Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kan Tahlili

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Testler & Tahliller & Teşhisler
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=13789
Tarih: 09 Eyl 2025 Saat 10:14

Konu: Kan Tahlili
Mesajı Yazan: ECRİNDURU
Konu: Kan Tahlili
Mesaj Tarihi: 25 Şub 2009 Saat 09:18

Merhaba Kadir Bey..

Kızım 18 aylık dün akşam kontrol ve aşısı için doktora gittik..doktorumuz kan tatlili istedi sadece kontrol amaçlı çünkü doğduğundan beri hiç kanına bakılmadı..akşam kan tahlilimizin sonucunu aldık ama daha doktorumuzla görüşemedik..rica etsem değerleri yazsan degerlendire bilirmisiniz...sizin düşünceleriniz bizim için çok degerli artık bunu soylemeye gerek yok size biliyosunuz gerçi...Bu arada kilosu 11 fakat ağlamaktan boyunu ölçtürmedi geçen ay 82 bu ay uzamışmıdır inanın bilmiyorum:)
Kan degerleri:
Lokosit (bk) 8,5
LYM 5,1
MID 0,8
GRAN 2,7
LYM 59,8
MID 8,9
GRAN 31,3
ERİTROSİT RBC 4,25
HEMOGLOBİN 12
HEMATOKRİT HCT 36
MCV 84,8
MCH 28,2
MCHC 33,3
RDW 14,5
TROMBOSİT PLT 330
MPV 7,8
PCT 0,26
PDW 16,3

DEGERLERDEN MID İLE MCV BİRAZ YÜKSEK SANIRIM AMA NE ANLAMA GELİYOR BİLMİYORUM ...ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKURLER..

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 25 Şub 2009 Saat 09:47
Ben laf olsun diye yapılan tahlillerin karşısındayım. Sizin tahlilde boşuna yapılmış bir tahlil. Doktor'un bir araz veya geçerli bir sebep olunca tahlil istemesi işin doğrusudur. Ama doktor kendisine ve muayenesine güvenmiyorsa, böyle arar ara tahlil ister. Tahlil sonuçlarınız normal. Eğer doktor kötü niyetli ise HEMOG. 12 değerine bile kansızlık var diyebilir, sakın inanmayın, ilaç filan kullanmayın.
Sorduğunuz; MID = tam değerlendirilemeyen, LYM ve GRAN arası hücrelerdir.
MCV .(türkçesi) Ortalama Eritrosit Hacmi (Mean Corpusculer Volume)

Mesajı Yazan: ECRİNDURU
Mesaj Tarihi: 25 Şub 2009 Saat 10:29

Çok zahmet oldu teşekkur ederim..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat