İyi günler Özlem Hanım,
Eşimin yeğeni ile ilgili bir soru sormak istiyorum. Yeğenimiz bu ay 5 yaşını dolduracak-erkek. Asıl sorunum onun son zamanlarda geceleri sıklıkla kabus görmesi, ağlayarak uyanması ve saatlerce uyumakta zorluk çekmesi. Ancak buna etkisi olabileceğini düşündüğüm için son dönemlerde hayatındaki değişiklikler hakkında da bilgi vermek isterim.
Yeğenim ile iletişimimiz oldukça iyiydi, benim bebeğimin olması ile durum biraz değişti, bana karşıda başkalarına karşıda biraz tepkili, benimle konuşurken her cümlesinde kızımın ismi var. Yeğenimede kızıma da babaanneleri bakıyor. Kızım bu ay 1 yaşını dolduracak. Yeğenim yuvadan döndükten sonra 3 saat kadar bir aradalar. Kızım onun yanından ayrılmak istemiyor o da yanında kızımı istemiyor, herşeyine elleyip salya yaptığı için. Sürekli bir didişme var.
Yeğenim 2 yaşında sıkıntılı bir dönem geçirmişti; ağlama krizleri, aynı şeyleri tekrar tekrar yapmak istemeler gibi. Hala çok fazla ağlayan bir çocuk. Aynı zamanda çok duygusal, birinin kalbini kırmış olabileceğini düşündüğünde bile üzülebiliyor. Yaşıtları ile bir arada olduğunda bir konuda sorun çıksa genelde ağlayan o oluyor. Bunun yanısıra becerilerinin yüksek olduğunu düşünüyoruz. Toplama-çıkarma yapıyor 2 şer 2 şer yada 3 er 3 er türkçe ingilizce sayıyor, okumaya başladı-yazabiliyor vs.
Zaman zaman bizim davranış hatalarımız da mutlaka oluyordur, belki bu etkilerde kıskançlığını tetikliyordur, örneğin kendi kendine yemek yemeye başlamıştı bıraktı, annesi veya bir başkası yediriyor.
Bütün gün melek gibiyken akşam saatlerinde ağlamaya-mızmızlanmaya başlıyor; ya kzıımla aynı ortama gelmek onu daraltıyor yada akşam oldu yine uyku zamanı gibi düşünüp korkuyor olabilir diyoruz, tabiki onun ağzından bu konuda bir bilgi alamıyoruz. Beni en çok üzen uykularının kabuslarla bölünmesi biz hep kızımın etkisi olabileceğini düşünüyoruz ancak farklı bir konuyu gözden kaçırıyor olabilir miyiz, bir uzmana göstermemiz gerekir mi (veya ne kadar sürerse göstermeliyiz)
Çok uzun yazdığım için özür diler yorumunuz için şimdiden teşekkür ederim.
|