Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

rota virüsü

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Aşılar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=13611
Tarih: 13 Eyl 2025 Saat 01:34

Konu: rota virüsü
Mesajı Yazan: elifeylülbebek
Konu: rota virüsü
Mesaj Tarihi: 17 Şub 2009 Saat 21:54
iyi günler
hocam iyiki varsınız rota virüsü aşısından haberim yoktu pnömokok u yaptırmıştım üzerinden 1 ay geçincede rota virüsü geçmiş oluyordu .aile hekimliğine gittik kızım 3 ay 1 haftalıktı hemşireye söyledim böyle bir aşı varmış keşke söyleseydiniz diye(daha önceden özel aşıları söylemesini rica etmiştim)ben tavsiye etmiyorum siz kırsalda değilsiniz hijyene önem verirsiniz dedi ve geçmiş sayılmaz 6.aya kadar yapılabiliyor dedi isterseniz alın yapayım diyede ekledi ama sizin bizi bilinçlendirmeniz sayesinde kabul etmedim ve sonradan öğrendimki zamanı geçip yapıldığı takdirde hastanelik ediyormuş.iyiki varsınız çok teşekkürler.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Şub 2009 Saat 10:48
Keşke sağlık personelleride sizin kadar bilinçli olsa...Censored

Mesajı Yazan: simya
Mesaj Tarihi: 18 Şub 2009 Saat 15:40
hocam merhaba
kızım rota virüsü aşısının ilk dozunu üçüncü ayına girdiği ilk gün oldu 2. dozunu da haftaya olacak zamanı geçince yapılmaması gerektiğini bilmiyordum ve bunu yapan a sınıfı bir hastane. herhangi bir sorun oluşturur mu?

Mesajı Yazan: simya
Mesaj Tarihi: 18 Şub 2009 Saat 15:54
pardon yalnış yazmışım 3 aylıkken oldu 2. dozunu 4. ayda olacak

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 Şub 2009 Saat 09:38
Aşı ilk 3 ay içinde yapıldıktan sonra, 8. ay bitmeden diğer dozlarının tamamlanması gerekiyor. Aralar en az 1 ay olacak.Tabii diğer aşılarlada arası en az 1 ay olmalı. Bu nedenle karma aşılarla birlikte olması uygundur.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat