Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

yumurta

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=13400
Tarih: 22 Eki 2025 Saat 12:24

Konu: yumurta
Mesajı Yazan: durucan
Konu: yumurta
Mesaj Tarihi: 10 Şub 2009 Saat 10:45
iyi günler doktor bey,

14 aylık bir kızım var. 1 yaşından itibaren yumurta beyazı vermeye başladım. ama galiba alerjisi var boynu kızarıyor. sarısında bişey olmıuyor. gerçi beyaz tenli ve cildi çok hassas terledimi falan hemen kızarıklar oluşuyor. yazın çok ciddi isilik olmuştu bütün kolları. o yüzden tam anlayamıyorum yumurtadan mı yoksa terlediği için mi?
eğer alerjisi varsa kesmelimiyim. eğer varsa veririsem birşey olurmu. vermemeli miyim?

birde yumurta ne sıklıklta verilmeli alerjisi olmayanlar için? 
bir sorum daha var. bebekler için hangi yağ çeşisi iyidir. yemeklerimizi hangi yağla yapsam daha iyi ? margarin - çiçek yağı ?
kulaklarına parmaklarını sokmaya çalışıyor. sık sık yapıyor. acaba kulağımı ağrıyor?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 10 Şub 2009 Saat 11:35
Gördükleriniz, isilik, sıcaktan oluyor. Yumurtayı hergün yiyebilir. Tabiat bebekler için en iyi yağ olarak, "tereyağı" nı kullanır. Bebeklerde çiçek yağının ne işi var. Margarinde aynı hesap.

Mesajı Yazan: emre
Mesaj Tarihi: 10 Şub 2009 Saat 13:57
Hocam tereyağı ile ilgili bişey sormak istiyorum. tereyağını hazır marketlerde satılan m yoksa köy tipi katkısız yapılanı mı tavsiye edersiniz.
ben yemeklerim de mısırözü yağı kullanıyorum, oğlum Emre için, onun haricinde günlük 1 yemek kaşığı kadar tereyağını almasını sağlıyorum
teşekkür ederiz Smile

-------------

Mesaj Tarihi: 10 Şub 2009 Saat 19:27
Marketlerde satılanlarda katkısızdır. Gönül rahatlığı ile en kolay hangisini temin ediyorsanız onu kullanın. Ayrıca içtiği süt ilede tereyağı alıyor. Mısır yağını bebeğinize vermeyin.

Mesajı Yazan: durucan
Mesaj Tarihi: 11 Şub 2009 Saat 00:18
evde yapılan yemeklerden veriyorum doktor bey artık. etli, kıymalı yemekleri margarinle (becel) yapıyorum. bunun bir sakıncası var mı?  tereyağlı çok ağır olur sanırım, eşim yemez :). etsiz olanlarıda  zeytinyağıyla yapıyorum. çorba ve pilavları  tereyağlı.  

Mesaj Tarihi: 11 Şub 2009 Saat 09:58
Süt içtiği için, sizin usulde beslenmesinin bir zararı olmaz. Birazda evin şartlarına uyması lazım...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat