Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

odasına kilit

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ebeveynlerin Kaygıları
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=13663
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 17:05

Konu: odasına kilit
Mesajı Yazan: burcu
Konu: odasına kilit
Mesaj Tarihi: 19 Şub 2009 Saat 15:43

Özlem hanım merhabalar..

Oğlum 21 aylık. Ve bir süredir karyolasından çıkıyordu zaten. Ancak topuzlu kapıları kavrayamadığı için açamıyordu. Falan şimdi onu da açabiliyor. Ve yatak odası kapısı haricindeki tüm kapıları kapatmamıza rağmen o gene sabahları ben uyurken beni uyandırmak yerine diğer odalara gidip kendi bildiği gibi takılmayı tercih ediyor. Nasılsa bu işi o kadar sessiz hallediyor ki ben uyuma esnasında bebefondan dahi hiç ses duymuyorum. Kapılara takılacak bir kilit yok. başkasının evi ve zarar veririm diye diğer kapılara çengel takmak da istemiyorum.. acaba oğlumun kapısına ona hissettirmeden, dışarıdan çengel taksam ve açamadığı zaman eskiden oldugu gibi bana sesendiği zaman yanına gitsem onun psikolojisine zarar vermiş olur muyum.. sonuçta önceden de açamıyordu bu kapıları ve bana seslenince hemen yanında oluyordum.. bunu yapmamam gerektiğini biliyorum ancak onu başka türlü nasıl kouyacagım bilemiyorum. yoksa korku nedir bilmeyen, anlattığım zaman da denemekten çekinmeyen bir çokcuk. pencerelerde vs. heryerde kilit var ama sonuçta bir ev ve kazaya müsait birçok alan var.. kablolar var, tezgahın üzerinde bıçaklar var vs.. inanın bana kafasına koyduğunu yapmak için benim aklıma gelmeyen yolları bile deniyor.. vaktinizi aldım, uzun oldu biraz..  kime soracağımı bilemedim bunu.. teşekkürler....

-------------
http://www.glitterfy.com/"> ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Cevaplar:
Mesajı Yazan: özlemmestçioğlu
Mesaj Tarihi: 25 Şub 2009 Saat 17:31
onun odasına değil ama diğer odalara çocuklar için kullanılan kapı kilitlerini takabilirsiniz. yine dolap kapakları, masa kenarları için de çocuklara uygun koruma malzemeleri var, onları kullanabilirsiniz. çocuğunuzun odasını kilitlemeyin, herhangi bir tehlike anında kilitli kalan bir kapı gecikmelere neden olabilir. ayrıca çocuğunuzun da özgürlüğünü kısıtlamış , onu korkutmuş olabilirsiniz

-------------
özlem

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat