladım. 28 haftalığım ve 85 oldum bile... şaka bir yana çok üzülüyorum Cry bu durum ama iştahımı engelleyemiyorummm Wacko

-------------
http://lilypie.com">

Mesajı Yazan: sibeld
Mesaj Tarihi: 05 Nis 2009 Saat 19:19
1.tremestride hiç almadım  ikinicide tam 6 kilo ve topmlamda 9.5 kilo ve  kilolu başladım çokmu acaba şuan 32.haftamdayım

-------------
ilayda nisam 1 yaşında :)

Mesajı Yazan: küçük kanaryam
Mesaj Tarihi: 05 Nis 2009 Saat 21:42
10 kilo ile şuan hamişliği bitirdim ama hala bebe yok LOLLOLLOL  doğmadı 4 hafta bitti hala yok LOLLOLLOL  bu hafta 1 kilo alırsam 11 ile biticek Wink

-------------
Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!
zeynepim ve pınarım iki gerçek dostlarım...

Mesaj Tarihi: 06 Nis 2009 Saat 10:00
Orjinalini yazan: küçük kanaryam küçük kanaryam Yazdı:

10 kilo ile şuan hamişliği bitirdim ama hala bebe yok LOLLOLLOL  doğmadı 4 hafta bitti hala yok LOLLOLLOL  bu hafta 1 kilo alırsam 11 ile biticek Wink

canım benim sende benim gibi 40 haftayı devirdin paşan gelmedi öylemiLOL
sibel çok güzel kilo almışsın canım benim doğum sonrasında hiçbirşeycik kalmaz sende bak görSmileWink

Mesaj Tarihi: 06 Nis 2009 Saat 10:37
hülyacım inş.bide kilolu başladım iştahımda yerinde 15 le bitirsem iyi diyom ama bakalım iyi olalımda inş.gider doğumdan sonraSmile

-------------

Mesaj Tarihi: 06 Nis 2009 Saat 13:31
Orjinalini yazan: sibeld sibeld Yazdı:

hülyacım inş.bide kilolu başladım iştahımda yerinde 15 le bitirsem iyi diyom ama bakalım iyi olalımda inş.gider doğumdan sonraSmile

sibelcim inşallah 15 kilo ile bitirirsin
ben 27 kilo aldım o yüzden 15 kiloya kadar kilo alan hamişlere hayranım
hamur işinden ve tatlıdan uzak dur sibelcim zor ama ileriki dönemi düşünüp boğazına sahip çıkmaya çalış bir tanem

Mesaj Tarihi: 06 Nis 2009 Saat 13:32
doğum sonrası bişi kalmıcak ama bi doğsa bizim oğlan LOL

-------------
Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!

Mesaj Tarihi: 06 Nis 2009 Saat 13:37
Orjinalini yazan: küçük kanaryam küçük kanaryam Yazdı:

doğum sonrası bişi kalmıcak ama bi doğsa bizim oğlan LOL

canım benim ya gelmiyor dimi senin paşada benimkide 40 haftayı doldurdu ama gelmedi
en son 41. hafta başında sezercik ile paşayı rahat yerinden çıkardıkLOLLOL

dr ne diyor canım

Mesaj Tarihi: 06 Nis 2009 Saat 14:42
dr 42 ye kadar yolu var diyo LOL

-------------

Mesajı Yazan: ALPELLA
Mesaj Tarihi: 06 Nis 2009 Saat 14:45
Erkek çocukları 9 ayı doldurduktan sonra 10 gün daha alırlar benim sıpa o 10 günü doldurduktan sonra 15 gün daha almıştı LOLLOLLOL çok tuhafıma gitmişti çoğu kez söyledim geç doğrdu diye 75 lira fazla para aldım ssk dan LOLLOL

Mesaj Tarihi: 06 Nis 2009 Saat 14:50
LOLabla benim şuan 9 ay 10 gün geçti demi LOL

-------------

Mesajı Yazan: ALPELLA
Mesaj Tarihi: 06 Nis 2009 Saat 14:52
Canım ya her ne kadar tıp ilerlediyse de dr ların verdiği tarih tahmini Wink vadesi gelse onu içerde tutmak mümkün mü , bu hafta içinde doğururusun sende allahın izniyle LOLLOLLOL

Mesaj Tarihi: 06 Nis 2009 Saat 20:58
Orjinalini yazan: hulyakaracilar hulyakaracilar Yazdı:

Orjinalini yazan: sibeld sibeld Yazdı:

sibelcim inşallah 15 kilo ile bitirirsin
ben 27 kilo aldım o yüzden 15 kiloya kadar kilo alan hamişlere hayranım
hamur işinden ve tatlıdan uzak dur sibelcim zor ama ileriki dönemi düşünüp boğazına sahip çıkmaya çalış bir tanem
canım tutamıyom bu bile allah ayrdım etti mucize kilomda var şurda iki aydan az kaldı inş.atlatırım hayırlısıyla ama tabi en önemlisi sağlık diyom kızım iyi olsun verdirir o bana kilolarıSmile

-------------

Mesajı Yazan: mahiradasi
Mesaj Tarihi: 06 Nis 2009 Saat 21:37
yaaaaaaaaaaaaa cildiricam ben bu durumdan yaa uffffffffff. dogum yapali tam 4 ay oldu. dogumda 4 kilo vermistim simdi sut verdigim icin istahim acildi ayni yani 63 kiloya geri dondum 52 kiloyla hamile kalmistim. canim surekli tatli istiyor sinir bir durum bu ben hamilelikte hic tatli yememistim simdi nedense inanilmaz tatli istiyorum. Diyetisyenime yuzum yok gidemiyorum bile uffffffff uffffffffffff napicam ben????

-------------

Mesajı Yazan: demet
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2009 Saat 01:06
tugba daha cok erken 4 ay olmus .enerjıye ıhtıyac duydugunda olabılır.bende kızım 6.5 aylık ama gectıgımız aylarda özellıklede serbetlı tatlılra yumuluyordum kı hıc aram yoktur bu tur tatlılarla kesmedıgı zaman cıkolata yıyorum uzerıne bırdeLOLoglumda tam 22 kılo aldım 51 ıle baslamıstım sadece 5 kılo kaldı bende hedıyesı oglumun.kızımda 56 ıle basladım 8 kılo aldım masadan 12 kılo vermıs olarak yanı 51 kılo ıle cıktım hastaneden ıcımı bosaltmıslar gıbıydıLOLama sımdı 56 dayım yıne ne dengesızım ben beeWackoLOLLOL

-------------
Mevlam Sen'den gelene, gelmeyene; ne şekilde belirlemişsen kaderime, bu oyundaki biçtiğin rolüme, yürekten kocaman bir EYVALLAH

Mesajı Yazan: zeynep
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2009 Saat 01:17
ahhh ahh kalsaya şu kilolar bende 42 idim hamile kaldığımda 69'la doğuma girdim 59 dum eve geldiğimde şimdi 57 olmuşum bu gidişle ben dahada düşerim tamamen balon gibi söndüm hamişlik bitti iştah gittiTongue50 kilodan aşşağı düşmek istemiyorumUnhappy

Mesaj Tarihi: 19 Nis 2009 Saat 12:29
Orjinalini yazan: özlemve meleği özlemve meleği Yazdı:

anlaşılan en şişko hamiş benimmmm Disapprove Pig72 ile başladım. 28 haftalığım ve 85 oldum bile... şaka bir yana çok üzülüyorum Cry bu durum ama iştahımı engelleyemiyorummm Wacko

canım üzülme bir tanem. bende senin gibi kendimi engelleyemiyoırdum
dikkat et sende yinede ben 27 kilo aldım merak etme 1 yl içinde ben verdim kilocuklarımı

Mesajı Yazan: melikebucak
Mesaj Tarihi: 02 May 2009 Saat 21:47
ben hamileliğimin ilk 5 ayıda inanmıyacaksınız 10 kilo aldım.doktorum ilk 5ay için çok dedi ama ben aynen devam sorada 7 kilo aldım.17 kilo alarak bitirdim.8i gitti 9u kaldı ama yemeye  aynen devam ahhhTongue

-------------

Mesajı Yazan: nurten...
Mesaj Tarihi: 02 May 2009 Saat 23:26
BEN 58 İLE BAŞLADIM 76 ile bitirdim
şimdi ise 65 66 arası çıkıyorum yani veremedim halaTongue
ama şu çikolata yokmu off offTongue 

-------------
KOLLARIMDA İKİ MELEK:)

Mesajı Yazan: yeliz
Mesaj Tarihi: 03 May 2009 Saat 11:37
ben de 55 le başladım 76yla bitirdim şu an 57.5 kiloyum inşallah biraz daha verebilirim nurtencim sana katılıyorum ah o çikolata olmasa çok daha hızlı kilo vercem ama ona dayanamıyorumEmbarrassed

-------------

Mesaj Tarihi: 03 May 2009 Saat 18:40
git gide veriyorum kilo ama göbekteki şişlik yüzünden daha kıyafetlerimin içine sığamıyom

-------------

Mesaj Tarihi: 03 May 2009 Saat 18:42
sibelcim sen taze annesin dur bakayım emziriyorsunda ilk 20 günden sonra kilolar sabit kalıyor bir süre göbekte 3 aya kadar topluyor kendini canım

Mesaj Tarihi: 03 May 2009 Saat 18:52
hamişliğe 64 ile başlamıştım 74 ile doğurdum şimdi 63 üm ama sanırım daha da kilo verdim 62 61 düşmüşümdür kesin

-------------

Mesaj Tarihi: 03 May 2009 Saat 19:13
sibelim hiç sorma kilo gidiyo göbek kalıyoDead

Mesaj Tarihi: 03 May 2009 Saat 19:15
sibel süper kilo almışsın vallahi 10 kilo neykiClapClap

kızlar göbeğe takılmayın zamanla topluyor ikinizde taze annesiniz zamanla toplanır göbüşler

Mesaj Tarihi: 04 May 2009 Saat 18:32
dr en az 4 ay dedi bana ama bol bol yürücen dedi ben yürümek istiyom şu 40 bi çıksın da fıldır fıldır gezecem LOL

-------------

Mesaj Tarihi: 04 May 2009 Saat 19:12
hehehe ben gezicem artık

Mesajı Yazan: Elif Hansa
Mesaj Tarihi: 04 May 2009 Saat 20:01
LOLLOL 40 cikti ya rahatsin demi zeynep

-------------
Sofra'ya buyurun...!

http://www.kucuksofra.blogspot.com/ - http://www.kucuksofra.blogspot.com/

Mesaj Tarihi: 04 May 2009 Saat 20:20
zeynep gez bakalım havalarda ısında vallahi bahar annesi olmak bu yönden çok güzel.
sende sık dışını taze anne sende gezersin yakında sibelcim

ben kasımda doğum yapmıştım 5-6 ay evde bunalmıştım yaaa

Mesaj Tarihi: 05 May 2009 Saat 00:44
valla rahatladım nesibemLOLLOLvalla hülyacım baharın peşinden hemen yaz geliyo dahada bir rahat olucaz inşallah Pig

Mesaj Tarihi: 05 May 2009 Saat 17:27
az kaldı ama ben geziyom kiiLOL bakkal marketLOL

-------------

Mesajı Yazan: ceylinsu
Mesaj Tarihi: 05 May 2009 Saat 17:43
benim kız 35 günlükken ben careefo. ra gitmiştim.bana 10 enerji depoladı gezin valla

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat