Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

en korkulan şey

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Doğum
Forum Tanımlaması: (Doğum hakkında herşey)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=14066
Tarih: 17 Haz 2025 Saat 18:37

Konu: en korkulan şey
Mesajı Yazan: nursena
Konu: en korkulan şey
Mesaj Tarihi: 07 Mar 2009 Saat 20:55
doğumuna çok az kalmış hanımlar en çok neden korkarsınız.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: münevver
Mesaj Tarihi: 04 Nis 2009 Saat 14:25

sezeryan  olmamın tek sebebi pelvis tabanımın uygun olmamasıydı..ağrı eşiğim çok düşük(canım tatlı yani anlıcanızBig smile)normal doğuma sıcak bakıyordum ama ya ıkınamazsam,bebeğim oksijensiz kalırsa diye çok korkuyordum..bu arada sezeryandan da çok korkuyodum tabii,ya bi  komplıkasyon gelişir bebeğimi göremeden bana bişey olursa(sonuçta sezeryan büyük ameliyatların başında geliyor)her iki durumda da bebeğim için  endişeleniyodum..Star

-------------
haya'T' ile haya'L' arasındaki tek fark 'TL' dir...

Mesajı Yazan: zelos
Mesaj Tarihi: 04 Nis 2009 Saat 14:46
benım ılk dogumda hıc korkum olmadı nedense sanırım basına gelmeyınce bılemezsın dedeıklerı oyle bısey olsa gerek  hıc bısey dusunmeden etmeden gıttım tek korkum bebegımde her hangı bır sakatlık vs.bır ozur olması durumuydu

sımdı ıse tek tek yasadıgım hersey gozumun onune gelıyor dıyorum sondayı fılan benı bayılttıktan sonra taksınlar ufak tefek canımın yanacagı seylerı dusunuyorum yanı

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesajı Yazan: zelos
Mesaj Tarihi: 04 Nis 2009 Saat 14:49
ama sımdı ya dıyorum narkozdan ayıkamazsam ya bısey olursa vs.vs. içimde bır suru korku dolasıyor   ama aklımdan sılıp atmaya calısıyorum hep kotu dusuncelerı

-------------

Mesajı Yazan: nurten...
Mesaj Tarihi: 04 Nis 2009 Saat 18:29

valla ben ilk önce erken doğumdan korkuyordum bebeğime birşey olmasındanStar

sonra normal doğumu başaramamaktan sonra dikişlerin acısından Confused
sezeryanın ağrısı çok diyorlardı ondan yani herşeyden Tongue
ameliyata girerken eşime eğer bana bişey olursa oğluma iyi bak dedim
sonunda rahat bir sezeryanlı doğum geçirdim Pig

-------------
KOLLARIMDA İKİ MELEK:)

Mesajı Yazan: küçük kanaryam
Mesaj Tarihi: 04 Nis 2009 Saat 18:32
doğum sonrası ağrılar Tongue

-------------
Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!
zeynepim ve pınarım iki gerçek dostlarım...

Mesajı Yazan: özge
Mesaj Tarihi: 04 Nis 2009 Saat 20:00
doktorumuz bebek iri dedi hep,bütün muayenelerde.normal doğum bu yüzden korkuttu beni,hani sıkışırsa oksijensiz kalırsa diye..ne yapacağız dedim doktora korkumdan sezeryana hemen razıydım.espiriyle doğurursun doğurursun benim ablam 5 kiloyu doğurdu hemde evde bişey olmaz dedi.bende uzun iri yarıyım yaparım diye düşündü herhade.normal doğum yaptım ama doktoruma güvenmeme rağmen yinede korktum oğlum için.şuan 20 aylık ve çok sağlıklı.

Mesajı Yazan: nuriyeugur
Mesaj Tarihi: 05 Nis 2009 Saat 13:29
ben anesteziyi yaparlarken çok mu acıyacak nasıl uyuşacam bunu merak ediyorum ve bundan korkuyorum.

-------------

Mesajı Yazan: SevgiYumaklarım
Mesaj Tarihi: 05 Nis 2009 Saat 13:47
spinal veya epidural olursan hiç acımıyor nuriye.yanii ben spinal oldum hiçbişey hissetmedim.
rahat ol.bebeğine kavuşacağın o anı düşün..

Mesaj Tarihi: 05 Nis 2009 Saat 14:33
zaten korkudan çok bebeğime kavuşacak olmanın heyecanı var. sezeryan olur büyük ihtimalle. o zaman yaklaşık 6 haftam kaldı ayyyyy.

-------------

Mesajı Yazan: hülya
Mesaj Tarihi: 05 Nis 2009 Saat 17:28
bende de doğum öncesi korkularım vardı. en çok acıya katlanabilecekmiyim diye düşünürdüm,
oğlum 40 haftalık olmasına rağmen doğmayınca artık dr onu rahatsız edip buz çıkaralım dedi
sezeryan oldum. genel anastezi ile allahıma binlerce şükür gözümde büyüttüğüm gibi olmadı hiçbirşey. fazla ağrı çekmeden oldu bitti.

Mesajı Yazan: demet
Mesaj Tarihi: 05 Nis 2009 Saat 23:38
bende oglumda ıste basa gelıp bılmeme durumu cok sorun yasadım.ben sondayı takmaları anestezı verırken damar ceperlerımın dar olması ve muthıs bır acı vermesı.neredeyse masadan kalkıp dövecektım anestezı uzmanını oderece yanı.ayılınca acılarımın olması lohusa sendromu yasamam........ama kızımda daha tecrubelı ıdım en azından ne yapacaklarını bılıyordum.sadece sonda gözumü korkutuyordu.ama geldı gectı.cok sukur allahıma ıkısıde saglıklı evlatlarımın.Nuke

-------------
Mevlam Sen'den gelene, gelmeyene; ne şekilde belirlemişsen kaderime, bu oyundaki biçtiğin rolüme, yürekten kocaman bir EYVALLAH

Mesaj Tarihi: 05 Nis 2009 Saat 23:44
bırde kızımın dogumuna gıderken yarım saat normal dogum yapanların yanında bekletıldım.canlı canlı sahıt oldum bırının dogumuna oooooo neydı öleeee...Stern Smilesonra hasta bakıcı geldı amelıyathaneye goturmek ıcın benı.ara bır kapı vardı bırısını amelıyat edıyolardı.orada onada sahıt oldum sonra benden öncekı hastayı dıkıyolardı sezeryanını onu gördum ve muthıs gergın bır doguma gırdım.onları gorunce korku falan kalmadı gerıldım tef gıbı.dr.muda söledım ben dedım bunları görerek geldım dedım.haklısın yapabıleceımız bırsey yok dedı.bızde rahatsızız dedıLOL

-------------
Mevlam Sen'den gelene, gelmeyene; ne şekilde belirlemişsen kaderime, bu oyundaki biçtiğin rolüme, yürekten kocaman bir EYVALLAH

Mesajı Yazan: burcu
Mesaj Tarihi: 05 Nis 2009 Saat 23:59
hep aklımda normal doğum vardı. doktoruma söz verdirdim çok çok ekstra birşey olmazsa normal yapacağına dairLOLLOL (çok merak ediyordum normal doğumu napiim) ama hep epizyo beni korkutuyordu.. hani doğumdan sonra rahat oturamıcam diye... velhasıl normal oldu doğumum.. ve dikişler sıkıntı verdi tabi  ay boyunca.. korktuğum gibiymiş kısacasıEmbarrassedEmbarrassedEmbarrassed ama ne olursa olsun geldi ve geçti.. unuttum desem yeridirWink

-------------
http://www.glitterfy.com/"> ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Mesajı Yazan: edam
Mesaj Tarihi: 06 Nis 2009 Saat 12:17
bende normal doğum istiyodum ama son zamanlarımda çok korktuğum için biraz da doktorumun riskli doğumun (çatı darlığından dolayı) dediği için onu bahane ederekLOLLOLLOLLOL sezeryana karar verdim..

-------------
........CANIM YAVRULARIM......

Mesaj Tarihi: 06 Nis 2009 Saat 13:25
ne güzel atlatmışsınız şimdi tatlı anı olarak kalmış hepsi. inşallah benim de öyle olur. sağlıkla atlatıp sonra yeni hamişlere anlatırım yaşananları. sondayı uyuşturduktan sonra takmıyorlar mı.

-------------

Mesajı Yazan: hülya
Mesaj Tarihi: 06 Nis 2009 Saat 14:07
nuriyecim benim sonra bana narkoz verildikten sonra takılmıştı. bunu özellikle rica etmiştim drumdan

Mesajı Yazan: SevgiYumaklarım
Mesaj Tarihi: 06 Nis 2009 Saat 15:26
benimde sondayı uyuşunca taktılar.çıkarırkende hiç bişey hissetmedim.

Mesajı Yazan: ilal
Mesaj Tarihi: 07 Nis 2009 Saat 01:51
ben zaten normal doğumdan korkuyordum....

alerjimi ortaya sürerek göğüs hastalıkları uzmanından rapor aldım..ama zaten oda sezeryanı uygun gördü...orta dercede astım varmış...

doğum bayram tatiline gelipte doktorlar sezeryana almamakta ısrarlı olunca son dakikaya kadar bana zorla normal doğum yaptıracaklarından korktum...

hamileliğim boyunca ufak ufak erken doğum korkusunu taşıdım...

ama çok şükür olmadı...

-------------
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.

Mesaj Tarihi: 07 Nis 2009 Saat 12:10
erken doğum korkusu bende de var. eğer sezeryan istersek yapmıyorlar mı zaten. illa bir yerden rapor mu lazım.

-------------

Mesaj Tarihi: 08 Nis 2009 Saat 00:58
nurıyecım o son muayeneye gıttıgınde dr.karar verıyor.herhangı bır saglık sorunun yoksa yada catın dar degılse normale tesvık edıyorlar.ama istinadı bır durumun varsa sezeryanla alıyolar bebegı canım.iyi seyler düşün bunlarla mesgul etme kendını canım hatta hıc düsünme .

-------------

Mesajı Yazan: ilal
Mesaj Tarihi: 08 Nis 2009 Saat 07:58
Orjinalini yazan: nuriyeugur nuriyeugur Yazdı:

erken doğum korkusu bende de var. eğer sezeryan istersek yapmıyorlar mı zaten. illa bir yerden rapor mu lazım.

eğer ben doktrumun özel muayenesine son iki ayda değilde başından beri gitmiş olsaydım yapardı...

ama benden rapor istedi..hoş zaten sezeryanımada o girmedi..

olan benim paralara oldu...

bak yine çok kızdımAngry

-------------
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.

Mesajı Yazan: Şehnaz
Mesaj Tarihi: 08 Nis 2009 Saat 10:48
Nuriye'cim bende doğuma kadar hiçbir korkum olmadı. Hatta daha sonrada yaşadığım bir korkum olmadı çok şükür.
Anladığım kadarıyla sezeryan olmak istiyorsun. Doktorun bunu uygun görürse zaten hemen sezeryan diyor. Boyun 1,60 altındaysa, çatın darsa yaşın 35 yukarıysa hemen sezaryan oluyorsun zaten.
Ama eğer sezeryan olacaksan epidural sezeryan ol. Herşeye tanık oluyorsun. Bebeğini doktordan sonra ilk sen görüyorsun. Doğar doğmaz ilk sesini sen duyuyorsun. Normal doğumdan tek farkı o sancıyı çekmiyorsun. Daha sonraki sancıda çok fazla gelmiyor bebeğini gördükçe herşey harika oluyor. Tabiki acıya dayanıklılık her bünyede farklı. Bu arada sonda sen uyuştuktan sonra takılıyor. Bunları hiç düşünme bile. Bence tek şey sağlıkla bebeğini sana verdikleri an onu düşün hep MUHTEŞEM BİRŞEY hep o anı yaşamak istiyeceksin. Acılar gelip geçiyor.

-------------
Yaşama Sebebim Canım Oğlum Seni Çok Seviyorum

Mesaj Tarihi: 08 Nis 2009 Saat 11:58
Orjinalini yazan: NazNiran NazNiran Yazdı:

Nuriye'cim bende doğuma kadar hiçbir korkum olmadı. Hatta daha sonrada yaşadığım bir korkum olmadı çok şükür.
Anladığım kadarıyla sezeryan olmak istiyorsun. Doktorun bunu uygun görürse zaten hemen sezeryan diyor. Boyun 1,60 altındaysa, çatın darsa yaşın 35 yukarıysa hemen sezaryan oluyorsun zaten.

Ama eğer sezeryan olacaksan epidural sezeryan ol. Herşeye tanık oluyorsun. Bebeğini doktordan sonra ilk sen görüyorsun. Doğar doğmaz ilk sesini sen duyuyorsun. Normal doğumdan tek farkı o sancıyı çekmiyorsun. Daha sonraki sancıda çok fazla gelmiyor bebeğini gördükçe herşey harika oluyor. Tabiki acıya dayanıklılık her bünyede farklı. Bu arada sonda sen uyuştuktan sonra takılıyor. Bunları hiç düşünme bile. Bence tek şey sağlıkla bebeğini sana verdikleri an onu düşün hep MUHTEŞEM BİRŞEY hep o anı yaşamak istiyeceksin. Acılar gelip geçiyor.

canım bende normal doğum fobisi var. malesef boyum 1.68. yaşım da 35ten yukarı değil. o zaman iş çatıya kaldı tabi söylediklerin doğru ben hep bebeğimi düşünüyorum o sağlıklı olsun diye dua ediyorum. hangi doğum şekli hayırlıysa o olsun diyorum ama insanın aklına geliyor. sezeryan olursa zaten epidural isterim...inşallah o anı sağlıkla atlatıp bebeğime kucağıma aldığımda bütün bunlara gülüp geçerim ne çok dert etmişim diye.

-------------

Mesajı Yazan: edis13
Mesaj Tarihi: 08 Nis 2009 Saat 20:38
valla benim boyum 1.55 çok güzel normal doğum yaptım tek duam ikinciyi de normal yapmak o kadar güzel ki anlatamam darısı her kadının başına sezeryanı düşünmek bile istemiyorum benim bi ilk doktorum sezeryan diyo du ikincisi sen gayet güzel normal doğurursun dedi ve sancı acısında ben yalvardım sezeryan olsun diye(şimdi bana korkunç geliyor bu söylediğim) ve gerçekten de 15 dakikada doğurdum tabi 6 saat sancıdan sonra umarım herkes normal doğurabilirrKizBebek

Mesajı Yazan: supine
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2009 Saat 12:59
ben en cok saatlerce sancı çekip sonunda sezeryan kararı alınmasından korkuyorumErmm

Mesajı Yazan: dilek
Mesaj Tarihi: 15 Nis 2009 Saat 03:06
Nuriyecim öncelikle hayırlı,sağlıklı,kolay doğum dilerim.Ben sezeryan oldum.Çıkınca da hiç ağrım olmamıştı.Önemli olan korkulardan çok ,bebeğine kavuşacak olmanın mutluluğuna odaklanman.İnan ki böyle düşününce herşey çok kolaylaşıyor gerçekten.Bende aynen böyle oldu.Güzel düşün güzel olsun...Clown

Mesaj Tarihi: 15 Nis 2009 Saat 10:36
Orjinalini yazan: dilek dilek Yazdı:

Nuriyecim öncelikle hayırlı,sağlıklı,kolay doğum dilerim.Ben sezeryan oldum.Çıkınca da hiç ağrım olmamıştı.Önemli olan korkulardan çok ,bebeğine kavuşacak olmanın mutluluğuna odaklanman.İnan ki böyle düşününce herşey çok kolaylaşıyor gerçekten.Bende aynen böyle oldu.Güzel düşün güzel olsun...Clown

canım teşekkür ederim iyi dileklerin için.inşallah ben de çok sıkıntı çekmeden atlatırım.bebeğime kavuşmanın heyecanıyla bekliyorum.

-------------

Mesajı Yazan: esraa
Mesaj Tarihi: 16 Nis 2009 Saat 14:33
bende normal doğum istiyorum ama tabiki bir problem çıkmazsa  normal doğum en sağlıklısı biraz cesaret istiyo galiba o cesareti toplamak çok zor ama ben kendimi normal doğum yapacakmış gibi hazırlıyorum sezeryanı düşünmüyorum inş hakkımızda hayırlısı olur canım bebişlerimizi kucaklarımıza sağ sağlım alırızNuke

-------------
http://lilypie.com">

Mesajı Yazan: gul_gunes
Mesaj Tarihi: 05 Tem 2009 Saat 13:30
tek korkum bebeğime bişiy olmasıydı...Allah'a şükür ki sağlıklı dünyaya geldi.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat