Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

oğlum nesneleri elinde tutması sigara içme taklidi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ebeveynlerin Kaygıları
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=13404
Tarih: 18 Tem 2025 Saat 15:42

Konu: oğlum nesneleri elinde tutması sigara içme taklidi
Mesajı Yazan: ardam
Konu: oğlum nesneleri elinde tutması sigara içme taklidi
Mesaj Tarihi: 10 Şub 2009 Saat 12:07
Teşekkürlerimi sunarak başlamak istedim.Benim oğlum 33.5 aylık son bir kaç aydır kalem,çubuk kraker gibi sigaraya benzeyen nesneleri ağzına alıyor ve sigara içtiğini söyleyip tıpkı erişkinler gibi tutuyor.Ben sigara kullanmıyorum ama baba kullanıyor oğlumun yanında içmemesi gerektiğini bilsede dönem dönem dışarıda içtiği oluyor uyarınca konu kavgaya dönüşüyor(evde asla içirmiyorum) bunun kötü bir şey olduğunu bazen büyüklerinde kötü şeyler yaptığını ama onun yapmaması gerektiğini vs anlatsamda çözüm bulamadım.Önerinizi bekliyorum.İyi çalışmalar.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: özlemmestçioğlu
Mesaj Tarihi: 18 Şub 2009 Saat 14:46
bunlar özenme davranışları ve sizin yapabileceğiniz fazla bir şey yok. eşinizin oğlunuzun yanında sigara içmemesi hem beden sağlığı hem de özendirme açısından önemli. ancak sizin uyarılarınız bazen geri tepebilir ve özellikle bu konuda tartıştıkça eşinizi daha fazxla yapabilir bile. görmei yiy değil elbette ancak oğlunuz büyüdükçe sigaranın ne olduğunu fark eder ve ona göre tavır aalabilir. bu yüzden çok endişelenmeyin ve gerilmeyin. kavga ve gerginlik te  en az bu kadara hatta daha fazla zararlı çocuk için.

-------------
özlem

Mesajı Yazan: ardam
Mesaj Tarihi: 19 Şub 2009 Saat 12:14
Zaman ayırıp cevap verdiğiniz için çok teşekkürler.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat