Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

düşük sonrası gebelik

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Hamilelik Öncesi Dönem
Forum Tanımlaması: (Hamilelik Öncesi Dönem Hakkında)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=13998
Tarih: 09 Nis 2025 Saat 02:46

Konu: düşük sonrası gebelik
Mesajı Yazan: canderya200
Konu: düşük sonrası gebelik
Mesaj Tarihi: 05 Mar 2009 Saat 16:47
arkadaşlar düşük yaşamış ve ardından hamile kalmış annelerin tecrübeleri gerekiyor.ben 2gün önce 2. düşüğümü yaptım ve şimdi ne kadar ara versem?biran önce istiyorum.
ilk düşüğüm iki yıl önce kimyasak gebelikti.şimdikini bir ay içinde araştırıcaz.pıhtılaşma problemi olabilir yada hiçbirşey!!
ne önerirsiniz?
piskolojik olarak hazır hissettiğiniz zaman gebe kalabilirsiniz diyor bazı doktorlar.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: zeytincin
Mesaj Tarihi: 05 Mar 2009 Saat 17:14
Merhaba,
Öncelikle geçmiş olsun.Düşük sebebini araştırıp sonucunu öğrendikten sonra hamilelik düşün bana göre.Eğer bir problem varsa ona göre tedbirini alırsın yeni hamilelikte, allah korusun yine aynı sonuçla karşılaşmamak için.
Ben de 2 düşükten sonra 2,5 ay sonra tekrar hamile kaldım ve doğum yaptım.2.düşükten sonra sebebini öğrenip hamilelikte ona göre tedbir aldık.
Umarım dilediğin kadar çabuk şekilde sağlıklı olarak bir hamilelik yaşarsın.

Mesaj Tarihi: 05 Mar 2009 Saat 17:23

canım çok saol.dr'um zaten bir sürü tahlil verdi bazıları devlet hastanesinde yapılıyor bi tanesi dışarıda 360 liraya yapılıyor.bu test kanın pıhtılaşması ile ilgili antifosfolipid sendromu'nun olup olmadığını buluyor.

bu sendrom normalde farkedilmezmiş ama tekrarlayan düşüklere sebep olabiliyormuş.bebeği besleyen kan damarlarını tıkayıp kesenin vücüttan atılmasına neden olabilirmiş.
bu iki ay nasıl geçer bilmem çok hevesliyim.hayatta hiçbir şeyi bu kadar istememiştim...

Mesajı Yazan: zeynep
Mesaj Tarihi: 05 Mar 2009 Saat 18:06
slm derya'cım
bende 2007 haziranda boşgebelik nedeni ile kürtaj oldum doktorum 3 ay korunmamı söyledi 3 ay sonu tekrar hamile kaldım ve 6 haftalıkken hiç ultrasonda görünmedi bile düşük yaptım.doktorum kimyasal gebelik olabileceğini söyledi.
ama benim zaten ilki boşgebelik tamamen yumurta sperm birleşiminde bir problem olduğu için 2.düşükten sonra pıhtı tahilili yapılmadı.2.den sonra  4 ay kadar zaman verdi doktor hem psikolojik hemde bedenen dinlenme açısından.ama benim o süre uzadı 7 ay sonra hamile kaldım nerdeyse.eğer bu gebeliktede problem olsaydı o zaman senden istenen bütün tahliller bendende istenicekti.
hamile olduğumu öğrendiğimiz zaman ilaç kullanmaya başladım hemen düşük önleyici ve kan sulandırıcı ilk aylarda yine kanamam oldu hatta 4.aydada oldu ama şükür şu zamana geldik inşallah kucağımızdada görmek nasip olur.
benden sana tavsiye kürtajda aldıkları parçayı tahlile göndermişlerdir onun sonucu mutlaka elinde olsun ve diğer tahlillerini yaptır.hatta guatr tahlilinide yaptır çünkü oda düşüğe sebepmiş doktorum söylemişti bana.
kendini sakın şartlandırma hamile kalmam lazım bebek istiyorum diye beynin ne kadar rahat olursa hamile kalman o kadar kolaylaşıyo.
Allah yardımcın olsun canım Rabbim isteyen herkese tattırsın anneliği

Mesaj Tarihi: 05 Mar 2009 Saat 18:45

zeynep paylaşımın için teşekkür ederim.dr'umun verdiği tahlilllerin içinde guatır da var.bunları bu bir ay içinde yaptırıp sebebini anlıycaz.

ama ben çok aceleci bir insanım,sabırsızım,bu zamn olayı beni öldürüyor.biraz önce geçse keşke.

Mesaj Tarihi: 05 Mar 2009 Saat 19:32
bende çok sabırsızdım inan ama gerçekten moral ve sürekli onu düşünmek insanı yıpratıyo birebir yaşadım çok zor anlıyorum seni ama yenersin inşallah

Mesaj Tarihi: 05 Mar 2009 Saat 21:46
Clown inşallah...

Mesaj Tarihi: 05 Mar 2009 Saat 22:43
arkadaşlar aşağıdaki yazıyı internetten buldum ve ilginizi çekeceğini düşünerek sizlerle paylaşmak istedim
sevgilerSmile

Kadınlara kocalarından düşük aşısı yapıyoruz!

Düşük yapan kadınların bağışıklık sistemlerinde bir sorun varsa, onlara eşlerinden alınan kanla üretilen bir aşı yapılıyor. Dr. Seval Taşdemir, birçok kadının bu aşı ile anne olduğunu söylüyor.....

Ferti-Jin Tüp Bebek ve Kadın Sağlığı Merkezi Klinik Direktörü Op. Dr. Seval Taşdemir, düşük aşısı ile ilgili sorularımızı yanıtladı:

* Tekrarlayan düşüklerde, günümüzde kullanılan en yeni tedaviler nelerdir?
Düşüğün nedenine göre üç ayrı tedavi uyguluyoruz. Düşük kromozom bozukluğundan oluyorsa yani doğacak bebekte anomali olacaksa ve anne ile baba bunun taşıyıcısıysa, o hastalığı bebek doğmadan önce ayıklayabiliyoruz. Bu yöntemin adı PGD. Düşüklerin en büyük nedeni kromozom bozukluğudur ama anne ya da baba taşıyıcı değilse, bunu yapmaya gerek yoktur. İkinci tedavi kan pıhtılaşmasını engelleyici tedavidir. Kadınlarda kan pıhtılaşması sorunları düşüğe neden olabilir. Bunun için kanın pıhtılaşmasını önleyici birtakım ilaçlar da kullanıyoruz. Bazen de düşükler bağışıklık sistemi sorunundan ortaya çıkıyor. Anne, bebeği yabancı bir madde gibi algılıyor ve vücuttan atmaya çalışıyor. Bu durumda bebek düşüyor. Anne ile babanın kromozom yapıları tesüdüfen birbirlerine benziyorsa, bu soruna daha çok rastlıyoruz. O zaman tedavi için 'İntravenöz İmmünglobulin' ve 'Lenfosit aşısı' denen bir tedavi uyguluyoruz. Çok iyi sonuçlar aldık. 10 yıl boyunca sürekli düşük yapan bir hastam, bu yolla anne oldu.

Mesajı Yazan: mehtappp
Mesaj Tarihi: 05 Mar 2009 Saat 22:59
merhaba canım bende 3düşük yapmış bi bayanım ve hiç çocugum  yok benim ilk düşügüm 2buçuk aylıkken bebegim karnımda öldü ve aldırmak zorunda kaldım bana bebek yasagı koymadı dr'm ama ben 9ay sonra tekrar hamile kaldım ve daha bebeim 6haftalıkken kendiliginden düştü dr bebegimin gelişmedigini söyledi ve yine hamile kalma konusunu benim piskolojime bıraktı ve araştırma yapmak için bizi yönlendirmedi ve tekrar9ay sonra hamile kaldım ve 11haftalıkken gelişmedigi için onuda aldırmam gerekti ve şuan tahliller yaptırıyorum sonuçlarım çıkmadı henüz bu işler sabırla olur tatlım ben bunu ögrendim  sabırlı ol kendini üzme lütfen

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesajı Yazan: burcu
Mesaj Tarihi: 06 Mar 2009 Saat 00:59
hepinize geçmiş olsun arkadaşlar. umuyorum en kısa zamanda sağlıklı bir hamileliğe başlarsınızNuke ben 1 kere düşük yaptım ama çok küçükmüş bebek. gecikmemin 5. günü hastalanmıştım o kadar küçük yani. Confused

-------------
http://www.glitterfy.com/"> ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Mesajı Yazan: duygu07
Mesaj Tarihi: 06 Mar 2009 Saat 10:05
Ben de Nil'den önce yaklaşık 2 aylık düşük yapmıştım. Doktorum bana 6 ay rahimin dinlenmesini söylemişti. 14 Temmuzda düşük yaptım, 2 ay sonra Eylülün 12'sinde regl günüm 5 gün gecikince hamile olduğumu anladım. Test de pozitif çıktı.Smile Doktorum dikkat etmemi ve özellikle aktivitemi biraz düşürmemi söylemişti. Dans, dalış vs yapıyordum daBig%20smile Sonra da Nil oldu şükür. Ama dikkat etmek gerektiğini biliyorum.Wink

Mesajı Yazan: sengulnal
Mesaj Tarihi: 06 Mar 2009 Saat 10:21
slm canım benimde ilk hamileliğim düşükle sonuçlandı 6 ay aravermemi söyledi dr um ve bende verdim sora ilk oğlum oldu senin gibi eltimde 2 kez düşük yapyı dr ları dinlemedi 6 ay ara vermedi 3 hamileliği 6 ay ara ile oldu tabiki dr kontrolünde ve şimdi 10 aylık bir kızı var canım dr un nediyorsa ne öneriyorsa dinle

-------------
http://www.mytickerz.com/"> http://lilypie.com">

Mesajı Yazan: edis13
Mesaj Tarihi: 06 Mar 2009 Saat 14:31
selam
ben ilk gebeliğimde büyük bir sevinçle doktora gittim fakat bir türlü kalp atışını duyamadık gelişmeyen gebelik teşhisi kondu ve 8 haftalıkken kürtaj oldum. berbat günlerdi ne zaman tekrar hamile kalacağımı sorduğumda tıpta 2 ekol olduğunu  bi taraf vücudun dinlenmesine  zaman vermek gerektiğini bi taraf ta herhangi bir enfeksiyona bağlı kısırlığı engellemek için hemen kalmayı önerdğini söyledi ama ben doğal akışına bırakın derim dedi  3 ay tedavi gördüm bu zamanda hep tekrar hamile kalabilirmiyim diyordum tıpkı senin gibi zaman geçmek bilmiyordu sürekli bunu düşünmekten deli olcaktım sıkıntıdan kötüye gidiyordum sonra kendimi tedavi etmem gerektiğini düşündüm ve o günden itibaren yeni uğraşlar buldum kendi işimle ilgili sırf kafamı dağıtsın diye az da olsa işe yaradı 4.ayımda yeniden hamile kaldım hep korkuyordum yine olcak diye düşük iğneleri ve aspirinle devam ettim .6.aydan sonra korkularım azaldı ama yine de inanamıyordum sancılarım gelinceye kadar hep korktum ama Allah bana yardım etti ve çok tatlı bir oğlum oldu.Belki acını hafifletir  ama eminim seninde olcaktır inşaallah  sana dua edeceğim sende kafayı dağıttıracak bişeler ara  daha rahat hamile kalırsın bu arada folik asit vitamin al

Mesaj Tarihi: 06 Mar 2009 Saat 15:15
Orjinalini yazan: edis13 edis13 Yazdı:

selam
ben ilk gebeliğimde büyük bir sevinçle doktora gittim fakat bir türlü kalp atışını duyamadık gelişmeyen gebelik teşhisi kondu ve 8 haftalıkken kürtaj oldum. berbat günlerdi ne zaman tekrar hamile kalacağımı sorduğumda tıpta 2 ekol olduğunu  bi taraf vücudun dinlenmesine  zaman vermek gerektiğini bi taraf ta herhangi bir enfeksiyona bağlı kısırlığı engellemek için hemen kalmayı önerdğini söyledi ama ben doğal akışına bırakın derim dedi  3 ay tedavi gördüm bu zamanda hep tekrar hamile kalabilirmiyim diyordum tıpkı senin gibi zaman geçmek bilmiyordu sürekli bunu düşünmekten deli olcaktım sıkıntıdan kötüye gidiyordum sonra kendimi tedavi etmem gerektiğini düşündüm ve o günden itibaren yeni uğraşlar buldum kendi işimle ilgili sırf kafamı dağıtsın diye az da olsa işe yaradı 4.ayımda yeniden hamile kaldım hep korkuyordum yine olcak diye düşük iğneleri ve aspirinle devam ettim .6.aydan sonra korkularım azaldı ama yine de inanamıyordum sancılarım gelinceye kadar hep korktum ama Allah bana yardım etti ve çok tatlı bir oğlum oldu.Belki acını hafifletir  ama eminim seninde olcaktır inşaallah  sana dua edeceğim sende kafayı dağıttıracak bişeler ara  daha rahat hamile kalırsın bu arada folik asit vitamin al
çok saol canım beni çok rahatlattın gerçekten.sen ve diğer arkadaşlar çok güzel paylaşımlarda bulunmuşsunuz.
bende öğretmen olarak yeni atandım,p.tesi göreve başlıycam bu güzel bir uğraş olucak ve vakit geçiricem.
ama bi, taraftanda deli gönül hiç korunma kal hamile diyor ama tekrar bir düşüğü daha göze alamam.şimdi 15-20 güne tüm tahlil sonuçlarımı alırım heralde,ona göre bir yol izliycem tabii dr'umun tavsiyelerine dayanarak.
bereket biri doçent ikisi oparatör olmak üzere 3 dr 2 ay aea yeter dedi.
bu iki ayı sabırsızlıkla bekliycem.yazın umarım göbişim şiş denize girerimEmbarrassedStar

Mesaj Tarihi: 08 Mar 2009 Saat 02:50
bu ara internette epey araştırıyorum bu düşük sonrası tekrar gebe kalmayı.düşükten sonra bir adet geçsin eyer piskolojik olarak kendini iyi hissediyorsan tekrar hamile kalabilirsin diyorlar.hemde epeyce kişi diyor.tabi mutlaka 3-4 ay beklemek uygundur ama küçük düşüklerden sonra tehlikesi yokmuş.
benim 8 haftalıktı düşüğüm kürtaj olalı daha 4 gün oldu konturole gittim,rahim normale dönmüş bileWinkbir kere adet olayım hemen denemeyi düşünüyorumPig

Mesajı Yazan: neva
Mesaj Tarihi: 08 Mar 2009 Saat 03:48
bende bir kere düşük yaptım 8 haftalıktı 2 ay sonrada tekrar hamile kaldım ama düşük tehlikesi olduğu için hap kullanmıştım yinede Smile

doktorumun bana söylediği o dönemde 8 haftalık düşük olduğu için 2 ay ara ama eğer daha büyük olsa idi 6 ay demişti tam iki ay sonrada hamile kaldım zaten Smile

Allah en kısa zamanda bebek versin sana inşaAllah hayırlısıyla

Mesajı Yazan: edis13
Mesaj Tarihi: 08 Mar 2009 Saat 22:07
Orjinalini yazan: canderya200 canderya200 Yazdı:

bu ara internette epey araştırıyorum bu düşük sonrası tekrar gebe kalmayı.düşükten sonra bir adet geçsin eyer piskolojik olarak kendini iyi hissediyorsan tekrar hamile kalabilirsin diyorlar.hemde epeyce kişi diyor.tabi mutlaka 3-4 ay beklemek uygundur ama küçük düşüklerden sonra tehlikesi yokmuş.
benim 8 haftalıktı düşüğüm kürtaj olalı daha 4 gün oldu konturole gittim,rahim normale dönmüş bileWinkbir kere adet olayım hemen denemeyi düşünüyorumPig
hele bi adet ol hem  kanamana bakarak bence normal mi değil mi anlarsın(mesela benim düşükten sonraki ilk reglimde aşırı kanamam olmuştu  endometrium incelmişiti östrojenle normale döndü )inşaallah iyi olur ataman hayırlı olsun  bu arada düşünecek yeni şeyler çıktı demektir.yeni okul yeni öğrenciler yazılı performans derken dönem biter bu arada inşalaah  yeni bebişe hamile kalırsın 

Mesajı Yazan: yalcin
Mesaj Tarihi: 09 Mar 2009 Saat 12:46
slm canderya.bende 6 ay önce 2 aylık bebeğimi kaybettim ama hala hamile kalmadım bu hafta sonu bişi varsa belli olacak! eğer  düşüklerinden herhangi birini  kürtajla aldırdıysan hamilelik süresi uzuyor diye biliyorum.çünkü ablamında ilk gebeliği kimyasal gebelikti ve düşük yaptı ve kürtajla aldılar.sonra ablamın 4 yıl sonra bebeği oldu.kürtaj hamilelik süresini uzatıyor diye biliyorum hepinizin bilgilerine sunuyorum.bu arada 2.bebeğini kendinmi düşürdün yoksa kürtajmı oldun?

-------------
bebişçi

Mesajı Yazan: prenses
Mesaj Tarihi: 09 Mar 2009 Saat 15:22
ben 2 düşükden sonra  hamile kaldım.kızım doğdu,ama ondan sonra da 2 düşük daha yaptım. ama hala bi çocuk daha istiyorum  Cry bana dualarınızı esirgemeyin  arkadaşlarSmile

Mesaj Tarihi: 11 Mar 2009 Saat 09:58
Çok geçmiş olsun prenses.Düşüklerinin sebebi ne öğrenebildinmi? Senin yine teselli olabileceğin bir evladın var.Bende 6 ay önce düşük yaptım 2 aylık bebişimi kaybettim ve hala acısını unutamıyorum.Sanki o 2 ay içinde evde oynamış gülmüş uyumuş gibi ev bomboş geliyor bana.CrySenin içinde bu kadar çok düşük yapmak çok zor olmalı canım! ALLAH'ım isteyen herkeze sağlıklısını hayırlısını versin İNŞALLAH! Bu arada düşükten ne kadar zaman sonra hamile kaldın? ben hala beklemedeyimde...Confused

-------------
bebişçi

Mesajı Yazan: mehtappp
Mesaj Tarihi: 11 Mar 2009 Saat 16:34
canım  tahlil sonuçlarını merak ediyorum umarım temiz çıkar ve hemen bebişin olur güzel haberlerinin gelmesi dilegiyleSmile

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesaj Tarihi: 13 Mar 2009 Saat 08:30
CryCryCryCry  Bu Ay da Bebiş yoooook! Confused 

-------------
bebişçi

Mesaj Tarihi: 13 Mar 2009 Saat 13:19
Orjinalini yazan: yalcin yalcin Yazdı:

slm canderya.bende 6 ay önce 2 aylık bebeğimi kaybettim ama hala hamile kalmadım bu hafta sonu bişi varsa belli olacak! eğer  düşüklerinden herhangi birini  kürtajla aldırdıysan hamilelik süresi uzuyor diye biliyorum.çünkü ablamında ilk gebeliği kimyasal gebelikti ve düşük yaptı ve kürtajla aldılar.sonra ablamın 4 yıl sonra bebeği oldu.kürtaj hamilelik süresini uzatıyor diye biliyorum hepinizin bilgilerine sunuyorum.bu arada 2.bebeğini kendinmi düşürdün yoksa kürtajmı oldun?

tam tersini söylerler hep kürtajdan sonra hamile kalmak daha kolay olur.bende bir tane kürtaj oldum ve hemen ardından hamile kaldım

Mesaj Tarihi: 14 Mar 2009 Saat 22:11
Orjinalini yazan: mehtappp mehtappp Yazdı:

canım  tahlil sonuçlarını merak ediyorum umarım temiz çıkar ve hemen bebişin olur güzel haberlerinin gelmesi dilegiyleSmile
canım hormon şeker testleri iyi çıktı ama daha pıhtılaşma ile ilgili sonuş gelmedi oda bu ara gelicek.umarım b,şey çıkmaz...

Mesaj Tarihi: 14 Mar 2009 Saat 22:14

canım 2. bebeğim düşüktü...parça kalmasın diye kürtaj oldum...allaha şükür 5-6 günde kanamam bitti,şu an çok iyiyim...bu ay adet olayım ondan sonraki yumurtlama tarihimde tekrar deniycez:)darısı başımıza inşallah.senin neden olmadığı belli mi? bir problem mi var...tahlil falan oldun mu?
sevgiler.

Mesaj Tarihi: 14 Mar 2009 Saat 22:15
Orjinalini yazan: zeynep zeynep Yazdı:

tam tersini söylerler hep kürtajdan sonra hamile kalmak daha kolay olur.bende bir tane kürtaj oldum ve hemen ardından hamile kaldım
ayyyyyyyyy:D inşallah bende hemen hamiş olurum:D

Mesaj Tarihi: 14 Mar 2009 Saat 22:21
inşallah Derya'cım Allah sana ve isteyen herkese anne olmayı nasip etsin inşallah.moralini yüksek tut ümidini hiç kaybetme ve çok fazla düşünmemeye çalış

Mesaj Tarihi: 16 Mar 2009 Saat 08:45

Yok be canım genellikle 2 ayda bir kendi isteğimle doktora gittim ama her defasında yumurtalıklarımı ve kontrol edilmesi gereken herşeyi kontrol ettirdim ama doktor hiçbirşeyin yok diyor.ben düşük yaptıktan sonra sadece kanda gebelik testi yaptırdım neden düşük olduğunu öğrenmek için herhangi bir test istemedi doktor.ilk gebeliklerde düşük olabileceğini söyledi.ve her kadının hayatı boyunca 36 tane çocuk sahibi olabileceğini ve bunlardan bir kaçının muhakkak düşük ile sonuçlanabileceğini söyledi.benim düşükte bunlardan biri imiş.Allah'ın taktiri! 7.ayı devirdim ve hala bişi yok.ilk hamileliğim ilk denemede olmuştu Ermm EN KISA ZAMANDA BEBEK HABERLERİNİ DUYARIM VE DUYARSINIZ İNŞALLAH!!!

-------------
bebişçi

Mesaj Tarihi: 20 Mar 2009 Saat 16:01
heralde hepiniz hamile kaldınız o yüzden artık kimse bişi yazmıyoooCry

-------------
bebişçi

Mesajı Yazan: gülay
Mesaj Tarihi: 20 Mar 2009 Saat 17:28
canlarım bebişi olmayan arkadaşlar sabredin Allah  inşallh sizide güldürür ben 20 senelik evliyim 15 sene sonra tüp bebek tedavisşiyle bir oğlum oldu şimdi 6 yaşında  oda 4 .denemede sizde sabredin canlarım  hemen pes etmeyin karamsarlığa düşmeyin 1 sene önce tekrar demnedim olmadı bir kar deş olsun dedim oğluma herşeyin başı sabır ve tedavi gerekiyosa tedavinizi olun şimdi tıp çok ilerledl  omaz diye bir şey yok yeterki Allah  versin sizde umudunızı yitirmeyin canlarım çok zor mesele bende çok şeyler yaşadım ama sonuda istediğime kavuştum sizlerinde Allah gönlünüze göre versin canlarım Clown

-------------
http://www.caption.it/">

Mesaj Tarihi: 08 Nis 2009 Saat 13:33

heralde hepiniz hamile kaldınız o yüzden artık kimse bişi yazmıyoooCry
Herkese selamlar siteye girip okumayalı epey oldu.çünkü öğretmenliğe başladım başlayalı çok yoğunum.
herneyse bu arada 3 martta düşük sebebi ile kürtaj olmuştum ve 24 martta adetim oldu.kanamam normalden biraz daha fazlaydı ama doktorum kürtajdan dolayı rahim genişlediği için kanamanın fazla olması normal dedi.
bu ayda adet olduktan sonra tekrar deniycez.umarım bu sefer bebişim sağlıklı olur.
sevgiler

Mesajı Yazan: münevver
Mesaj Tarihi: 08 Nis 2009 Saat 16:10
benimde ilk hamileliğim düşükle sonlanmıştı(6hft'lıktı)doktorum 3 ay ara vermemi söylemişti..3 ay ara verdim 4.ayda hamile kalmıştım..ilk 3 aydaki düşükleri durdurmamak lazım bence çünkü mutlaka bir anomalileri oluyor..dikkat edin etrafınıza bebek ölümleri azaldı ama sakat ve anomalili çocuk oranı fazlalaştı...
   tekrarlayan düşüklerde mutlaka genetik inceleme yapılmalı,özellikle kromozom anomalileri araştırılmalı..
  herkese allah sağlıklı çocuklar nasip etsin...

-------------
haya'T' ile haya'L' arasındaki tek fark 'TL' dir...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat